Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz nem kedveli a dolgozókat

Az MSZP szerint a kormány magának és támogatóinak, talpnyalóinak mindent megad, a dolgozóknak semmit, mindez ellen viszont tiltakozni nem lehet majd, mert korlátozzák a sztrájkjogot.
Török Zsolt szóvivő az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy a "Nemzeti Átverés Kormánya" a szólásszabadság korlátozása, a demokrácia lábbal tiprása és a nyugdíjpénztártagok kifosztása után a dolgozók utolsó jogosítványait is elveszi.

"Ha létezik munkásellenes kormányprogram, akkor a Fidesz-KDNP-kormányé az. Sőt, most már azt is elveszi tőlük, hogy ez ellen tiltakozhassanak" - fogalmazott.

A sztrájkjog korlátozásával "kiveszik a dolgozó magyar emberek kezéből a kormány zsarnok politikájával szembeni tiltakozás egyik eszközét, ahogy tették ezt a népszavazás korlátozásával is", a közmunkaprogramokra jutó összeget megfelezték, a köztisztviselőket és a közalkalmazottakat is indoklás nélkül ki lehet rúgni, a cafeteriát maximalizálták, 25 ezer fős létszámleépítésre készülnek a közszférában, kirúgási hullámmal fenyegetik mindazokat, akik nem azt akarják, amit ők követelnek, az egykulcsos személyi jövedelemadóval miniszterek, államtitkárok, képviselők és gazdagon megfizetett kegyenceik zsebét azzal tömik meg, amit a dolgozó magyar emberektől vesznek el - sorolta Török Zsolt.

Az a magatartás jellemzi őket, hogy saját maguknak és a gazdagoknak olyan pénzből adnak, amit az átlagos vagy átlag alatti keresetűektől vesznek el - áll az MSZP szóvivőjének közleményében, amely úgy zárul: "maguknak és gazdag támogatóiknak, talpnyalóiknak mindent, a dolgozóknak semmit. Mindez ellen viszont tiltakozni nem lehet majd, mert korlátozzák a sztrájkjogot. Ez a Fidesz demokráciája".

Olvasóink írták

 • 9. Kulik 2010. december 21. 20:32
  „Jól van Zsoltika...leülhetsz...”
 • 8. achilleus 2010. december 21. 19:10
  „Az MSZP viszont kedveli. Olyannyira, hogy az elődszervezet nevéből egyetlen szót száműztek, a MUNKÁST.”
 • 7. achilleus 2010. december 21. 18:32
  „Azért jó alany ez a törökgyerek, - ha ez a fütykös megszólal, azonnal előugrik 8-10, hozzám vélhetően hasonló állásponton lévő fórumozó, akikről egyébként azt gondolnám, hogy már régen letettek arról, hogy itt (a dm-fórumon) próbálják győzködni az mszp-be belehabarodott (beleháborodott?) köménymagot. Ez a Török karma hatalma. Másrészt ez a Török a beszólalásaival még azokat az mszp-szimpatizánsokat meghökkenésre készteti, akik pedig Gyurcsány és a dörzsöltebb főfarizeusok dumáit simán bevették. Ez a Török egy kítűnő választás, Nyakó és Szabó elvtársak minden balfékségét egyesíti magában, talán még négyzetre is emeli.”
 • 6. FűzfaVessző 2010. december 21. 16:16
  „Az MSZP viszont nagyon, a javukat , bocsánat rosszul írtam a javaikat akarja.
  F.V.”
 • 5. zero 2010. december 21. 15:13
  „A dolgozok meg titek legkevésbé”
 • 4. tüsök 2010. december 21. 13:38
  „Akkor lesz a probléma, amikor az ország nagy része talpnyaló lesz és nem lesz miből adni.”
 • 3. maci52 2010. december 21. 13:00
  „Ez a majom meg honnan jött elő?
  Ez az ügyeletes hülye az MSZ/M/P -nél?”
 • 2. frakk 2010. december 21. 12:32
  „Török Zsoltot már el sem kell olvasni, meg sem kell hallgatni. Ez az ember nem itt él közöttünk.
  A Simor 8 milliós havi fizetésért meddig aggódott az Mszp?”
 • 1. Zsoltee0716 2010. december 21. 11:56
  „xd és ezt az mszp mondja!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a készültség a Felső-Tiszán

A Tiszán levonuló árhullám vízszintje Tiszabercel térségében is készültségi szint alá csökkent, így… Tovább olvasom