Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Motorról, géppisztollyal akarták megölni Esztergom polgármesterét

Esztergom polgármestere pénteken a város főterén tartott demonstráción arról beszélt, hogy motorról, géppisztollyal készültek merényletet elkövetni ellene. A rendőrség az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy az említett ügyben emberölés előkészülete miatt folyik eljárás.
Meggyes Tamás (Fidesz) polgármester az őt támogató, pártja által szervezett megmozduláson elmondta: augusztus végén keresték meg a rendőrségtől azzal, hogy információik szerint egy bizonyos csoport merénylet szervezésébe kezdett ellene, s motorról, Skorpió géppisztollyal lőnék le. "A motort megvásárolták, az útvonalat lejárták és megkezdték a fegyver beszerzését" - tette hozzá.

Állítása szerint a kompromittálására egy másik tervet készítettek: fegyvert vagy kábítószert készültek csempészni a házába. A cselekmények elkövetésével gyanúsítottak egyike korábban öt és fél évet ült fegyver és robbanószer beszerzéséért - azokat pesti maffialeszámolásokban használták fel -, a másik gyanúsított Németországban bujkál.

A polgármester kitért arra, hogy ebben az ügyben is felbukkan Misznéder János és Horváth Mihály neve, akiket házának és autójának a felgyújtásával is kapcsolatba hozott a rendőrség.

Véleménye szerint az őt támadó erők "az MSZP zsoldjában állnak". A következő fél évben mindenütt hasonló esetek várhatók "azoktól, akik 47-től ülnek a nyakunkon és a kezükben van mindaz, amit önöktől az elmúlt 70 évben elvettek" - mondta az őt támogató demonstráció mintegy ezer résztvevője előtt Meggyes Tamás.

A polgármesterrel elégedetlen lakosok is többször tüntettek már Esztergomban. A közelmúltban, Orbán Viktor látogatása idején háromszázan kérték a Fidesz elnökének segítségét "Viktor, segíts!" táblákkal Meggyes Tamás félreállítására.

Néhány hete az MDF, az MSZP, az SZDSZ és a helyi Polgári Fórum tüntetett a városháza előtt, mintegy százötven ember részvételével. Egyenlő megjelenési lehetőséget követeltek az önkormányzati lapban és televízióban, szót emeltek a város eladósítása, a volt jegyző eltávolítása, a Szent István Gimnázium tanárainak elbocsátása ellen, és követelték, hogy állítsák le a Búbánat-völgyi beruházást, amelynek során szerintük tavat építenek Meggyes Tamás háza elé közpénzből.

A város vezetője akkor azt mondta, hogy a Fidesz győzelme kétségtelen, ezért őt emberként próbálják támadni, azonban "a Fidesz és Meggyes Tamás nem két külön dolog".

A Meggyes Tamás által említett ügyben emberölés előkészülete miatt folyik eljárás a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán - mondta az MTI érdeklődésére a főkapitányság sajtóreferense, Léber Gabriella, hozzátéve: a nyomozás sikere érdekében a rendőrség nem közöl további információkat.

Olvasóink írták

 • 15. maradando 2009. október 18. 02:47
  „És ha késsel támadnak rá? Akkor"vérig"lesz sértve ? Hol vagyunk még a nagy megmérettetésig, a tavaszi választásokhoz?”
 • 14. bjela1980 2009. október 18. 00:48
  „Szegény fideszeseket lövik!”
 • 13. xcbcr 2009. október 17. 19:10
  „9 achilleus

  Úgy tűnik, hogy a politikában játszodó emberek szívesen nyúlnak ehhez az eszközhöz. Miszerint farkast kiáltanak. Előbb-utóbb, a szarságaikat megunva tényleg jönni fog a farkas, ezzel max annyit érnek el, hogy amikor valóban nagy a veszély, akkor már senki ingerküszöbét nem fogja átlépni a dolog. Ha meg igen, akkor nagyobb erkölcsi elismerésben lesz része egy olyan embernek, aki le akarja gépágyúzni a komplett parlamentet.
  Már ha komplett volna, de nem az.”
 • 12. m.á. 2009. október 17. 18:01
  „hová lett a hozzászólásom?
  csak annyit akartam mondani hogy kivételesen az mszpnek van igaza”
 • 11. xcbcr 2009. október 17. 14:15
  „"egy" helyet "ez a"

  mellesleg jó ez a tényszerű cím, mintha tényleg megtörtént volna. Félrevezető-e?

  "pártja által szervezett megmozduláson elmondta: augusztus végén keresték meg a rendőrségtől azzal, hogy információik szerint egy bizonyos csoport merénylet szervezésébe kezdett ellene, s motorról, Skorpió géppisztollyal lőnék le. "A motort megvásárolták, az útvonalat lejárták és megkezdték a fegyver beszerzését" - tette hozzá."

  Ezekszerint a rendőrség létrehozott egy nyomozócsoportot, akik annyira kiakadtak a feleségverési ügyein, hogy le akarják lőni.”
 • 10. xcbcr 2009. október 17. 12:45
  „Addig kiabál egy Meggyes, amíg magozott cseresznye nem lesz belőle. :)”
 • 9. achilleus 2009. október 17. 12:36
  „Érdekes, eddig csak szocialista-szabaddemokrata politikusok vélték úgy, hogy merényletet készítenek elő ellenük. Mondjuk ebben azért van némi konkrétum is, nem úgy mint John Emese elleni Magyarok Nyilai Merénylettervben, vagy Ecsődi Ferenc (MSZP) elleni Bombagyáros, netalán a Káli Sándor (MSZP-Miskolc) elleni újfent a Magyarok Nyilai nyakába varrni szándékozott merénylettervek esetében, amikor is a merénylettervek leginkább csak Draskovics Tibor fejében léteztek. ld. még Paizs József (MSZP-Szigetvár).”
 • 8. aranka2 2009. október 17. 11:42
  „Elkezdhetném gyűjteni azokat a cikkeket, amelyekről jobbtól-balig mindenkinek ugyanaz a véleménye. Ez is olyan, bár legjobban mégis talán szatyi foglalta össze a kérdést.”
 • 7. szatyi 2009. október 17. 09:53
  „-"bolond lukból-bolond szél fúj"-”
 • 6. TrombiFrédi 2009. október 17. 08:43
  „Látom a Dm-nek nagyon bejön ez az "Esztergom-saga"!:)”
 • 5. dodó 2009. október 16. 22:03
  „"...Bástya elvtársat senki se akarja megölni! Hát bástya elvtárs egy szar?" (Bacsó P. A tanú)”
 • 4. comet 2009. október 16. 22:02
  „Orbán Viktor könyvet árul, focimeccsre jár, rántottázik a fidesz vezetőkkel felcsúti házában, mert szereti a nyugalmat. Gyurcsány Ferenc szokja a tárgyalótermet egyenlőre még nem a saját perében, hanem a Zuschlág ügyből próbál kimaradni. Bajnairól hébe-hóba lehet hallani, ha egy külföldi politikus szóba áll vele.
  Lentebbi szinten pedig már elkezdődött a kampányolás, zsidózással, nácizással, fenyegetésekkel, fenti cikk szerint géppisztolyos merényletekkel, sőt akár a feleséget is beszervezi az ellenfél az adott képviselő, vagy polgármester elleni cselszövésbe. Hogy maffiózók vagy elmebetegek harcáról van-e szó az ország szempontjából szinte mindegy, úgy hogy felesleges az állítások igazságtartalmát kutatni.
  Kéne valaki fehér lovon, vagy anélkül szürke kabátban kalappal, teljesen mindegy, csak ettől a söpredéktől szabadítsa már meg az országot.”
 • 3. Bonzo 2009. október 16. 21:40
  „Ez igeeeen...
  Ha veszek egy motort, felkészülhetek, hogy lecsuknak merényletre készülés miatt (bár ahogyan motorozom, talán jogos is lenne).
  Sőt, ha egy PT Cruisert veszek, akkor már el is követtem valamit.”
 • 2. csutka 2009. október 16. 21:39
  „Szerencsétlennek már űldözési mániája van.”
 • 1. KolompárRómeó 2009. október 16. 21:23
  „:D

  Ismét jót röhögtem. jobb, mint a hetihetes (olyan fél évben egyszer "látom" 3 percig).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország főkonzulátust nyit a kínai Csungkingban

Magyarország főkonzulátust nyit a közép-kínai Csungking (Chongqing) városában - jelentette be a… Tovább olvasom