Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

MSZP: a kormány nem segít a devizahiteleseknek

Azoknak, akik több mint 3 hónapja képtelenek törleszteni, semmilyen támogatást nem ad a kabinet - mondta Tukacs István.
Az MSZP szerint a kormány nem nyújt valódi segítséget a bajba jutott devizahiteleseknek: azoknak, akik több mint három hónapja képtelenek törleszteni, semmilyen támogatást nem ad a kabinet, a még fizetőképes adósoknak kínált árfolyamrögzítés pedig kockázatos, mivel lejárta után nagy mértékben emelkedhet a havi törlesztőrészlet.

Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón kijelentette: a lejárt tartozással rendelkezőknek a nemzeti eszközkezelő jelenthetne kiutat, amely azonban még nem kezdte meg működését, az erre a célra szánt ötmilliárd forint pedig nem elegendő.

Az árfolyamrögzítéssel kapcsolatban az MSZP-s politikus azt mondta, a kormány képtelen volt elmagyarázni, hogy mire számíthatnak három év múlva azok, akik élnek ezzel a lehetőséggel. Tukacs István ennek a számlájára írta, hogy eddig kevesen érdeklődtek az árfolyamrögzítés iránt. Hozzátette, bár az árfolyamrögzítés rövidtávon könnyebbséget jelent, kockázatossá teszi, hogy három év után a tőketartozás mellett - a futamidő végéig - ki kell fizetni a felgyűlt árfolyamkülönbözetet is.

A szocialista politikus ismételten a nemzeti eszközkezelő mielőbbi beindítására és a magáncsőd intézményének megalkotására szólította fel a kormányt. Emlékeztetett arra is, az MSZP lehetővé tenné, hogy a munkaadók átvállalják dolgozóik hiteltörlesztésének a 180 forintos frankárfolyam feletti részét úgy, hogy azt költségként elszámolják.

Olvasóink írták

 • 4. mattil 2011. augusztus 23. 12:53
  „1. 620829 2011.08.22. 17:33
  Egyrészt szó sincs közpénzről, másrészt ha még arról lenne szó akkor sem értem mi a baj vele. Közpénzből költenek manapság tíz és százmilliárdokat baromságokra (pl. 30centis kilátó) és a tűzhöz közelálló haverok gazdagodására, korrupcióra, tanácsadásokra és még sorolhatnánk a végtelenségig. Nemrég jelent meg a hivatalos állásfoglalás mely szerint "Minden ötödik magyart érint a devizaalapú lakáshitelezés". Ez kétmillió ember, azaz nagyjából kétmillió család. Családonként három emberrel számolva már hatmilliónál tartunk. Szerinted ennek a hatmillió embernek a megsegtése valamilyen módon nem feladata az ország mindenkori kormányának? Ha olvasnád a devizahitelesek fórumait, akkor tudnád, hogy 90-95%-uk nem arra vágyik, hogy valaki kifizesse helyettük az adósságaikat, hanem éppenhogy ők elismerik a tartozásukat és vissza szeretnék fizetni, de azt nem fogadják el, hogy jelenleg a bankok törvénytelenül garázdálkodhassanak, sőt a kormány árfolyamrögzítésének köszönhetően újabb 30 évre eladósodhassanak még a gyermekeik is. Miközben ha valaki pl. hétmilliót vett fel és már fizeti öt éve, akkor csak a tőketartozása olyan 13-14milliónál tart! Ez utóbbi ami elfogadhatatlan és ehhez olyan jogszabályok és olyan politikusok kellenének akik mindezt nem engedik meg.”
 • 3. deszkás 2011. augusztus 22. 23:02
  „620829! NEM közpénzről van szó! A Fidesz ezt próbálja elhitetni és igy ellentétet szitani-nálad sikerült is.”
 • 2. tótkomlósi 2011. augusztus 22. 18:08
  „Ja, de azért a volt ellenzék szavaival élve: hullanak a csontvázak a szekrényekből!

  Mármint nem is úgy van, mint ahogy azt előzőleg szajkózta a szócső!
  Mármint mostanra kiderült, hogy azért sokkal többet kell majd fizetni a rögzítés után, mint a +15%!

  Ezt csak most jelentette be a petike vigyorogva!

  undor......”
 • 1. 620829 2011. augusztus 22. 17:33
  „Lerágott csont már ez...közpénzből segíteni?????Miért is????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

9 százalékkal nőtt a fogvatartottak száma

A jelenlegi adatok szerint a börtönökben, fegyházakban és fogházakban jelenleg 17 ezer 300-an töltik büntetésüket. Tovább olvasom