Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

MSZP: Meg kell vizsgálni, ki a felelős a pénzügyi válságért

Meg kell vizsgálni, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) mit tett a pénzügyi és hitelválság megelőzése érdekében - mondta keddi sajtótájékoztatóján Szanyi Tibor.
A szocialista képviselő szerint a bankok tudták, hogy rossz termékeket, vagyis hiteleket nyújtanak a lakosságnak. A politikus ide sorolta svájci frank alapú hiteleket.

A banki szektor fő döntéshozói felelősek a most kialakult válságért, ám hiányzik a banki termékfelelősség - mondta kedden Szanyi Tibor. A szocialista politikus hozzátette: képletesen értette, amikor azt mondta, hogy a bankárok és brókerek egy részét már bilincsben kellett volna elvinni. Azt azonban megjegyezte, hogy ilyenre volt már példa az Egyesült Államokban is.

Fontosabb, hogy elkerüljük a gazdaság "lefagyását", mint a szürkegazdaság elleni küzdelem - a politikus ezzel indokolta a 250 ezer forint feletti készpénzforgalom tilalmának átmeneti felfüggesztését. Szanyi Tibor szerint a bankoknak a jelenleginél átláthatóbb szolgáltatásokat kell nyújtaniuk a jövőben.

Olvasóink írták

 • 6. Power 2009. február 25. 08:45
  „Szanyit meg kellene vizsgáltatni és ha normális, akkor felelősségre kell vonni az általa okozott károkért.”
 • 5. szemlelodo 2009. február 24. 22:58
  „Ha igazi lenne felelősségre vonás a jelenlegi fogvatartottak közül jó magaviseletért sokat ki kellene engedni,hogy legyen szabad férőhely.”
 • 4. gardista33 2009. február 24. 22:00
  „egyáltalán nem kedves szoclib komcsik!néztétek-e az echo tv-t?gondolom igen. most vetitették a hoher-vigyazz c. Wittner Maria filmet. nagyon tanulságos volt .Tetszett nektek??????????????????”
 • 3. JungHeinrich 2009. február 24. 21:51
  „...na bumm”
 • 2. csendesember 2009. február 24. 21:35
  „A kormánynak is hatalmas része van benne. Ilyen egyszerű.”
 • 1. radenko 2009. február 24. 18:58
  „Szanyi mindig csak a pofáját járatja következmény nélkül. Olyan ember aki mást mond mint cselekszik szava hihetetlen aljas komcsi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Draskovics Tibor Tatárszentgyörgyről

Elsőként tanulmányozni kell a helyszínt és a nyomokat, utána kell nyilatkozni - ezt mondta… Tovább olvasom