Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Molotov-koktélokat találtak a rendőrök Budapesten

Több, előre elkészített Molotov-koktélt találtak éjjel a rendőrök Budapesten, a Bazilika környékén, ahová Budaházy György és Toroczkai László szervezett tüntetést vasárnap.
Több, előre elkészített Molotov-koktélt találtak a rendőrök éjjel Budapesten, a Bazilika környékén. A gyúlékony folyadékkal töltött palackokat a tűzszerészek már elszállították. A Bazilika előtti területre egyébként március 15-én - azaz vasárnap - Budaházy György és Toroczkai László szervezett tüntetést.

A vasárnapi nemzeti ünnepi előkészületek közben vizsgálták át a rendőrök szombaton hajnalban a belvárosban a Bazilikát és annak környékét - közölte délelőtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az épület oldalánál egy szatyorban, újságpapírba csomagolva két darab üveget találtak, amiben valamilyen folyadék volt, és a teteje egy rongydarabbal volt lezárva. A Bazilikától nagyjából száz méterre, az Arany János utcában a járda és az egyik ablak közötti üregből szintén két darab, gyanús palack került elő.

A rendőrségi közlemény szerint a helyszínelés után a tűzszerészek elszállították az üvegeket. Az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálódik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság leszögezte, hogy továbbra is ellenőrzik a rendezvények helyszíneit, és felhívják a figyelmet arra, hogy az ilyen és ehhez hasonló tárgyak birtoklása az új jogszabályok értelmében jogsértésnek minősül.

Vasárnap, március 15-én délután a Bazilika előtti területre egyébként - a korábbi tüntetésekről ismert - Budaházy György és Toroczkai László szervezett megmozdulást.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Power 2009. március 15. 18:07
  „A gyanús palack nem cumisüveg volt véletlenül?”
 • 36. 9-es 2009. március 15. 14:50
  „Remélem jövő szeptemberben is ekkora szád lesz,ha még itt leszel....”
 • 35. flexsnake 2009. március 15. 11:36
  „33. hozzászólás 9-es 2009.03.15. 07:06
  Ha nem tetszik akkor költözz.”
 • 34. joy 2009. március 15. 08:38
  „Az utcai csőcselékkel csak az anarhisták, adócsalók, bűnözők "szimpiznek".
  A tisztességes, becsülettel dolgozó és adózó magyar polgárok nagyívben elkerülik ezeket a csüréket, elétélik az utcai randalírozást, megvetik a rombolást, erőszakot, mások gyalázást!
  A tisztességes magyarok többsége évtizede ki se megy "jeles ünnepeken" az utcára, mert tudják jól, néhány munkanélküli csavargó, sehonnei bitang tönkregyalázta ünnepeinket!”
 • 33. 9-es 2009. március 15. 07:06
  „32-.nek
  Borzalom,hogy vannak még iyen hithű,agyatlan pártkatonák ebben az országban!Remélem ki tudtad fizetni a gázszámládat a párttitkári nyugdíjadból!
  Amit Ti,meg az appartcsikjaid csinálnak az emberiség elleni bűntett,és ezért min.életfogytig jár.
  De nem itt a "hawaiiban",hanem egy gulagon valahol Szibériában!”
 • 32. flexsnake 2009. március 15. 00:52
  „28. hozzászólás fazer 2009.03.14. 23:15
  Semmi szimpatikus nincs köz- és magánvagyon rongálásban, semmi szimpatikus nincs abban hogy másokat felgyújtsanak. Ebben semmi szimpatikus nincs, ha ezzel szimpatizál valaki az a társadalomra veszélyes és elzárandó. A demokráciában mindennek van fóruma. A politikának is és az nem az utca és nem az erőszak a szószólója. Ami az utcán volt az csőcselék horda rombolása, minden államban ezt büntetik.
  Hallottam már ezer indokot. Nem érdekel. Majd ha gyurcsány kővel dobál akkor kővel dobd meg. De nem dobálhatsz másokat, csak őt. Nem fog lemondani és nem lesznek előrehozott választások sem. Akkor sem ha nyilvánosan felgyújtod magad vagy ha leugrasz a Lánc-hídról, akkor sem. tudomásul kell venni.
  Ha ez neked nem tetszik akkor belépsz az ellenzékbe, hallatod a hangod a parlamentben. Nem az utcán teszel tönkre mindent.Mert ha képtelen vagy felfogni hogy a politika nem az utcára való akkor veszélyes vagy és a veszélyes emberek a többire is veszélyt jelentenek.
  Orbán bűne hogy utcára vitte a politikát. Azért tette mert nem tud gyurcsányal megbirkózni, ezt már tudta évekkel ezelőtt is. Most meg mint a hülye bábok felfordulásokat csináltok. Aminek azért nincs értelme mert a törvény értelmében a zavargásokat megszüntetik a tömeget meg feloszlatják. Mit értek el? Semmit. Börtönt,pénzbüntetést meg kilőtt szemeket. Megéri? Akkor csináld.
  Közben butaháziak meg torkosok kapaszkodnak fel önjelölt prófétákként a bezúzott koponyáitokon. Ez szánalmas :D Ennyire hülyék nem lehetnek emberek.

  Azok akik annyira hangoztatják hogy magyarok, azok tiszteljék meg azokat az embereket akik 1848 március 15én tettek az országért. Tiszteljék őket azzal hogy ezt a napot nem mocskolják be tojásokkal, üvöltözéssel és nem fütyülnek. Mert aki fütyül arra akkor is fütyülnek ha a szavainak lenne értelme. Ez a nap nem a miénk, enyém vagy tiéd, nem a politikáé, nem gyurcsányé és nem öszödé, nem az orbáné, nem a gárdáé és nem az erőszaké ez a kibaszott nap azé akié méltó módon tud megemlékezni. Aki felfogja annak jelentőségét ami volt.”
 • 31. fazer 2009. március 14. 23:41
  „Logaritmus
  "A lényeg az, hogy ártatlan embert ezért ne hurcoljanak meg, a bűnöst meg fogják el idejében és az embereknek adják meg a lehetőséget, hogy az ünnepnapon ne kelljen randalírozó bumburnyákoktól tartania..."

  Max egyetértek.
  De ki okoz nagyobb kárt ennek a csóri országnak? A símaszkos jóember, aki 2 napot (igaz ezek elsőszámú ünnepnapjaink) elcsesz az emberek életében, vagy a köztörvényes bűnözőkből álló "elit", aki az emberek 363 napját kúrják el? Ha eltakarodnak, nem lesz csőcselék sem, meg elbaszott ünnepnapok sem.”
 • 30. Luckatosh 2009. március 14. 23:31
  „sok gyoker...”
 • 29. Logaritmus 2009. március 14. 23:23
  „fazer: az aki az utcán majomhordaként ordítozik, civil polgárok autóját gyújtja fel, kővel dobál meg más embereket, kukát gyújt fel, telefonfülkét ver szét az csőcselék, tök mindegy hogy a borsónyi eszével milyen ürügyet (politika, Fradi, stb.) talál ki amivel megmagyarázza a tettét. Ezek a Molotov-koktélok ugyanúgy lehetnek a Nemzetbiztonsági Hivatal csalijai, a szlovák titkosszolgálat kibasz.ása, vagy az ilyesmitől egyáltalán nem távol álló szélsőjobberek fegyverei. A lényeg az, hogy ártatlan embert ezért ne hurcoljanak meg, a bűnöst meg fogják el idejében és az embereknek adják meg a lehetőséget, hogy az ünnepnapon ne kelljen randalírozó bumburnyákoktól tartania...”
 • 28. fazer 2009. március 14. 23:15
  „Az általad "csőcseléknek" nevezettek tombolása már csak okozat. Hogy mi az ok, mindenki tudja, AKI adót fizet, de meglopja az állam, AKI gyereket szül, de bizonytalan annak jövőjében, AKI tanít, de csak fofánverést kap, AKI tanul, de tudja, csak más országban van értéke a diplomájának, AKI egy életen át dolgozott, mégis egy húgyszagú istenverte betegszobában hörgi ki az életét, AKI gyógyít, de eszköze nincs, AKI szavazna, de nincs kire.
  Ezek a "csőcselékes" akciók csak egy eszköztelen, tehetetlen társadalom dühének a félresikerült leképeződése, hidd el, egyre többen szimpiznek velük.

  Persze, értelme semmi. Változás csak akkor lesz, ha Józsi bácsi, meg a Kovács doktor, meg a Kiss anyuka, meg a Encike tancinéni, meg a biztonsági őrök is ki mennek az utcára. Persze csak békésen, csak demonstratíve, csak összehangoltan, minden városban, cnn, bbc, al jazeera ide. És együtt mondjuk ki, hogy elég volt.

  Hogy ez elvárható-e a mai magyar néptől, nem tudom. De, ha bebizonyosodik, hogy nem, akkor rád hallgatok és elmegyek innen, ígérem.”
 • 27. Zejko 2009. március 14. 23:14
  „flexsnake orommel a tomegbe lonel mi”
 • 26. flexsnake 2009. március 14. 22:45
  „Hiába erőlködsz, ha nem tudsz viselkedni akkor lefognak.
  Ha nem tetszik akkor el lehet menni...”
 • 25. fazer 2009. március 14. 22:22
  „2. hozzászólás flexsnake
  "De lehet tudni hogy melyik oldalon állnak, az államellenes köztörvényes bűnözők oldalán."
  Mármint a fakabátok, ugyebár?

  17. hozzászólás flexsnake
  "Csak azt sajnálom hogy nem volt sortűz."
  Ez kell neked, hülyegyerek? http://www.youtube.com/watch?v=JFM7Ty1EEvs”
 • 24. Power 2009. március 14. 22:18
  „Ez éppen olyan "terrorkártya", mint a rendőrpalota elleni fegyveres támadás.Persze majd jönnek a szlovák "tenoristák" !”
 • 23. flexsnake 2009. március 14. 21:38
  „21. mert a reptereken nincsenek nyakig felfegyverzett őrök ezért úgy gondolod a védelem nulla. Logikus :D

  Svájc:
  -Nekünk van kémelhárításunk???
  -Van.
  -Akkor miért nem tudok róla?
  -Mert jól működik :)”
 • 22. legal 2009. március 14. 20:41
  „Kételyem van aziránt, hogy magyar ember - különösen jobboldali érzelmű, aki a Gyurcsány rendszer ellen akarna tüntetni, vagy randalírozni - helyezte el a minden magyar érzelmű ember szemében kultikusan tisztelt Bazilika falánál a két molotov koktélt... Szerintem provokációval állunk szemben a hatalom, vagy más, a magyar állam működése megzavarásában érdekelt személyek tettében.”
 • 21. comet 2009. március 14. 19:56
  „20. tudom mi volt a RAF, meg ki volt Carlos, meg tudom hogy Clodo-nak is jó kapcsolatai voltak elhárítósokkal stb. A 14. et Zejko nak írtam, aki szerint nem kell félni a terrorizmustól. Carlos állítólag egyszer rálőtt az őt megfigyelő magyar ügynökökre, ezután kellett elhagynia az országot, tehát akkor sem igen tudott az elhárítás mit kezdeni velük. Mindezek ellenére Magyarország transzfer ország volt és nem célterület a terroristák számára. Most annyiban változott a helyzet, hogy operatív terület lettünk. Az elkövetők lehetnek magyarok, de külföldiek is. A feszültség keltésen kívül más cél egyenlőre nem látszik.
  Rendőrségünk a puhatolózásnál tovább nem jutott, és egyenlőre nem tudja beazonosítani magát a cselekményt sem, ami bizony a szervezettsége, végrehajtása, célja miatt terrorcselekménynek tűnik.
  Szerintem terror cselekményekre nincs felkészülve a rendőrség, és a magyar elhárítás sem.”
 • 20. paranoid 2009. március 14. 18:54
  „comet:
  "Magyarország nincs felkészülve a terrorizmus elleni harcra, mert a terrorizmust távolinak hiszi, "
  Hm.Tudod mi volt a RAF, esetleg hallotad már a Carlos nevet? Itt bujtatták abban az időben Mo-n”
 • 19. Zejko 2009. március 14. 18:50
  „17. Hat azert lattam felveteleket egy oreg probalt segiteni egy foldon fekvo nonek es gumibottal ugy kiutottek hogy nem tudot felkelni ,nem hiszem hogy elotte teglakat dobaltak es nem a tomegben voltak.”
 • 18. lopicigazsi 2009. március 14. 18:48
  „Én utálom az erőszakot! Ide szavazz, ha egyetértesz: | w w w . a f a l . h u”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levizelte és slagot dugott a végbelébe a nevelőintézetben

Egy 17 éves, kaposvári nevelőintézeti fiatalember levizelte és egy alkalommal társa végbelébe slagot… Tovább olvasom