Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

MSZP: hiteltelenné váltak kormánypárti képviselők

Az MSZP véleménye szerint nagyon sokan vannak már a Fidesz-KDNP soraiban, akik az elmúlt hetekben, hónapokban hiteltelenné, méltatlanná váltak arra, hogy a magyar embereket az Országgyűlésben képviseljék – jelentette ki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a párt szóvivője.
Török Zsolt az eseményen a fideszes Lázár János, Selmeczi Gabriella, Budai Gyula, Szijjártó Péter, Balsai István és a KDNP-s Pálffy István nevét említette.

Miközben az embereknek csökkenő nettó bérrel, növekvő benzin-, gáz- és villanyárral kell megküzdeniük, a felsorolt képviselők egyre jobban élnek - mondta.

Szavai szerint miközben a Fidesz frakcióvezetője "arról papol a parlamentben", hogy megvédik az embereket, eközben valójában a saját érdekében cselekszik, mert havonta 600 ezer forintért bérelnek neki egy "szuper járgányt", amelyre lézerblokkolót szereltek. Bár a törvények a szerkezetet nem tiltják, ha valaki arról beszél, hogy mindenkinek be kell tartania a törvényeket, akkor nem illik olyan eszközt használni, amelyik arra szolgál, hogy hogyan lehet megúszni a büntetést és áthágni a szabályokat - jegyezte meg. Kitért arra is, hogy Lázár János sajtóhírek szerint a rokkantak számára fenntartott parkolóhelyet is igénybe vette.

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízottról azt mondta, ő az, aki segédkezett a kormánynak "lenyúlni" az emberek nyugdíjmegtakarításait, és öt éve görget maga előtt egy kétmillió forintos illetéktartozást, ami "minimum pofátlanság". Budai Gyula kapcsán megemlítette, hogy az elszámoltatási kormánybiztos a közszférában megállapított kétmilliós bérplafont közel negyedmillió forinttal lépi át. Szijjártó Péterről közölte, hogy a miniszterelnök szóvivője Lázár Jánoshoz hasonlóan "egyszer már maga is belekeveredett Audi-ügybe", mert korábban a győri női kosárlabdaklub biztosított számára havi háromszázezer forintos bérleti díjért egy autót; emellett a tavalyi évben ő is a kétmillió forintos bérplafont meghaladó jövedelmet kapott.

Az ellenzéki szóvivő azt is mondta, hogy tavaly nyári kijelentéseivel Szijjártó Péter és Kósa Lajos debreceni polgármester minden egyes devizahiteles családnak húszezer forintot meghaladó kárt okozott. Kitért arra is, hogy több kormányzati szereplő rokona is állami állásba került, ilyen például Pálffy István felesége, vagy Balsai István fia.

A szóvivő nem kívánta kommentálni azt az fn.hu-n megjelent interjút, amelyben Puch László pártigazgató arról beszélt, hogy ha Gyurcsány Ferenc volt kormányfő nem alkalmazkodni a szocialista párthoz, akkor jobb, ha kilép.

Olvasóink írták

 • 15. Rosmary53 2011. február 17. 12:51
  „8. jozko 2011.02.16. 16:38
  Szerinted csak a katolikusok ismerik a Bibliát? Nem értem ezt a mondatodat...de a többivel egyetértek, mert a Bibliát idézted.”
 • 14. babar 2011. február 17. 12:50
  „Van benne valami amit mond, ezt kell mondja, ez a dolga!
  Csak egy hiteltelen párt szóvivőjétől ez nagyon hiteltelen!
  Az kellett volna mondania: "Amit mi nem loptunk el, azt most Ezek lopják el! Ha nem tesztek ellene valamit akkor mire mi kerülünk vissza már nem lesz lopnivaló!!
  Hahaha!”
 • 13. fles2 2011. február 17. 11:12
  „Én ezt nem értem!!A két nagy pártnak az ország jövőjével kellene foglalkozniuk összefogva erőket egységesítve. ehhez képest marják egymást mint mindig 20 éve lesz@rva az embereket és ujjal mutogatnak egymásra.
  Az önkéntes magánnyugdíj pénztárba is a Fidesz nyomott bele minket,jó lesz,szép lesz,öregségünkre spórolunk,és most aki bevezette az le is nyúlta.hogy ki hogyan használta a pénzünket,nem érdekelne ha vissza adná amit eddig össze kuporgattam a fizetésemből.
  tehát Kedves Politikusaink!!!Végre egyszer az életbe velünk emberekkel foglalkoztok és ne azt nézzétek ki mennyit lopott,mert aki ott ül fent mindenki azt csinálja (Tiszteltet a kivetélnek)”
 • 12. szentmiki 2011. február 17. 08:05
  „"Az MSZP véleménye szerint nagyon sokan vannak már a Fidesz-KDNP soraiban, akik az elmúlt hetekben, hónapokban hiteltelenné, méltatlanná váltak arra, hogy a magyar embereket az Országgyűlésben képviseljék" A maszopban meg csak olyanok ülnek!!!!”
 • 11. rozator 2011. február 16. 20:08
  „A magyar ember kedvenc autója az Audi, melynek használatát választott képviselőin keresztül gyakorolja!”
 • 10. zoltanszabo 2011. február 16. 16:51
  „Pártállástól függetlenül --mindd hiteltelen--hazudozó politikus.
  Sokan kiábrándúltak már mindd két pártból ! Az lenne a legjobb ha mindd kitakarodna T.házból és új-fiatal ,becsületes , normálisan gondolkodó magyar embereket ültetnénk a kupola alá !
  Minddnek vaj van a fején,mindd hazudik--lopja a közös vagyont--elszámoltatás ????mikor lesz ???? SOHA !”
 • 9. ferdzso 2011. február 16. 16:45
  „"6, LukSzusz"! Mitől kéne félniük? Talán, hogy majd Te rendet teszel, és megtiltod a szólás szabadságot? Csupán, csak ugyan úgy véleményt nyilvánítottak, mint Te az imént!Lehet, hogy vége, lehet minden, csak egyet ne feledj!: A kétharmados többség sem a szólásszabadság, és demokrácia ellen szavazott.Lehetne sorolni a mai téma szerint is, hogy ki érdemli meg a fizetését, mármint luxus Audit, meg két millát, mikor, a többség, a rezsi befizetése miatt is nyomorog a választóik közül.( Az elfogult pofátlanságnak is vannak határai!!)”
 • 8. jozko 2011. február 16. 16:38
  „Menj, és ne vétkezz többé!
  A Biblia szerint ezt mondta Jézus a házasságtörő asszonynak.

  Az vesse rá az első követ , aki maga bűntelen!
  Ezt pedig a lincselni készülő tömegnek mondta.

  Ki- ki tanuljon belőle!

  Nem vagyok római katolikus-de többé-kevésbé is merem a Biblia legfontosabb szemelvényetit-
  és ezt most ide illőnek éreztem.
  Aki erre azt mondja, hogy az ördög is gyakran a Szentírásból idéz: annak bizony igaza van!”
 • 7. dodó 2011. február 16. 16:14
  „Bár Töröknek sokban igaza van, de a legfőbb problémája, hogy kétszeres területi listás bejutás, bizottsági elnökség, 6-8 bizottsági tagság és frakcióvezető-helyettesség után tavaly kiesett a csöcs a szájából. Újra az lett aki volt 2002 előtt, egy megélhetési politizálásban reménykedő senki.”
 • 6. LukSzusz 2011. február 16. 16:11
  „Ezek a maszoposok nem félnek semmitől?
  Nem tudják elismerni hogy vége!
  A fizetésüket sem érdemlik meg”
 • 5. frakk 2011. február 16. 15:37
  „Ez a pojáca egy két évvel ezelőtti cikket olvasott be :)”
 • 4. grizly5 2011. február 16. 15:01
  „Ilyen a sors,a hiteltelenek is változnak! És azok is akik mondják rájuk!
  Annak függvényében ki van ellenzékben és kormányon!”
 • 3. achilleus 2011. február 16. 15:01
  „Amely kijelentéseknek van igazságtartalma, azokat orvosolni kell. Persze legjobb lett volna nem felületet adni, de legalább a jövőben elkerülni az ilyen blamázsokat. A felvetések egy részét viszont az MSZP a saját soraiban is érvényesíthetné, akár az EP parlamenti képviselőket is beleértve, és nem feltétlen Gyurcsány Ferencre gondoltam. (Bár van olyan érzésem, lassan ki lesz nevezve bűnbakká a "saját" pártjában.) A rokonságra való hivatkozás viszont nagyon sántít egy olyan kiemelkedő külügyért adó párt részéről. mint amilyen G. Kinga, jelenlegi EP parlamenti képviselő, volt. ---- az utolsó mondatban egy "tud" kimaradt.”
 • 2. KolompárRómeó 2011. február 16. 14:48
  „Szerencse, hogy a most a maszopban tobzódó elftársak mind, egytől egyig hitelesek.”
 • 1. Agyalapi 2011. február 16. 14:42
  „Sajnos igaz, nevezettek nem tettek jót a Fidesz hírnevének. Mehetnek bűnbaknak és minden hapy lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme a négy pont, amit az EB kifogásolt a médiatörvényben!

Változhat a kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozók köre, csak a hazi vállalkozások lesznek bírságolhatóak, és 60 napot hagynak a regisztárcióra is. Tovább olvasom