Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

MSZP: decemberben már nem csökkent tovább

A Sonda Ipsos által decemberben végzett közvélemény-kutatás eredménye szerint ebben a hónapban már nem csökkent tovább az MSZP visszaesése. A különbség így is nagy a szocialisták és a Fidesz között.
A Sonda Ipsosnak a Népszabadságban közzétett mérése szerint hónapok óta tartó tendencia fékeződött le az év végére: nem folytatódott az MSZP visszaesése. A választókorú népesség egészén belül a múlt havival pontosan megegyező arányban, 16 százaléknyian támogatják a szocialista pártot. Számottevően nem módosult a Fidesz táborának mérete sem, a múlt hónapban 35, most 34 százalék nevezte meg őket kedvenc pártként.

A Sonda Ipsos szerint utóbbi hetekben némileg felfrissültek, aktívabbá váltak az MSZP hívei s ennek köszönhetően a biztos pártválasztói körben elmozdultak 2007-es mélypontjukról: jelenleg 28 százalékon állnak. A Fidesz hozza az őszi átlagot, a 60 százalékot.

A Tárki felmérése szerint szintén nem csökkent a szocialista tábor novemberhez képest. A Tárki azonban a Sonda Ipsosnál is kisebb támogatottságot mutat: az MSZP-t csak 13 százalék támogatná, ha most vasárnap lennének a választások. Ugyanakkor a Fidesz 36 százalékos támogatottsággal bír a Tárki szerint, és ez hajszálnyi növekedést is jelent novemberhez képest, amikor még 35 százalékon álltak.

Olvasóink írták

 • 5. söprű 2007. december 22. 00:52
  „0,5%-os nyugdíjemelésekre:D”
 • 4. ditti 2007. december 21. 17:59
  „Mert ennél már nagyon nehéz mélyebbre süllyedni!Erkölcsileg is!
  Hajrá nyugdíjasok,szavazzátok meg nekünk újra 2010-ben gyurcsit, hátha még többet lehet a dolgozó emberektől nyugdíjemelésre elcsóreszálni!”
 • 3. pancser 2007. december 21. 16:36
  „A karácsonyi ajándékként bejelentett gázáremelés és privát áramszolgáltatók áremelése még emeli is a szocik népszerűségét. Ez utóbbi azt mutatja, hogy a privatizálás mennyire helyes lesz az egészségügyben. Majd ott is nőnek az árak, vagyis a szolgáltatások költségei és emelni kell az egészségbiztosítási befizetéseket, vagy vajákos asszonyokhoz járunk gyógyulást keresni! Előre a szebb jövőért! Az Ipsost meg lefizették, legalább ne csökkenést mutasson ki. Vannak olyan felmérések is, hogy decemberben az MSZP népszerűsége tovább csökkent, már csak 12%, inkább ezt hiszem el.”
 • 2. Lappland 2007. december 21. 15:04
  „Ezeket a közvélemény-kutatási eredményeket fenntartásokkal kell kezelni,túl sok jelentőségük nincs,csak hangulatkeltésre jók.A sonda ipsos amúgy is híres pártatlanságáról,az alig manipulált adatok nyilvánosságra hozásáról!”
 • 1. söprű 2007. december 21. 14:29
  „Hát persze, sőt még nőni is fog, ha bevezetik a nagyszerű eü reformot! 2010-ben meglesz a 2/3-os többség! miaz hogy! nagyon is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb versenyhivatali bírságot kapott az OTP

A fogyasztókat megtévesztő reklámjai miatt 132 millió forint bírsággal sújtotta az OTP-t a Gazdasági… Tovább olvasom