Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

morális válság?

Aki ismer, nem vádolhat MSZP-szimpátiával.

Ez volt Gyurcsány első tisztességes beszéde. Eddig is volt hazugság. Most tudták meg? Tényleg? Megszoktuk, életünk része, utáltuk, leginkább a másik oldali hazugságot. Most Gyurcsány kimondja, hogy hazudott, elég volt, próbáljanak szembenézni magukkal. Az igazság váltja ki a válságot? Nem a hazugság! Nemcsak magára, magukra gondolt, másokra is, igaza van. Tényleg az a jobb, ha tovább hazudik, hazudnak? Magyarországon abból lesz baj, ha valaki azt mondja magának, másoknak: elég volt a hazugságból. Ha nem mondja, marad a hazug béke, hazudjuk a reformokat, költjük unokáink pénzét, mert az adósságot már ők is fizetik. És tessék mondani, tisztelt polgártársaim: ilyen könnyen átverhetők vagyunk? Aki választást akar nyerni, hazudnia kell, mert nem választják meg. Próbálta volna valaki azt mondani: nehezebb évek jönnek, sokkal kevesebbet költhetünk, arra szavaznak? Ezért mind hazudik.
Köztársasági elnök úr! Az a morális válság, hogy valaki kimondta, hogy hazudnak? Ellenkezőleg. Az a morális válság, hogy az igazság kimondása okoz válságot.
Addig mindig hazudni fognak, amíg a hazugsággal lehet nyerni. Amíg csak a másik hazugságát utáljuk. Ez a morális válság. Tisztelt bármilyen oldali polgártársam! Amíg arra szavaz, aki nagyobbat ígér, addig hazudni fognak. Ezért ön is a felelős.
Mi a morális válság? Ajánlom jogvégzett köztársasági elnök úr és mindenki figyelmébe is: az, hogy a pitiáner kábeltolvaj, a lakásmaffiózó, a milliárdokat eltüntető, szabadon sétáló szélhámosok, bűnös bankvezérek, akik milliárdos ügyeiben tíz év alatt sem készült el jól az ügyészi előterjesztés, a másikat átverő, nem fizető csaló, a korrumpáló ma a nyertes minta Magyarországon. Pk a jutalmazottak, már több kormány sem tett ellenük. Az a válság, hogy együtt élünk velük. Az a válság, hogy nem oldották meg eddig az egészségügy, az államháztartás, a közigazgatás, a központi pénzfaló vízfej kérdését. Az a hazugság, hogy mindegyik ígérte pl. a képviselőlétszám csökkentését, egyik sem tette, nem is akarja. Ez rendben van?
Gyurcsány mondatai nem alkalmasak arra, hogy emiatt törjenek, zúzzanak. Az a válság, ha tűrjük az ostobaságot, felelőtlenséget, gerinctelenséget, ha képtelenek vagyunk magunkon változtatni. Ha várjuk, hogy majd történik velünk valami jó. Tiltakozom mindenféle hazugság ellen. Tiltakozom azok ellen is, akik bármi áron hatalmat akarnak. Hova süllyedtünk?! Mit tehetünk? Kire szavazzanak? Óriási a felelősségünk, mert meg kell büntetni az összes hazugot. És vigyázzanak, fejlődni csak békében lehet. Az éjszakai vandalizmus után hallgatom a híreket, politikusok nyilatkoznak, hazudnak tovább. Ne hagyjuk!
Rab Károly

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj a külföldön tanulóknak

Külföldön tanulók és kutatók kaptak ösztöndíjat tegnap a megyeházán. A 2.800.000 forint alapítói… Tovább olvasom