Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

MSZP: a Liga a Fidesz politikai eszközévé vált

Az MSZP szerint semmi új nincs a Liga jövő héten induló plakát-akciójában, hiszen hétfőn még pénzt is ajánlottak azoknak a szocialista képviselőknek, akik az egészségbiztosítás átalakítása ellen szavaznak. Nyakó István szóvivő szerint az újabb próbálkozás sem más, mint politikai kommunikáció, amely a Fidesz érdekeit szolgálja.
A Liga plakát-akciója a jövő héten kezdődik. A szakszervezeti szövetség azokat az MSZP-s képviselőket próbálja meggyőzni, akik szerintük még ingadoznak az egészségbiztosítás átalakítása ügyében. Gaskó István, a Liga elnöke szerint 30-40 olyan szocialista politikus lehet, akiknél esély van arra, hogy nemmel szavazzanak december 17-én a Parlamentben. Rájuk próbálnak hatni saját választókörzetükben.

Az MSZP szóvivője szerint a Liga újabb akciójában semmi újdonság nincs, hiszen a hét elején még fejenként 100 ezer forintért akarták megvenni a szocialista politikusok szavazatait. Nyakó István a Független Hírügynökségnek azt mondta: akár minden nap tehet hasonló bejelentéseket Gaskó István Liga-elnök, de a lényeg attól még ugyanaz marad. Az MSZP-frakció a hétfői ülésén egyöntetűen támogatta a társadalombiztosítás reformjáról szóló törvényjavaslat parlamenti elfogadását.

Az MSZP szóvivője szerint nem érdekvédelmi kommunikáció, hanem politikai PR-akció a Liga plakátkampánya. Nyakó István hozzátette: a Liga Szakszervezeti Szövetség és Gaskó István elnök a Fidesz politikai eszközévé vált. Ráadásul mindez valószínűleg az érdekvédők egy részének tudtán kívül, és szánt szándékkal történt így. Legalábbis ez derült ki Gaskó Istvánnak és Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének tárgyalása után - tette hozzá az MSZP szóvivője.

Olvasóink írták

 • 17. Vörös Imre Flórián 2007. december 09. 10:48
  „A magyar gazdaság jelenlegi gyárai, bankjai, kereskedelmi egységei külföldiek tulajdonában vannak, amelyeknek az adózáson kívül megtermelt haszna (amortizációs tőkeképzés, nyereség) elérhetetlen a magyar állam számára. Ezért szűkült be gazdaságunk, nincs, ill. gyenge szerkezetű a kis- és középvállalkozói tevékenység, mezőgazdasági termelés és feldolgozás, kistérségi szövetkezés, amely azt pótólná. Ezért volna szükség a pártok feletti népi kezdeményezésekre, s ez nem populizmus, nem demagógia.”
 • 16. strangerr 2007. december 09. 10:32
  „Felejtsük már el ezt a fekete-fehér világképet. Hogy ez egyik oldal címeres gazember, mocskos komcsi hazaáruló, a másik oldal meg színtiszta becsületes, hófehér angyal. Mindkettő aljas, hataloméhes és hazudik. Ez a politika mindenhol a világon.

  A másik dolog amit el kellne felejteni, hogy egy ország dolgai a nagypolitikán múlnak.
  Komolyan mondom nem is csodálkozom, hisz milyen ország az, ahol az emberek többsége politikusoktól (???!!!) várja a saját sorsának jobbra fordulását?”
 • 15. Vörös Imre Flórián 2007. december 09. 10:20
  „Szociális piacgazdaságot szerettünk volna megvalósítani, de nem lett belőle semmi, távolodunk tőle. Ez nem Fidesz ügy, az egy párt nem tudom mennyi taggal (40.000?), hanem immár két-három millió, a terheket érző állampolgár. Akiknek önálló véleményük van a fejleményekről. E téren Orbán Viktornak is csak egy szavazata van, nem őt kérdezik százezerszer a közvélemény kutatók, hogy ilyen rossz arányú az MSZP elfogadottsága a megkérdezettek körében.”
 • 14. aga 2007. december 09. 10:01
  „Igaza van a 6-os (Modern Magy....) hozzászólónak!Elég a demagógiából, a populizmusból, az uszításból!Ki kell(ene) már végre lépni a17 éves állóvízből! Végre valaki, aki tenni is akar - még ha hibákkal is!Nem a múlton kell rágódni, hanem a jövőbe tekinteni!Az idő kerekét nem lehet visszafordítani!Elszigetelten nem működik a magyar gazdaság sem, hiába hirdetik egyesek, hogy "Van élet az Unión kívül is..." Össze kéne végre már fognunk, nem gyűlölködni! Mindenki nézzen magába, mennyire erkölcsös!Az én értékrendem szilárd, eszerint élek - és úgy is szavazok...”
 • 13. Vörös Imre Flórián 2007. december 09. 09:24
  „Az önmaga érdekeit gyakorlott kézzel intéző MSZP-SZDSZ koalíció szeretne nem tudomást venni a leszakadókról, a helyzeten kívül maradókról, a termelő tulajdonok hasznából nem részesülőkről, ezen rétegek alkalmazkodási gondjairól, bajairól. Látom, érzékelem, környezetemben miként szorítják ki azokat, akik más véleményen vannak. Az ország kettéosztása erőltetett politikája éppen a jelenlegi MSZP gyakorlata Nyakó István szereplésével.”
 • 12. S.Grandpierre Cecília 2007. december 09. 09:14
  „A nyakó úr beszél,és Ők, megvesztegetésről? Kezdjük ott, hogy hogyan jutottak kormányra, és miért vannak még mindig a helyükön?
  A vesztegetés, ígérgetés, hazudozás...az ő stilusok, ha használhatnám e szót az esetükben. Mindent meg kellene tenni, hogy ne lépjen hatályba, az amit ők akarnak! Jaj neked beteg, szegény ember! Ébredj már fel. Vagy te nagy jólétben vagy? Ember!”
 • 11. Vörös Imre Flórián 2007. december 09. 09:05
  „Pardon, nagyonis. Modern új Magyarországnak szántam soraimat.”
 • 10. Vörös Imre Flórián 2007. december 09. 08:57
  „Demagóg az MSZP. Hol szocializmust tudott építeni elsöprő erővel, hol meg demokratikus Magyarországot. Magam szocialista (MSZMP, majd MSZP alapító voltam, de 1990-ben otthagytam őket, mert nem volt képességem köpönyeget váltani. Egy valaki felajánlotta, hogy "bevesznek a buliba", s ekkor ccsömört kaptam. Azt gondolja kedves nagyonis, hogy nem lehet másként, önállóan szervezni a demokratikus államot, csak ahogy az MSZP gondolja és diktálja? Átgondolatlan nyomulás.”
 • 9. madártej 2007. december 09. 08:42
  „No persze, az nekik jó az mszpben, hogy az egész mszosz vezérkar náluk dekkol, miután lenyúlták a néhai szakszerv. vagyont saját zsebre.”
 • 8. triatlonos 2007. december 09. 08:35
  „Nyakóról jót vagy semmit! Pont jó! Olyan jó, mint a pártja! Szemrebbenés nélkül mondja azt, amit ő sem gondol komolyan! Ő a legjobb, csak az a kérdés, hogy milyen lehet a .....?”
 • 7. nagyonis 2007. december 09. 06:26
  „Az olyanok miatt, mint az előttem beíró ( 6-os számú) + az ő példaképei - ketté kellene osztani az országot.
  Az egyik felébe kerüljenek azok, akik tönkretették az országunkat + a szavazóikat, éljenek minimálbérből és minimálnyugdíjból.
  Vegyék el tőlük azt a vagyont, amit másoktól és a közösből raboltak össze, aztán ugathatnak az " új Magyarországról". Minket, többieket pedig hagyjanak békén, ne köpködjék folyton a Fideszt, dolgozzanak a minimálbérükért, fizessenek tandíjat, vizitdíjat,vásároljanak a jelenlegi élelmiszerárakon stb - közben ugassanak...”
 • 6. Modern, új Magyarországot akarok 2007. december 09. 00:26
  „dondongó - hát igen, elég szomorú, hogy Magyarországon pont egy szocialista pártnak kell végigvinnie azt, amit mások nem mertek eddig. Nézzük csak meg a Fideszt, milyen párt is valójában.

  Fidesz - papíron konzervatív, jobboldali párt, amelynek a demokrácia és a modern polgári Magyarország megtermetése volt / lenne a célja - gyakorlatban pedig az 1989-1990-ig tartó szocializmust akarják megtartani. Érdekes paradoxonban van a Fidesz, ez is azt mutatja, hogy még az MSZP-nél is kevesebb képessége van a kormányzásra. Erre még jó példa, hogy a baloldalt hol véresszájú kommunistáknak, bolsevista disznóknak nevezik, hol pedig mocskos kapitalista nagytkéseknek. Már bocsánat, de ez a két dolog egymást kizáró paradoxonok.

  Egyértelmű tehát, hogy ez nem egy jobboldali párt, hanem egy demagóg, önmagának állandóan ellentmondó párt. Demagóg, vagyis mindig azt mondja, amit az emberek hallani akarnak.
  Na egy modern demokráciában nem a hazugság a legfőbb bűn, hanem a demagógia. A demagógia a demokrácia halála, ezt már Arisztotelész is megírta Krisztus előtt majdnem 400 évvel.

  Én nem mondom, hogy az MSZP hú de szuper, annyira jópofa párt, meg imádom őket, stb. Nem. De tisztán láthatjuk, hogy ez az a párt *, amely végre elkezdi azt, amire egy modern, demokratikus állam kialakításához szükség van.
  Ezt az Antall, Boross, Horn, Obán és Medgyessy-kormányok nem tették meg. 14-16 évig görgették maguk előtt, mert képtelenek voltak felvállalni.
  * És az MSZP sem vállalta volna fel 2006-ban sem, ha nem jön az állítólag annyira utált Gyurcsány Ferenc.
  Őt sem kell isteníteni, ahogy Orbán Viktort sem. De szerepe korszakos jelentőségű. Végighazudta a választási kampányt.? Demagóg megfogalmazás ez. Hazudott is meg nem is. Egy jobb, élhetőbb Magyarorszgáot ígért. És ehhez ezek a lépesek kellenek.
  Nem mondta el, hogy súlyos megszorító intézkedések lesznek, nem mondta el az érem rossz oldalát nyíltan. De az értelmes emberek láthatták már akkor is, hogy az ország rendbetételéhez szorosra kell húzni a nadrágszíjat.
  Hiszen 2006-ban hallgathattuk, hogy a Fidesz hogyan ostorozza az akkori (választások előtti) kormányt, h micsoda borzalom adatok vannak Magyarországról - államháztartásiu adósság, deficit, stb.
  Hát kérem szépen a választások utáni kormány pont ez ellen kezdett tenni.

  És aki van annyira demokrata, hogy tájékozódik a világban, az észreveszi, hogy az utóbbi időben egyre több pozitív kritikát lehet olvasni a magyar gazdasápolitikáról - ezek a kritikák megemlítik a még meglévő kockázati tényezőket is, de a fontos dolog kiolvasható - a Fidesz által 2006-ban ostorozott hiányosságok, bajok, folyamatosan orvoslódnak, javulnak.

  Csökkent az életszínvonal 2006 márciusához képest, az biztos. Na de nem olyan drámaian, mint ahogyan azt a demagóg Fidesz nevű párt beállítja. Aki dolgozni akar, azok többsége (!) megtalálja a módját.

  Képmutatás tehát megélhetési válságról beszélni, amikor Karácsonykor újabb rkordösszegű pénzsszórásról hallhattunk 2006 karácsonyán és fogunk hallani 2007 karácsonyán.

  És képmutatás a Fidesz által hangoztatot "rohadt gazdagok, villában élők", amikor egyrészt közülök is oly sokan villákban élnek, másrészt pedig nézzük meg Budapestet, a rózsadombi villák kerülete a Fidesz egyik legnagyobb támogató választási kerülete az országban. Érdekes....”
 • 5. dondongó 2007. december 08. 20:26
  „Aki nem az MSZP ámokfutását támogatja, az fideszes ellenség. A 100 ezer forint félre van kommunikálva: a frakcióból kiszavazóval fizettet a pártja 100 ezer forintnyi büntetést, a szakszervezetek ezt az egzisztenciális fenyegetést kívánnák kompenzálni - egyébként nem szerencsésen. A pénz jobb helyen van a sztrájkolók zsebében. Tessék mondani: mitől baloldali ez a szocialista párt?”
 • 4. nagyonis 2007. december 08. 17:27
  „Nyakó egy s.gfej, pimasz volt a középiskolában is, árulkodott még 17 évesen is - sajnos oszt.társa voltam”
 • 3. csonakos 2007. december 08. 16:54
  „Megmondta a nagy vezír! Semmitől sem riadnak vissza a hatalom megszerzéséért! A vesztegetés csak a kezdet! Sajnos még a polgárháborút is kirobbanthatja ez az őrült vezír!”
 • 2. peter rusz 2007. december 08. 13:38
  „Nyakónak kár megszólalnia hiszen egy értelmes mondat még nem hangzott el szájából, csak lózungok. Egy kicsit magába kellene szállnia mielőtt megszólal és ne csak párt propaganda szöveget nyomnia.
  Bőlcs maradna ha meg sem szólalna, mert a nép hűlyégre nem vevő.”
 • 1. söprű 2007. december 08. 13:29
  „"Az MSZP szóvivője szerint a Liga újabb akciójában semmi újdonság nincs, hiszen a hét elején még fejenként 100 ezer forintért akarták megvenni a szocialista politikusok szavazatait."

  És az MSZP hányezer forinttal bünteti az Alkotmányhoz hű politikai magatartást? Hányezer forintba kerül egy MSZP-s képviselőnek, ha nem a Pártot hanem a választókörzetét képviseli?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták az eltűnt majdnem teljesen vak kislányt

Megtalálták az eltűnt csaknem teljesen vak 14 éves kislányt. Budapesten volt nagyszüleinél. Szombat… Tovább olvasom