Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

MSZP: 400 milliárdos megtakarítás a hiteleket törlesztőknek

A forint stabilizálása és erősödése a válságkezelő kormány tevékenységének is köszönhetően mintegy 400 milliárd forint megtakarítást eredményezett a hiteleket törlesztő embereknek - mondta Török Zsolt szocialista politikus, aki a Fidesz-KDNP képviselőinek hétfői tájékoztatójára reagált, amelyen az ellenzékiek azt mondták: az MSZP nem akar segíteni a hitelkárosultaknak.
Török Zsolt a Parlamentben tartott tájékoztatóján kifejtette: az Országgyűlés június 15-én törvényt fogadott el a hitelkárosultak védelméről, azonban "csak 188 igen szavazattal, mert az ellenzéki képviselők nem voltak bent az ülésteremben ezen a szavazáson, (...) nem segítettek a hitelkárosultak védelméről szóló törvény elfogadásában".

A törvénnyel számos lehetőség van arra, hogy a hitelkárosultak könnyebb helyzetbe kerüljenek - hangsúlyozta, majd példaként említette azt, hogy az önkormányzatok - elővásárlási joggal élve - megvehetik az esetlegesen bedőlő lakáshitellel rendelkezők ingatlanát, és azt további használat céljából bérbe adhatják a korábbi tulajdonosoknak.

Az MSZP-s képviselő helyesnek nevezte a Soltész Miklós és László Tamás ellenzéki politikusok által a kilakoltatások megállításával kapcsolatban közölteket. Mint mondta, éppen ezért kötött a kormány megállapodást a Magyar Bankszövetséggel, hogy a kilakoltatási moratóriumot érvényesítse.

Török Zsolt közölte, nem tartja rossz módszernek, hogy országgyűlési határozati javaslatot nyújtson be bármely képviselő, ezzel azonban - fűzte hozzá - csak egy álláspont képviseletét lehet megfogalmazni. "A törvények azok, amik itt eredményesek" - jegyezte meg.

Közölte azt is, hogy az őszi jogalkotási menetrendben a Ház elé kerül a hitelintézetekről és pénzügyi szolgáltatókról szóló törvény, illetve szeretnék elérni a pénzügyi közvetítői rendszer újraszabályozását is.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2009. szeptember 28. 17:10
    „Török Zsolt szocialista "politikus" bűntársaihoz hasonlóan akkor is hazudik ha hallgat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos lett egy rab Budapesten

Ruházatból szakított csíkokból font kötéllel akasztotta fel magát egy rab a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben hétfőn. Tovább olvasom