Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

MSZP: A tanterv része lehet az újraélesztés

A tananyag része lehet az újraélesztés a kormány tervei szerint, akár a 2009-es tanévtől. Az őszi parlamenti ülésszak elején többek között ezzel foglalkoznak majd.
Ezen kívül felülvizsgálják, hogy a súlyponti kórházak megfelelnek-e a szakmai követelményeknek, így elképzelhető, hogy egyes intézmények elveszítik ezt a státuszt, mások pedig többletfinanszírozást kapnak. A légimentés fejlesztését is felgyorsítanák, illetve a koraszülöttmentés finanszírozási gondjait is megvizsgálják - mondta Havas Szófia, szocialista képviselő.

Kiemelt prioritásként kell kezelni a sürgősségi mentést - mondta a képviselő, hozzátéve, hogy az őszi parlamenti ülésszak elején az ehhez kapcsolódó kérdésekkel foglalkoznak majd. A tervek szerint például beépítenék a közoktatásba a legelemibb újraélesztési módszereket, ez akár a következő, 2009-es tanévben megtörténhet. Ehhez az oktatási, valamint a sportot felügyelő önkormányzati tárca együttműködése szükséges. A kormánypárti politikus úgy látja, hogy szükség volna egy olyan személyre, aki ellátja a minisztériumok közötti koordinációt. A Havas Szófia szerint a jogosítvány megszerzéséhez kapcsolódó elsősegély vizsgát is komolyabban kellene venni.

A szocialista képviselő arról is beszélt, hogy az őszi ülésszak elején, az egészségüggyel kapcsolatos törvények felülvizsgálata a súlyponti kórházakat is érintheti. Számos olyan intézmény van ugyanis, ahol nincs semmilyen sürgösségi és traumatológiai osztály. Áttekintik, hogy valóban megfelelnek-e a kórházak azoknak a követelményeknek, amelyeket egy súlyponti intézménnyel szemben lehet támasztani. Újságírói kérdésre Havas Szófia megerősítette, hogy ez jelentheti, hogy egyes kórházak elveszítik vagy megkapják a súlyponti státuszt, illetve olyanok is, amelyek többletfinanszírozást kapnak.

Ezekről a kérdésekről egyébként megkezdték a pártok képviselőivel az egyeztetést.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy átnézik a koraszülöttmentés finanszírozásának problémáit, és szükség esetén átcsoportosítással megnövelnék támogatásukat. Havas Szófia a légimentők levelére, amelyben rossz munkakörülményikeről is írnak, úgy reagált, hogy ezek megoldását is felgyorsítják, és a tervek szerint fejlesztenék a magyarországi légimentést.

Olvasóink írták

 • 5. maci52 2008. augusztus 06. 21:31
  „Már megint mi ez a halandzsa,megint etetnek bennünket? Mit akarnak ellopni megint?”
 • 4. dumaduma 2008. augusztus 06. 20:37
  „Mi ez a lf@sz duma: ÁTNÉZIK, MEGKEZDTÉK AZ EGYEZTETÉST, MEGOLDÁSÁT FELGYORSÍTJÁK, SZÜKSÉG ESETÉN ÁTCSOPORTOSÍTJÁK, .... akinek van füle hallja, NEM CSINÁLTAK SEMMMMMIT!!!!! 6. éve ez a nyomoronc banda garázdálkodik az egészségügyben is, és ez van, semmi konkrétum...csak duma”
 • 3. SP 2008. augusztus 06. 17:15
  „Viselkedéstan is lehetne.
  Hogyan viselkedjen a gyerek általában, a tanárával szemben, azzal az emberrel szemben, aki a lelkét teszi ki érte azért, hogy értelem szülessen az agyában.”
 • 2. Kresz 2008. augusztus 06. 15:53
  „Meg a KRESZ alapjai...”
 • 1. Szegedike 2008. augusztus 06. 15:52
  „Az is a tanterv része lehetne, hogy ne lopjunk meg hazudjunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Síncsavar-tolvajokat fogtak el a rendőrök

Elfogtak a rendőrök egy háromtagú bandát, akik vasúti alkatrészek lopására szakosodtak. Az utolsó… Tovább olvasom