Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz el akarja terelni a figyelmet a sikerekről

Az MSZP szerint a Fidesz el akarja terelni a figyelmet az elmúlt napokban megjelent magyar gazdasági sikerekről szóló hírekről.
Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn az MTI-vel ezt arra reagálva közölte, hogy a fideszes Cser-Palkovics András szerint a versenyképességi és az építőipari adatok az MSZP-kormány alkalmatlanságát jelzik.

A szocialista politikus azt mondta: a jobboldali képviselő előkeresett egy olyan gazdasági mutatót, amivel el akarja terelni a figyelmet az elmúlt napokban megjelent gazdasági sikerekről szóló hírekről.

Cser-Palkovics András vegye észre nyugodtan: "a nagy elemzőcégek felállva tapsolnak a magyar kormány munkájának, válságkezelésünk eddigi teljesítményének" - fogalmazott az MSZP szóvivője.

Nyakó István szerint amíg a Fidesz helyettes szóvivője megpróbálja eltagadni az eredményeket, az MSZP csak idézni tudja a nemzetközi elemzőket, akik szerint Magyarország "a válságkezelés és a költségvetési kiigazítás világbajnoka, nálunk lehet elsőként euró az erre várakozó országok közül, és mi mutatjuk meg a recesszióból kivezető utat".

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében közölte: a magyar építőipar egy év alatt 14,5 százalékkal esett vissza, egy hónap alatt pedig újabb 10 százalékkal.

Magyarország versenyképessége is tovább romlott, miközben térségünkben Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Lengyelországban is már javulást mértek - fűzi hozzá a politikus.

A Bank of America-Merrill Lynch pénteken megjelent, havi globális feltörekvő térségi helyzetértékelésének Magyarországról szóló fejezete a "Magyarország - költségvetési világelső" címet viseli. Az elemző cég szerint Magyarország minden idők egyik legnagyobb költségvetési kiigazítását hajtotta végre a tágabb értelemben vett felzárkózó térség történetében, és ennek révén államháztartási pozíciója a legerősebbek között van az egész világon.

A JP Morgan bankcsoport londoni részlegének nemrég kiadott összehasonlító elemzésében az állt: a magyarországi államháztartási konszolidáció lehet a legjobb követendő példa a súlyos adósság- és hiányproblémákkal küszködő, a hitelminősítők által nemrégiben többször is visszaminősített Görögország számára. Magyarország ugyanis valószínűleg Európa legambiciózusabb költségvetési korrekcióját hajtotta végre.

Olvasóink írták

 • 9. flexsnake 2010. január 20. 11:00
  „siker, pénz, csillogás, a mozivásznon :D”
 • 8. szulutyka 2010. január 20. 00:15
  „milyen sikerekről?”
 • 7. gyagyástóni 2010. január 18. 18:53
  „A Fidesz nem akarja elterelni a "sikerekről" a figyelmet, hanem fel hívja rá, az ért kerül az MSZP nagy része előzetesbe!!!!”
 • 6. lidocain 2010. január 18. 17:52
  „eza gonosz fidesz.....
  az emesz(em)pének egyszerűen a génjeibe van ivódva a hazugságra való kényszer.

  Több osztrák szervezet - többek között az Osztrák Közlekedési Klub és az Ausztriai Utasképviselet - megrökönyödött Hónig Péter közlekedési, hírközlési miniszter azon kijelentésén, hogy ,,az ÖBB-nél (az osztrák vasutaknál) néhány hete 58 vasúti vonal bezárását és 20 százalék létszámcsökkenést határoztak el rövid időn belül."

  Ez az állítás a hazai sajtóban több alkalommal megjelent, továbbá az országgyűlésben is elhangzott. A Levegő Munkacsoport és a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) erről tájékoztatta osztrák partnerszervezeteit, amelyek megdöbbenésüknek adtak hangot. A miniszter állításából ugyanis csupán annyi igaz, hogy a vasúttal foglalkozó sok osztrák tanulmány között megjelent egy, amely 57 vasútvonal felülvizsgálatát javasolja. Azonban ezt a javaslatot az ottani kormányzati szervek nem fogadták el (bár az osztrák vasút jövőjéről is folyik a vita). Az osztrák szervezet hangsúlyozza, hogy a vasúthálózat leépítésével veszélybe kerülhet az éghajlatvédelmi célok elérése is, ami miatt Magyarországot szankciókkal sújthatják. Elítélte a magyar vonalbezárásokat a 120 000 fizető tagot számláló Svájci Közlekedési Klub, amely a több mint félmillió olvasóval rendelkező Tages-Anzeiger című napilapban tette közzé álláspontját. A témának most újabb aktualitást ad, hogy úgy tűnik, a közlekedési miniszter ismét félrevezette a közvéleményt: állításával ellentétben az érintett vonalakon nem ,,szüneteltetik" a személyszállítást, hanem a végleges felszámolására törekednek. Erre utal az, hogy a MÁV utasítást adott a vasúti berendezések jelentős részének az eltávolítására ezeken a vonalakon. Amennyiben ez megvalósul, rendkívül költségessé válik a forgalom visszaállítása.

  Levegő Munkacsoport

  Civil Hírügynökség”
 • 5. samsung10 2010. január 18. 16:56
  „Léni Te észak koreába is a komunisták sikerét látod . Ott meg dél korea a hibásA komunistáknak 100 millio van a számlájukon .Azért meg hitller a hibás”
 • 4. Léni 2010. január 18. 16:40
  „2.bélás! Emlékeim szerint nem az MSZP gyerme a Jobbik! Nem ők ordítottak, üvöltöttek hetekig, hónapokig
  az utcán mindennapi naggyűlésük alkalmával! Akkor azonosították nagyon sokan a pártvezért azzal a kis
  bajúszos emberrel,akinek több millió halott van a számláján.
  A cikkhez csak annyit: ez nem újság, nyolc éve megy a betartás,sárdobálás, földbedöngölés, stb. Ezek csak
  ezt tudják!
  Navracsics és Semmi /Semjén/az amortizációval védték a gazdájukat, Cser-Palkovics a fentiekkel van meg-
  bízva, Szíjjártóról, Répásyról ne is beszéljünk! Orbántól gyávaság, hogy nem merkiállni és megvédeni a valós
  vagy vélt igazát, ezekkel a macskajancsikkal végezteti a piszkos munkát.Nekik ez biztosan megtiszteltetés,
  másnak lehet, hogy forogna az ilyesmitől a gyomra!”
 • 3. Walaky 2010. január 18. 16:27
  „Ha VIktorékra tör rá a válság, akkor államcsőd lett volna!
  Ők ugyanis csak a populáris dolgokat fogják megtenni.
  Nem lesz adó, olcsóbb lesz a pálinka meg a bor, 1%-os lesz a fűtés és a gyógyszer áfája, de a gyógyszereket is 50%-al csökkentett áron fogják árulni.
  Aztán a nőknek nem kell dolgozni, de lesz sokszázezer óvódai és bölcsődei férőhely.......”
 • 2. bélás 2010. január 18. 16:12
  „Mszp sikere?
  Melyik? Ahol magukat éltetik, vagy az ahogyan visszahozták a náci diktatúrát és ölik a népet”
 • 1. IVY 2010. január 18. 15:56
  „to je vicc”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatbetörőket fogtak el Debrecenben

Több hónapos nyomozás után fogták el azt a két férfit, akik Debrecenben családi házakat kifosztva… Tovább olvasom