Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

MSZP: Orbán Viktor álljon a nyilvánosság elé

Az MSZP azt követeli Orbán Viktortól, hogy álljon nyilvánosság elé, és mondja el, milyen megszorításokat, illetve beruházás- és munkahelyellenes lépéseket tervez - jelentette ki Nyakó István, a kormánypárt szóvivője kedden.
Nyakó István utalt azokra a múlt heti hírekre, amelyek szerint Orbán Viktor még április végén egy zárt rendezvényen a jelentések szerint arról beszélt, hogy kormányra kerülésük esetén befagyasztanák a nyugdíjakat, illetve leállítanák a nagyberuházásokat.

Az MSZP szóvivője szerint a nyugdíjak befagyasztásával a Fidesz azokkal fizettetné meg hatalomra jutásának árát, akik még, vagy már nem képesek dolgozni - vagyis a szociálisan rászorulókkal, az idősekkel és a fiatalokkal. "Nem engedjük, hogy Orbán Viktor és a Fidesz hatalomvágya elvegye a nyugdíjasoktól a jussukat" - fogalmazott Nyakó István.

Szijjártó Péter ugyanakkor úgy reagált: az MSZP csak azért sulykol ostobaságokat, hogy szétverje a Fidesz és a nyugdíjasok közötti szövetséget, amit a szociális népszavazáskor kötöttek, mert akkor az ellenzéki párt a nyugdíjasok számára megterhelő kiadások eltörlését érte el. A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: pártja a nyugdíjak reálértékének szinten tartására törekszik kormányra kerülése esetén.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Lemba 2008. június 01. 12:59
  „En meg az uzenem a Nyako elvtarsnak, hogy legyenkedves megmondani mennyit fizet vissza az MSZP az ellopott penzbol.

  A "Júli-dokumentumrészleg" említésétől még ma is számos politikus, művész, közéleti személyiség retteg. A "Júli"-ban található ugyanis az a lista, amely tartalmazza annak a csaknem tizenötezer lakásnak a privatizációs anyagát, amely állami tulajdonból a kedvezményezett magánszemélyekhez - főként a rendszerváltoztató politikai elithez - került, az akkori gyakorlatnak megfelelően mélyen diszkontáron. A Fővárosi Ingatlankezelő (FIK) dokumentációját még 1997-98 fordulóján megbízási szerződéssel adta át a Horn-kormány egy magáncégnek, a Tabula Julianus Kft.-nek. A cég Apró Antalnak, a kormányfő anyósa testvérének a tulajdonában lévő cégbirodalomhoz tartozik, s iratok rendezésével, őrzésével, megsemmisítésével foglalkozik. A rendszerváltó politikai elit szinte minden tagjának ingatlanhoz jutásáról őriztek feljegyzéseket, és megtalálható volt az is, kihez milyen áron kerültek a politikai rendőrség által használt úgynevezett k-lakások. Ebből az irathalmazból, a Júli-dokumentumból emelték ki és adták át a balliberális sajtónak az Orbán Viktor Haris közi ingatlanára vonatkozó, meglehetősen hiányos dokumentációt is. A lakásmutyik egy jelentős részére vonatkozó irathalmaz lajstromozás után 1999-ben az Oktogonról az Újpesti égetőműbe került. Kormányközeli informátorunk nemcsak lakások, telkek áron aluli értékesítéséről számolt be, hanem a FIK-pénzekből alakított brókercégek tevékenységéről is. "A lényeg azonban ott van - mondta -, hogy a mai napig zsarolási eszközként használják az egykori FIK-dokumentumokat a politikai, gazdasági élet szereplőivel szemben, vagyis az elmúlt napokban kirobbant megfigyelési botránynak hosszú évekre visszanyúló előzményei vannak."

  Lapunk birtokában van egy lista, amelyen többek között számos egykori magas rangú nemzetbiztonsági tiszt, rendőr neve szerepel, olyanoké, akik a háttérből láthatatlan osztagként tanácsaikkal, kapcsolati tőkéjükkel segítik Gyurcsány Ferencet.

  Az úgynevezett kormányfői operatív tanácsadó testületben tevékenykedik a Júli-dokumentumrészleget kezelő ifjabb Apró Antal, az Apró Controll Vállalkozásbiztonsági Tanácsadó Kft. tulajdonosa is. Kormányzati körökből származó információink szerint a céggel most is nagy tervei vannak a szocialistáknak. Ahogy annak idején a FIK adatbázisát, most hasonló technikával a PRIV-DAT-nál őrzött adatbázist is egy magáncég kezelésébe akarják adni. A hivatkozási alap most is a szokásos, a száz százalékban állami tulajdonban lévő dokumentumarchiváló és -tároló kft. rossz gazda, és működése sokba kerül az adófizetőknek. Informátorunk szerint mivel a cég nem szerepel a tartós állami tulajdonban tartandó vállalatok listáján, nincs akadálya a privatizálásának. A módszer és a technika hasonló elven alapul, mint az ingatlan-nyilvántartás esetében, és az adatbázis végállomása hasonló lesz, mint a FIK-nél.

  A kiszivárogtatott forgatókönyv szerint a szocialisták egy "megbízható", dokumentumok őrzésében, kezelésében jártas cégre bíznák a feladatot. A PRIV-DAT-nál őrzik ugyanis az előprivatizáció és az elmúlt tizennyolc év magánosításának dokumentumait. Információink szerint a legszűkebb kormányzati körökben azért siettetik az adatőrzések magánosítását, mert attól tartanak, hogy Orbán Viktor egy előre hozott választás utáni kormányalakításával beválthatja korábbi ígéretét, és felülvizsgáltatja az állami vagyon magánkézbe kerülésének törvényességét.

  Ha az adatbázis magánkézbe kerül, és a FIK-hez hasonló sorsra jut, vagyis a hatalmi elitet terhelő bizonyítékok eltűnnének, informátorunk szerint nemcsak a magyar történelem egy részét semmisítenék meg, hanem kizárnák a jogi felelősségre vonás lehetőségét is.

  A Kósa Lajos fideszes politikus interpellációja nyomán kirobbant megfigyelési botrány egy pillanatra felvillantotta a szocialista köröknek dolgozó hálózatot. A Gyurcsány Ferenc operatív tanácsadói testületében tevékenykedő személyek közül többen magánnyomozói irodát működtetnek. Apró Antalék mellett hasonló tevékenységet folytat a Bandula László és Barabás Gábor érdekeltségi körébe tartozó Poliscope Detektíviroda is. A kormányfő legfőbb bizalmi emberének azonban Apró Antal és Vajda József számít. Előbbi Gyurcsány Ferenc anyósának a testvére, aki alezredesként az NSZK és Ausztria elleni elhárítás területén tevékenykedett. Vajda Józsefet is családi szálak kötik az Apró-klánhoz, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori tábornoka Apró Piroska unokatestvére. A hálózat nemcsak az ellenzéki politikusokról szóló adatokat gyűjt, informátorunk szerint a liberális párt vezetői ugyanúgy a testület látókörében vannak, mint Gyurcsány Ferenc párton belüli ellenzékének tagjai.

  A csaknem negyventagú biztonsági tanácsadó testület kis csoportokban ülésezik országos események, nemzeti ünnepek, választások, nagy horderejű politikai események előtt a Sasadi úton lévő rezidencián, de előfordult, hogy az MSZP Köztársaság téri székházában egyeztettek a teendőkről. Informátorunk szerint az utóbbi időben számos konfliktus robbant ki a kormányfő és bizalmi emberei között, mert többször elvetette a testület által javasolt cselekvési programot.
  Már megint a hamis érv, a titkos fegyver: az állam rossz gazda, hitvány módon sáfárkodik az értékekkel. És a sok esetben találó, sokszor viszont egyáltalán nem érvényes, de megfellebbezhetetlennek tekintett áligazság megnyitja az utat a legképtelenebb magánosítás előtt is. Mint most, az újabb trükk esetében, amikor eladni készül a kormány egy állami vállalatot, amely súlyos titkok tudója: az előprivatizáció idején és utána zajlott magánosítások dokumentációját őrzi. Ma még.

  Abban a dokumentumhalmazban, amit most közhivatalnokok kezelnek, holnap egy privát cég emberei fognak turkálni. Mint ahogy turkáltak, kutakodtak a kilencvenes években a "Júli-iratok" között is, és valóságos kincsekre leltek: például a rendszerváltó politikusok ingatlanügyeinek dokumentumaira, telekvásárlások feljegyzéseire, közpénzekből való cégalapítás bizonyítékaira - mindezek roppant értéket képviseltek, hiszen a zsarolás kiváló eszközei voltak. És azok lehetnek a mai napig.

  Ez a Júli-hadművelet - mi sem természetesebb - a balodal egy igen megbízható emberének cégcsoportja által kivitelezett akció volt; s azon sem kell különösen meglepődnünk, hogy a mai kormányfőhöz rokoni szállal is kötődő személyről van szó. Ma (majdnem) minden és mindenki egy szűk körhöz, egy jól behatárolható érdekcsoporthoz köthető. Ők pontosan tudják, mit rejtenek a kényes iratok - és milyen veszélyesek lehetnek rájuk, ha avatatlan kezekbe kerülnek.

  Nem kétséges, egy előre hozott választás rémének fenyegetettségében a kormánykörök igyekeznek sietve eltüntetni minden kompromittáló dokumentumot. A jobboldali győzelem ugyanis szinte biztosan az állami vagyon magánkézbe kerülésének törvényességi vizsgálatait hozza magával. Ám ha az adatbázis magánkézbe kerül, akkor könnyen ugyanarra a sorsra jut, mint a Horn-kormány idején a Júli-irattömeg: a zsarolásra alkalmas papírok a zsarolókhoz mennek, a baloldalnak kényes iratok pedig az égetőbe. És a mai hatalmi elitet terhelő bizonyítékok örökre eltűnhetnek, így a felelősségre vonás jogalapja végleg megsemmisülhet.

  Az iratok eltüntetésével jelenkori történelmünk egy része is örök homályban maradna, legalábbis ami az elmúlt esztendők fekete krónikáját illeti. Az utókor szegényebb lehet egy törvénytelenségleltárral. Ahogy minden bizonnyal az is a titkok ködébe veszik majd, hogy milyen bölcs tanácsokkal látja el rendre az ősbolsevikok alkotta szakértői testület a kormányfőt. E gárdából többen privát kopócéget vezetnek. Elvégre a titkos adatgyűjtésben, a magánéletbe való alattomos behatolásban igazán nagy tapasztalatot szereztek a diktatúra éveiben. Nélkülözhetetlen emberek. De csak a mai hatalomnak.”
 • 22. Cseter János 2008. május 28. 10:25
  „Sajnos a nyugdíjasok nem igen hallják az ellenzéki pártoktól, hogy a köztudottan kifosztott nyugdíjasoknak visszadassák az ellopott nyugdíjaik részét! Sőt a tolvajokat felelőssgre vonatják a bányászbéka ülepe alól kibányászott igazságszolgáltatásssal!Ha ezek nem történnek meg, akkor a nyugdíjasok zömére ne számítsanak!
  Azokat a törvényeket pedig amelyekkel ki lehet rógni a panaszost a felsőbbszintű bírói ítélkezés elől azokat pedig meg kell semmisítetni azonnal! Pesze ez a mai Parlament is megteheti. Ha lesz köztük olyanképviselő, aki valóban képviseli is a választóit!”
 • 21. akutyafáját 2008. május 27. 23:15
  „nickboy: olvasd el a 8. kommentedet !
  Ez vagy te, jól elemezted: funkcionális analfabéta..mindent elhiszel,szűretlen megy át az agyadba. Lásd, példálóztál a jellemében gyenge Fábryval.”
 • 20. nickboy 2008. május 27. 22:16
  „Hmmm.........
  Nem szeretem, ha bele megyünk abba, ki milyen kulturált, hogyan érti a leírt szöveget, stb....

  Szerintem: funkcionális analfabéta az, aki elolvassa ugyan azt, ami le van írva, de nem érti meg.

  Korábbi hozzászólásomban - kedves akutyafáját - nem azt írtam, hogy engem fenyeget a baloldal. (bár lennék olyan helyzetben, hogy fenyeget)
  Hanem azt írtam, hogy KÉRI LÁSZLÓT szólították fel arra, hogy FOGJA BE A SZÁJÁT!!!!
  És ez utobbit nem a HirTv, vagy a Magyar Nemzet állítja, hanem maga KÉRI LÁSZLÓ!!!!

  No ennyit arról ki mennyire funkcionális analfabéta.....
  Köszönjük Emese!....... Akarom mondani, köszönjük akutyafáját! :-)”
 • 19. Don Kartács 2008. május 27. 22:03
  „Hmm, kezdjük ott, hogy meg sem néztem és felőlem a Fábry azt mond, amit akar. Tudod mindenki a kaptafánál....és ha lehet a sajátjánál.

  Ami meg azt a mondatot illeti, hogy a stílus maga az ember, lenne vele mit vitatkozni. Főleg, ha csak arra gondolunk, hogy tűrőképesség....”
 • 18. akutyafáját 2008. május 27. 21:31
  „17!
  Hogyne tudnám! nickboyoknál kezdődik,Fábrynál folytatódik és a hiszékenyeknél csapódik le !”
 • 17. Nooormális? 2008. május 27. 20:50
  „akutyafáját!
  Tudod mi az a funkcionális analfabétizmus?
  Don Kartács!
  A stílus maga az ember. (Bár rólad inkább egy veszett kutya jut eszembe...)”
 • 16. akutyafáját 2008. május 27. 20:12
  „Te még nézed Fábryt ?Te jó ég ! Eddig a kultúra nickboy ??
  Ott voltál mikor Orbán beszélt ?Ki vagy,hogy neked üzenget a baloldal,sőt,fenyeget,hogy meg ne szólalj. Még van aki tőled, ezt a sok sületlenséget elhiszi.
  Most már sejtem, te vagy Orbán titkára,mert nagyon tudsz róla mindent.Ne akard,hogy mindenki 1 véleményen legyen veled.”
 • 15. nickboy 2008. május 27. 19:42
  „Irigylem Don Kartács képességeit.....
  Egy kb. 20 perces videó megnézéséhez és arra való reagáláshoz 3 percre volt szüksége.
  Nyilván ennyit is ér a válasz!”
 • 14. nickboy 2008. május 27. 19:40
  „Igen, matiné, tudjuk a választ!!!
  A válasz Orbán Viktor és feleségének vagyonnyilatkozatában van, ami már több, mint 10 éve nyilvános!

  Mutass egy olyan politikust a baloldalról, aki mind SAJÁT, mind FELESÉGÉNEK vagyonnyilatkozatát közzétette!!!
  Segítek: NINCS ILYEN!!!!!”
 • 13. Don Kartács 2008. május 27. 19:38
  „Aham, két eshetőség van igaz nickboy? Vagy szaros lesz a nyelved a jobboldal alfelétől, vagy pedig büdös kommunista leszel, mert nem hódolsz be a Führer akaratának. Igaz?”
 • 12. nickboy 2008. május 27. 19:35
  „Minden olyan embernek ajánlom ezt a két részes videót, aki még képe arra, hogy a mostani kormánypártot támogassa!

  Fárby Sándor a Nap-kelte Kereszttűz rovatában 2007. március 24-én.
  http://www.youtube.com/watch?v=rMNzcH0ABwc
  http://www.youtube.com/watch?v=dBhgqSlqUSM&feature=related

  Fábry beszél többek között arról, milyen apró kis trükköket alkalmaz a baloldal és médiája. (parlamenti ellenzék és a szélsőjobb összemosása; választási visszaélések 2002-ben&2006-ban, egyes hírek félremagyarázása, stb.)

  Érdemes végighallgatni és azután meggondolni, hogy írunk-e olyan agyament dolgokat, mint amit a 11-es hozzászólásban láthatunk.”
 • 11. Don Kartács 2008. május 27. 19:21
  „Feri, nem mindegy, hogy idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit. Úgy néz ki, hogy az emberek megvakítása egyesek szemében egyenlő a látás visszanyerésével, holott közben fel sem tűnik, hogy a piros szemüveget narancsra akarják lecserélni egyes egységek. Szíjjártóra meg jogos a vélemény, soha egy percet sem dolgozott, egy valamihez jól ért: uszítani, ahogy a drága főnöke is.

  Tisztelt Jobb oldal hívei! A szocik rengeteget hibáztak, rengeteget dolgoztak a saját zsebükre, volt öszödi beszéd, és még sorolhatnám a hibájukat. De ugyanakkor ne felejtsük el, hogy egyedül a szocik nem mentek az utcára hőbörögni, amikor 1999-ben elbuktak: képesek voltak elfogadni, hogy vesztettek. A Ti kedvenc politikusotok mit csinál? Mióta vesztett folyamatosan uszít. Attól, ha valaki szépen és ékesen beszél, attól még lehet sokkal hülyébb, mint az, aki éppen van. Neki is vannak rejtegetni valói, hülyeségei és saját öszödi beszéde. És ha jól emlékszem, akkor pont Orbán uszította az embereket anno a hídfoglalásra....”
 • 10. Don Kartács 2008. május 27. 19:16
  „Köszönöm a bókot, de legalább nekem nem xaros a nyelvem Führer pajtás”
 • 9. matriné 2008. május 27. 19:15
  „Már megint mekeg a "hévalaki". Viszont az "54"-nek jó kérdései vannak. Tudja valaki a választ?”
 • 8. nickboy 2008. május 27. 19:13
  „Szóval.......
  Kéri László tegnapi nyilatkozatát vagyok kénytelen idézni:

  "Az, amit Orbán Viktor beszédéről a balliberális médiában hallunk, az az ott elhangzottak rosszindulatú, politikai értelmezése. Orbán Viktor semmi olyat nem mondott, ami az újságokban olvasható."
  "Részleteket azért nem mondok a beszédből, mert a baloldalról megüzenték: jobban teszem, ha hallgatok!"

  Azt hiszem, ez a három mondat válasz a habzó szájú Nyakó hazugságaira....... és arra is, mikor és kinek van/lehet a feje a "trugymóban".”
 • 7. hévalaki 2008. május 27. 18:26
  „..5..!
  ---Várj csak !Ha O. kerül hatalomra,netán...úgy a trugymóba lesz nyomva a fejed,h. ki sem birod emelni,nem hogy lélegezz...!@”
 • 6. xy- 2008. május 27. 17:31
  „forrás:
  http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0818&article=2008-0504-2140-39GWLP
  "Bár a benyomást, hogy baloldal tulajdonképpen nem létezik, elsősorban a Fidesz tömegkultúraként megszervezett politikája kelti, a párt retorikájában éppen ennek ellenkezőjét hallani gyakran: "Hazugságaikkal ma is teleírják az oldalakat, telebeszélik az étert"- így ostorozta egy esztendeje a liberális értelmiséget Orbán. E megtévesztő beállítás sulykolásának az oka meglehetősen nyilvánvaló. A Fidesz sohasem éri be azzal, hogy nyelvileg és képileg önmagát olyan erős többség színében tüntesse fel, amely mellett a rivális eltörpül, szánalmas és jelentéktelen kisebbséggé zsugorodik. A számszerű jelentéktelenség az egyik aspektus, a másik, amelyet ez még jobban felerősít, hogy ez a számszerűen jelentéktelen kisebbség nem nyugszik. Sőt: minél kisebb, annál ellenségesebben lép fel a többséggel szemben, annál elvetemültebbé válik, annál alávalóbb eszközökkel ássa alá a többség hatalmát. Ezért aztán a retorikában a maroknyi baloldali politikus, a maroknyi liberális értelmiségi mint "veszedelmes kisebbség" tűnik fel, amely épp azért "vádaskodik", "rágalmaz", "támad", mert erőtlen, mert kisebbség. Ennek megfelelően röpködnek felé a félelemkeltő jelzők. Mindenekelőtt az egyszemélyes kisebbség, a kormányfő felé, akinél nincs kisebb kisebbség, ergo, nincs agresszívebb sem:"

  5-höz!
  az erkölcs tényleg a mélybe süllyedt--a kérdés az mi az oka:!

  /hallgattam ma Tarlóst, azt mondja minek sulykolnak valamit amiről ő állítja nem ugy van--de hogy ezt a retorikát ő is tanította az ujságíróknak, az fel sem merült neki./”
 • 5. Feri 2008. május 27. 16:43
  „Már kampányolnak a szocik. Beindították a hazugsággyárat: a balliberális médiát.
  Csakhogy a legtöbb embernek már kinyilt a szeme. A hozzászólásokat olvasva Don Kartács nem tartozik közéjük, vagy csak ma még nem volt neki semmi.
  6 éve ők lopják el az ország javát. A gyermekeink jövőjét is felélik ostoba döntéseikkel. A gazdaság, az oktatás, az egészségügy mind tönkretéve. De ami a legrosszabb: az erkölcs is mélységbe került. A miniszterelnök egy hazudozó, álnok kigyó, a pénzügyminiszter cigányokkal seftelő adócsaló. Könyörgök tűnjenek el végre, had lélegezzünk fel!”
 • 4. 54-es 2008. május 27. 16:32
  „1999-ben a OV-ék már befagyasztottak nyugdíjat, gyest,gyedet .
  családi pótlékot,illetve a nyugdíjat olyannak adták akiknek kevés volt, de nem is tettek érte semmi, hogy több legye,mégis +-t kaptak.Hogy is van ez OV?.
  Nem minden szűlőnek van bányája, szőlöshatalma, erdélyben kicsike kis kastélyocskája.az áruház lánc merre is van? melyik tengerparton?Horvát vagy Szlovén?”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többezer liter illegális szeszt foglaltak le a vámosok

Csaknem 8 ezer liternyi különféle illegális szeszt foglaltak le a vámosok hétfőn éjjel Seregélyesen.… Tovább olvasom