Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Mór: nem sikerül bizonyítani a legsúlyosabb vádakat?

Szinte biztos, hogy meg tudják dönteni a bíróság előtt a móri mészárlás egyetlen élő gyanúsítottja elleni legsúlyosabb vádakat a férfi ügyvédje szerint.
Lichy József ügyvéd a Független Hírügynökségnek azt mondta, az időközben meghalt másik gyanúsított vallomását egyelőre semmi nem támasztja alá. Ő ugyanis azt vallotta, hogy egy délszláv bűnbanda hajtotta végre a mészárlást, és a banda magyar tagjaként nevezte meg a még élő gyanúsítottat. Lichy József azt mondta, hogy információi szerint a délszláv bandával kapcsolatos felvetéseket semmi nem támasztja alá.

Lichy József a Független Hírügynökségnek elmondta, arra számít, ügyfele legfeljebb tíz év börtönt kap. Ha az ügyészség a felmerült legsúlyosabb gyanú miatt - nyolc emberen, társtettesként elkövetett emberölés - emel majd vádat, akkor ügyfele életfogytiglant kap. Az ügyvéd szerint azonban az eddigi bizonyítékok azt támasztják alá, hogy a még élő gyanúsítottnál csak egy fegyver volt és az abból származó lövések közül csak egy okozott sérülést. A biztonsági őrt találta el és az őt ért 7-8 lövés közül ez könnyebb sérülést okozott. A fegyveres rablást a gyanúsított egyébként már beismerte, a védő szerint csak az a kérdés, minek minősítik majd a biztonsági őr elleni fegyverhasználatot. A nyolc ember megölésében társtettesként való részvételt szerinte meg tudják dönteni a bíróság előtt. Az ügyészség legkésőbb január 24-ig kell hogy vádat emeljen.

A már halott másik gyanúsított vallomásában név szerint említett külföldi bandatagokról eddig nem derült ki semmi. Lichy József elmondta, hogy információi szerint ezek az emberek nem hogy kapcsolatban nem álltak egymással soha, de az is kérdéses, hogy léteztek egyáltalán. A bizonyítékok szerint a móri , nyolc emberéletet követelő bankrablást két ember hajtotta végre és nem egy nagy létszámú bűnbanda. Lichy József hozzátette: védence egyszer sem tett említést ilyen bandáról, a halott vallomása meglepetés volt a számukra.

Az Erste Bank móri fiókját öt évvel ezelőtt - 2002. májusában - támadták meg fegyveresek. Nyolc embert megöltek, a pénzintézetből 7,3 millió forintot vittek el. A mészárlás miatt korábban már jogerősen elítélték Kaiser Edét, és vádat emeltek Hajdú László ellen is. A rendőrök februárban fogták el N. Lászlót és W. Róbertet, akiket meggyanúsítottak a bankrablással. A februárban elfogott gyanúsítottak egyike nyáron a börtönben öngyilkos lett. A bankrablásban konkrétan résztvevők közül már csak egy ember él.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombat éjfél az energiatakarékossági pályázat határideje

Szombaton éjfélig lehet beadni a hagyományos építésű lakások energiatakarékosságát célzó… Tovább olvasom