Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz ne akadályozza a nyomozók munkáját

Az MSZP azt kéri a Fidesztől, hogy ne akadályozza az igazságszolgáltatást a Simon Miklós-ügyben. Az Országgyűlés hétfőn dönt a közpénzek eltulajdonításával vádolt nyírbogáti polgármester mentelmi jogának felfüggesztéséről.
A szavazás szimbolikus jelentőségű lesz, amely túlmutat az ügyön - hisz kiderül, hogy a legnagyobb ellenzéki párt törvény felett állónak tartja-e magát - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője vasárnap a Független Hírügynökségnek.

A kisgazda-fideszes vezetésű nyírbogáti önkormányzat még 2002-ben nyert fejlesztési támogatást az államtól, amelyből a szocialisták szerint 40 millió forintot játszott át egy helyi vállalkozónak. Nyírbogát ezzel csatlakozott a közpénzelszívás technikájáról elhíresült városok, azaz Tatabánya, Kaposvár, Győr, Esztergom, a főváros V. kerület és Hódmezővásárhely sorába - fogalmazott a szóvivő.

A Legfőbb Ügyész "jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette" miatt Simon Miklós mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta, a mentelmi bizottság azonban eddigi gyakorlatától eltérően nem támogatta ezt, így az ügyész egyelőre nem tud vádat emelni ellene.

A parlamenti voksoláson kétharmados többség - vagyis a Fidesz szavazata is - kell ahhoz, hogy a politikus mentelmi jogát felfüggesszék. Az MSZP arra kéri az ellenzéket, hogy ne akadályozzák a nyomozó hatóság munkáját - mondta a szóvivő.

Olvasóink írták

  • 2. raffy2 2008. június 18. 21:32
    „ez a nyakó egy nagy marha!ti mennyi közpénzt szívtatok már el?elég ha csak körülnézünk veres és bandája körül.van aki már rács mögött van,de onnan intézi az üzleteit.akkor miről is beszél ez a barom?”
  • 1. matriné 2008. június 09. 09:04
    „El tökölődnek úgy is, ha nem akadályozza senki a nyonozást évek ig! Persze ha csak meg nem tagadják a menkát! Mert ugyebár azt sokkal könnyebb ebben az országban! A bíróság csak abból az anyagból dönt amit eléraknak! No, ha nem raknak elé semmit, akkor nincs ügy?
    Szőnegy az meg van bőven ahova lehet söpörni a szenynest ügyeket, főleg, ha egyes emberek érdekeit sérti! Ez Magyarország,ahol nincsenek következmények, sőt elévülnek az ügyek, akkor is ha bűn a jővőt is befolyásolja!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simor az inflációs célról

A magyar gazdaság csak lassan élénkül, aminek elsősorban a lassuló globális növekedés, illetve a… Tovább olvasom