Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Mór: a BVOP nem felelős a kicsempészett naplóért

Minden lehetséges szálat megvizsgáltak a Büntetés-végrehajtásnál és kiderült, hogy a BVOP nem felelős azért, hogy a móri vérengzéssel gyanúsított Nagy László ki tudta csempészni a börtönben írt naplóját a cellájából.
A napló alapján később Nothoff Ingrid bűnügyi újságíró könyvet is írt. A naplóban több más bűncselekményről is szó esik, ezekkel kapcsolatban még július elején rendőrségi vizsgálat indult.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a móri mészárlással gyanúsított Nagy László börtönben írt naplóját állítólag postán küldte el feleségének. Ezután jutott hozzá Nothoff Ingrid és a nyomozókkal egyeztetve könyvet írt belőle. Nagy László részletesen írt naplójában a bankfiókban történt bűncselekményről, mindezt úgy, mintha egy "szerb tömeggyilkos" bizonyos Rado és társai követték volna el. A nyomozók szerint azonban sem a hazai, sem a külföldi hatóságoknál nem került elő ilyen csoport. Ezek tehát fiktív személyek, akikre Nagy László saját szerepét vetítette ki.

Kovács Klára, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy korábban a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka által indított vizsgálat néhány hete zárult le. Minden lehetséges szálat megvizsgáltak és a vizsgálat eredménye szerint a BVOP nem felelős azért, hogy kijutott a napló. Azokat a leveleket, amiket lehetett, átnézték, a férfi csomagot nem küldött ki a börtönből, a börtönőrök nem segítették. Mivel a vizsgálat szerint a BVOP nem felelős, ezért abban a tekintetben, hogy milyen más módon juthatott ki a napló, nem akarnak találgatásokba bocsátkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt alapos a kecskeméti orvos - meghalt a betege

Vádat emelt a Kecskeméti Városi Ügyészség egy helyi háziorvos ellen, mert az nem vizsgált meg… Tovább olvasom