Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Motiválatlan és közömbös rendőrök

Motiválatlan és közömbös a legtöbb rendőr ma Magyarországon - ezt állította egy, az RTL Híradónak inkognitóban nyilatkozó egyenruhás.
A férfi szerint ez abban nyilvánul meg, hogy a rendőrök sokszor akkor sem tesznek semmit, amikor intézkedniük kellene. A járőrautókat gyakran hetekig nem tudják használni, mert kevés a benzinpénz. Ám szerinte olyan is előfordul, hogy meghatározzák nekik, mennyi bírságot kell kiadniuk.

Az RTL Híradónak név és arc nélkül nyilatkozó rendőr tapasztalatai szerint rendőrtársai többsége mára közömbös lett, mert nincsenek meg a megfelelő munkafeltételeik. Azt is elismerte, hogy néha akkor is bírságolnak, ha nem kellene.

A rendőrség mindezt határozottan cáfolja. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az RTL Híradónak azt mondta, hogy semmilyen mód nincs arra, hogy a bírságok számát, összegét növeljék, ilyen központi utasítás nincs.

Az RTL Híradónak nyilatkozó rendőr szerint sokszor hetekig nem tudják használni a járőrautókat sem. Mint mondta:4-5 hónapokra kapnak egy autóra benzinkártyát, amin 150 ezer forint van. Szerinte azonban egy 12 órás szolgálatnál szükség van 10 ezer forintnyi üzemanyagra, így ki lehet számolni, hogy ez hány napra elég.

Az ORFK-n megerősítették, hogy tavaly december óta korlátozzák a rendőrautók használatát, de azt mondják, ez nem befolyásolja a feladatok ellátását.

Olvasóink írták

 • 14. Kraftwerk 2009. március 02. 13:08
  „Én azért megnézném Garamvölgyit,Draskovicsot,meg Benczét rendőrruhában szaladni a bűnözőnek látszó személy után,mert ugye ott van a rendőrautó kilóméter korlátozás!!!
  Amit ugye ők vezettek be!!!
  Szerintem nagy show lenne,felérne egy olimpiai számmal................:))”
 • 13. Kraftwerk 2009. március 02. 13:04
  „Ez eddig is világos volt,hogy valamiért mindig büntetni kell az autóst,vagy ezért,vagy azért......
  A lóvé be az Államkasszába,mert bukott Draskovics csótányfejű miniszterelnök Úrnak kell a bevétel a traffipaxok vásárlására!!!
  Érdekes módon,valamirt nem látom a fekete ablakos neppereket,hogy egyáltalán a rendőr oda is menne hozzá...Ezekre a járművekre valamiért a jogszabály sosem szokott vonatkozni,se a KRESZ,se a rendőri szigor...
  Nincsenek motiválva,szégyen a szakmájuk,nem nézi őket senki semmibe!!!Ez így van,ezt be kell látnunk!!!
  Én szivesen mondanám Bencze rendőrfőkapitánynak ugyanezt,hogy ki lehet menni járőrözni,és magának is lehet menni gyalogolni,nem pedig a szolgálat autóval furikázgatni....!!!Mert arra is vonatkozik a kilométer korlátozás!!”
 • 12. Gondolkodo 2009. március 02. 12:52
  „Nem kéne bántani a rendöröket,sajnos több joga van a bünözönek mint a rendörnek,usában,meg máshol nem cseszteteik a rendöröket,tehetik a dolgukat,ott elöbb lönek utána kérdeznek,itt mi van ?neki támadnak abünözök mondva csinált ürüggyel,akkor még az ügyvéd is a bünözö mellé áll,ha rabolt is ha gyilkolt is,hogyan csináljon rendet ha támadják,nekem soha nem volt bajom a rendörökkel,be tartom a szabályokat,van jó pár rendör ismerösöm,elmondták mivel cseszegetik őket.Ha irigyelitek,akkor menjetek el rendörnek,amikor egy 20 éves lekurváza a rendör édesanyját mert leállitotta a piros lámpánál,akkor kibirnátok ezt?”
 • 11. bo 2009. március 02. 10:50
  „Kedves Hm! Két diplomával kiváló rendőr lehetnél, bezárva egy szűk irodába és tologathatnád az aktákat, csak jelentkezned kell! Talán idővel még írni is megtanulnál!”
 • 10. egy 2009. március 02. 09:26
  „Motiválatlan, és közömbös.
  gyufika hozzászólásával egyetértek. A rutinosokat gyors kiszórták a vezetők kecsegtető nyugdíj összegekkel. Most hívnák őket vissza, de hülyék lennének dolgozni. Így sok fiatal kezdő rendőrt szintén fiatal, pár éves rendőr "tanít be". Tény, hogy az egymáshoz való alá, illetve főlé rendeltség miatt "megnő" néhány fiatal rendőr arca. Ebből vannak aztán az állampolgári panaszok, az elcseszett intézkedések.
  Ne felejtsük, hogy nem szabad általánosítanunk!!! Mint minden munkahelyen, náluk is van aki nem oda való!
  De a mai rendőrök motiválatlanok és közömbösek. Teszik ezt, mert a vezetésnek, és a törvényeknek köszönhetően csak céltáblának alkalmazzák őket. Általánosítanak az emberek, és egy kalap alá veszik az összes rendőrt.
  Tahószegedi hozzászólását is csak megerősíteni tudom, mert dolgozik egy egyszeri kapitányságon az egyik cimborám, és hasonlóan nyilatkozik az elvárásokról.
  Ami gáz, hogy amíg mi magyarok fizetgetjük a bírságot a gyorshajtásért, vagy például a megállni tilos táblánal való megállásért a 30000 Ft-ot, addig a külföldiek meg szabadon "garázdálkodhatnak"! Ebből aztán ha szolgálatonként 5-6 állampolgár cseszteti a rendőrt, hogy a külföldieknek miért lehet, akkor elhiszem, hogy beleszarnak a szolgálat végére abba, hogy az állampolgárok jogosan(?) kérdezik őket, és nem tehetnek semmit!”
 • 9. LukSzusz 2009. március 02. 09:22
  „Írja már le valaki,mennyit keres mindennel együtt egy vezető rendőr,pl.30 kg-os rendőrnő aki alezredes,sok diplomával,szétüli a seggét az irodában,vagy egy utcai,intézkedő,életveszélynek kitett tizedes vagy szakaszvezető??????????????????”
 • 8. tahoszegedi 2009. március 02. 09:10
  „Ja az autók műszaki állapotáról, csak annyit, hogy a "belső" műhelyesek többsége semmit nem ért a korszerű EURO4-es motorokhoz.
  Lada, Moszkvics barkácsoláson felnőtt nyugdíj előtt álló emberek”
 • 7. tahoszegedi 2009. március 02. 09:05
  „Garamvölgyi egy @öcs.

  Hogyne volna elvárás, statisztikának hívják.

  Én tudom rendőr voltam.
  Éjszaka 20-30 igazoltató lapot kellett "termelni"
  3-8 helyszíni birságot
  1-3 feljelentést

  ha nem teljesíteted kérdőre vontak, hogy mit csináltál egész éjszaka?”
 • 6. Hm 2009. március 02. 08:37
  „Mi az hogy motiválatlan lehet más munkát is keresni a végzettségének megfelelőt???? !!!!!!!!!!!!!!!
  Pl.: érettségivel lehet pakolászni, éhbérért elmenni ház építésre meg kitudja milyen hihetetlen állásokba, ahol még ennyit sem kapnak és 38 évesen nem mennek el nyugdíjba!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Az ilyen embereknek nem kell fizetés emelés csak munkahely váltás ha nem szereti minek ment oda???!!!!!!!!!!!
  Két diplomával nem keresek sokkal többet és nekem nem fizetnek túlórát meg egyék +kölcsségeket amiről mindenki elfeledkezik!!!!!! Ráadásul a nagy része tolvaj semmire kelle , ahogyan intézkednek néhány helyzetben az meg szégyen. Két dolog lehet valaki elment otthonról vagy felülről kapnak valami utasítást, hogy az nem lesz jó!!!!!!!!!!! Ez nevetséges”
 • 5. gyufika 2009. március 02. 06:24
  „Nemigazán értek egyet a cikkben szereplő rendőrrel!Az biztos hogy nincs könnyű dolguk de én elég sokat vagyok rendőrök között!
  A legnagyobb probléma az hogy túl fiatalok és nemigen tudják kivívni maguknak a tiszteletet ami
  elengedhetetlen lenne a szakmában!
  A probléma ott van hogy nagyképűek és beképzeltek a fiatal rendőrök!
  És mindemellett sokszor intézkedni sem tudnak !!!”
 • 4. KamuNeni 2009. március 01. 23:26
  „ezekszerint akarki elhajthat a rendorok elol mert valoszinu nins elegendo uzemanyaguk hogy utolerjek.”
 • 3. bo 2009. március 01. 22:01
  „Ja még valami. eskü... amikor felesküsznek még nem tudják mi vár rájuk!”
 • 2. bo 2009. március 01. 21:56
  „Mi motiválja.... havi 75.000, állandó basztatás, napi 18 km. Egy jogszerű intézkedés esetén is kilóméternyi jelentés- ügyészséginyom. hiv. vizsgálat. stb. stb. A kommandós 3 éve lelőtt egy féreg dílert és még mindig qrják- az ügyész "ÚR" símán legyilkosozza. Jogrend ez!? Lóf.sz! Szét kell nézni a nyugati demokráciákban pl. USA Ott lelőnek egy férget nem fognak 3 évig pereskedni a jogszerűség vizsgálatáért. Tudomásul kéne venni, hogy úgy lehetne a rendőrtől elvárni valamit, ha honorálnák a munkáját, becsülete lenne és JOGA intézkedni!”
 • 1. egy 2009. március 01. 21:35
  „Hopsza, végre megkérdeztek egy "kis" rendőrt is... De már cáfol is a vezérkar. Még a kész tényeket is megmásítják, ha kell. Szomorú. :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíj helyett fizetésemelés rendőröknek

Plusz pénzzel tartaná meg a tapasztalt rendőröket az igazságügyi és rendészeti miniszter. Tovább olvasom