Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

MSZP: Orbán Viktor saját módszereit vizionálja

Az MSZP szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke önmagából és "milliárdos bandájának" módszereiből indul ki, amikor a kríziskezelő alapot pártkasszának nézi - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője szombaton Orbán Viktornak a Fidesz országos választmányi ülésén elmondott beszédére reagálva.
Az ellenzéki pártelnök "fékevesztett hatalomvágyában saját módszereit vizionálja a válságkezelő kormány intézkedései mögött" - vélekedett az MSZP szóvivője azzal kapcsolatban, hogy Orbán azt mondta: aki "a szocialisták által kitalált" szolidaritási alapba befizet, az valójában egy MSZP-s választási pártkasszába fizet be. E szolidaritási alap helyett vissza kellene tenni azt a pénzt, amit elloptak - közölte a pártelnök.

Nyakó István a Fidesz elnökének országos választmányi ülésén elmondott beszédére reagálva. Az ellenzéki pártelnök úgy fogalmazott: "Orbán Viktor önmagából és milliárdos bandájának módszereiből indul ki, amikor a kríziskezelő alapot pártkasszának nézi". Hozzátette, hogy Orbán mindenhol a meggazdagodás lehetőségét látja: "családja kőbányái után ezért nézte személyes aranybányájának egész Magyarországot, de tudjuk, Tokaj szőlővesszein is csak neki csepegett a nektár". Az MSZP szóvivője szerint a Fideszt és Orbán Viktort csak a pénz érdekli, ezért a mai napig egyetlen fillért sem ajánlottak fel a legelesettebbek megsegítésére.

A politikus elmondta, a Fidesz elnöke "és bandája" fontosabbnak tartja saját gyarapodását, mint Magyarország jövőjét, miközben a parlament felelős többsége munkahelyek ezreit menti meg, magyar családok ezreinek nyújt hatékony segítséget.

Szollár Domokos kormányszóvivő az MTI-nek úgy fogalmazott Orbán Viktor beszédével kapcsolatban, hogy a krízisalap a kormány kezdeményezésére jött létre, de az ügyintézés és a kifizetés helyi szinten, az önkormányzatoknál történik. Mint mondta, csak remélni tudják, hogy az ellenzéki pártnak ezután nem lesz problémája más, helyi szinten kifizetett pénzekkel, például a szociális segélyekkel. Szollár emlékeztetett arra, hogy a kríziskezelő alapot június közepén hozta létre a kormány, egymilliárd forintos kezdő összeggel. Célja, hogy a számlán összegyűlt pénzből egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújtsanak azoknak a családoknak, amelyek a válság miatt kerültek nehéz helyzetbe.

Olvasóink írták

 • 16. bgrozalia 2009. szeptember 12. 14:15
  „Amikor Orbán 2002-ben miniszterelnök volt, a nyugdíjas úgy kapott emelést, ki 11, ki 20 százalékot. Bizony a csak nagyon alacsony kapott 20%-it. Lesznek még meglepődések!!! Szomorú, hogy az alábbi hozzászólások hangja stílusa, durva. --nem nyitok vitát-- kihagy az agyad-
  -nem is kell, itt mindenkinek lehet véleménye!!!!”
 • 15. bgrozalia 2009. szeptember 11. 20:31
  „A pénz kérdésében nagyon egyformán gondolkodnak a pártok! Ők a felvett pénzük egy része után 15% adót fizetnek--és az egyszerű állampolgár?-- ez az egy , ami ellen a Fidesz sem tiltakozott eddig!!! Sőt Seres Mária nem szívesen látott személy számukra , oly annyira, hogy , nem gyűjthet egyáltalán szavazatokat--az emberek kiábrándultak!!!! Achilleus , milyen számlákat-- ő az , aki az egyik legtöbb pénzt vette fel!!!”
 • 14. achilleus 2009. július 12. 15:01
  „13. hozzászólás Logaritmus 2009.07.12. 14:15
  Csakhogy Lázár a számlákat is bemutatta!!
  A többiről nem nyitok vitát, sajnálatos, hogy a memóriád olyan ügyekben is kihagy, amiket már részletesen megvitattunk. Például ezt is.”
 • 13. Logaritmus 2009. július 12. 14:15
  „Achileus, jössz itt Nyakóval miközben egy fideszes vezeti a felvett költségtérítési összegeket arányát. Aranyos :D Számomra egy kutya ebből a szempontból az összes. Amikor Gyurcsány számlához akarta kötni a költségtérítés felvételét + lett volna egy maximális összege, akkor a Fidesz nem szavazta meg az indítványt, még a plenáris ülés sem tárgyalhatta!!!”
 • 12. maci52 2009. július 12. 11:00
  „MSZP,Szdsz,MDF???????????törpepártok,örüljanek ha élve megússzák.”
 • 11. garbon 2009. július 12. 09:28
  „Üres káposzta fejű szocialisták annyira meg kergültek az európai választás vereségétől, hogy nem látják a kilincset amelyett már rég meg kellett volna fogniuk ahhoz, hogy távozzanak a politikai életből. Nem tették mert szűk látókörűek, eszük helyet a fejükben képosztalé van amely erjedten büdös.Lendvai és Gyurcsány teljessen lenullázta az MSZP pártot amely soha nem heveri ki azt a traumát egy élő halott lett belőle exitál hamarosan.”
 • 10. comet 2009. július 11. 22:57
  „Az MSZP az ország vagyonának jelentős részét kisajátította ill. külföldi befektetők kezére játszotta sok esetben fillérekért, amivel az országot európa koldusává tették. Tönkre tették az egészségügyet, oktatást és közbiztonságot, az igazságszolgáltatást lezüllesztették a lakosság nagy részét lerongyolták. Jelenleg karhatalmi erőkre támaszkodva a demokráciát semmibe véve törvénytelenül hatalomra juttatott gazdasági bűncselekményekkel vádolható miniszterelnök árnyékába kapaszkodva tartják fenn magukat. Az MSZP bűnözői aránya az országban magasan vezet, de elképzelhető hogy világviszonylatban is az első helyen vannak magas bűncselekmény elkövetési rátájukkal.
  Az MSZP-nek ma már köze nincs a baloldali eszmékhez, intézményekhez, azokat gyakorlatilag ők verték szét, ami alapján inkább nyugati és hazai nagyttőkések érdekeit képviselő szélsőjobboldali párt.”
 • 9. Zorro 2009. július 11. 20:14
  „Már nem sok ideje van hátra a hazudozó kormánypártnak. Z”
 • 8. LukSzusz 2009. július 11. 19:30
  „Az MSZP a legújabb kommunista párt.Az összes régi véresszájú komcsi visszaszivárgott a a vezetésbe,tök gazdagok,mindnek milliós házuk,nyaralójuk,tetemes bankbetétjük itthon és külföldön.Az összes familiájuk elvan látva tejjel-vajjal.Szétrabolták az országot,akkor mit ugat ez a szemétláda Nyakó?”
 • 7. garbon 2009. július 11. 18:34
  „Ne a párt kasszát gyarapítsa az MSZP hanem egy külön bakszámlát nyisson. És ne igy próbáljon segiteni a szegényeken hanem tisztességes kormányzással.”
 • 6. KovácsPistike 2009. július 11. 17:22
  „Nyakót jól nyakon kellene vágni, többet nem hazudozna! :-)”
 • 5. achilleus 2009. július 11. 17:10
  „Nyakó és a képzettség:
  "1986-ban az edelényi Izsó Miklós Gimnáziumban érettségizett. 1986-tól gyakornok Edelényben és Miskolcon a városi tanácson. 1988-tól a Borsod megyei adófelügyelőségnél ellenőr, 1992-1993-ban Perkupa és Varbóc településeken körjegyző. Közben az Államigazgatási Főiskolán tanult. 1996-1997-ben képviseletvezető. 2000-től a Miskolci Egyetem szociológia szakának hallgatója."”
 • 4. achilleus 2009. július 11. 17:08
  „Nyakó és a pénz, további részletek:
  Még arra is figyelt, hogy az állandó lakhelye és a munka(?)helye közötti távolságot kicsit megnövelje, így lett a Bp-Miskolc távolság 176 helyett 200- n túli. Bár az őt erről faggató újságírói kérdésre azt válaszolta: nagy a választói körzete,.....
  Ezek mellett elhanyagolható mellékszál, hogy a mai napig nem rendezte becsületbeli adósságát annak a képviselőnek özvegyével szemben, akinek a helyét elfoglalta, és akinek anno, gentlemanként megígérte, hogy csupán a képviselői végkielégítés időarányos összegére tart (majd) igényt, a többit átadja az özvegy családjának.”
 • 3. achilleus 2009. július 11. 16:58
  „A Nyakó házaspár szemérmetlen költségtérítés-felvételéhez fűznék hozzá néhány hajmeresztő tényt:
  1. Úgy vettek fel dupla költségtérítést, hogy az említett időszakban, illetve egészen 2008-ig egy darab közös személygépjárművel rendelkeztek. (Nyakó legutóbbi vagyonbevallásában még mindig a Seat Toledo van.)
  Kezdetben egy Opellel, majd egy Fiattal, végül egy Seat Toledóval közlekedtek. Ha tehát feltételezzük, hogy az év minden napján megtették a Miskolc-Budapest távolságot, akkor ez azt jelenti, hogy sosem voltak egyszerre egy városban, ami ugye elég valószínűtlen házastársak esetén.
  2. Mindezzel együtt felesleges lett volna naponta ,,szűkebb hazájukba" autózni, hiszen Csillebércen (Rácz Péter ,,főmókus") birodalmában lakhattak ,,ingyen bérlakásban". Persze csak az említett négy év felében cselekedtek így. Aztán ugyanis megvették Ujhelyi legközelebbi munkatársnőjének családjától az újlipótvárosi ingatlant. Ez - az eladók tudtával - a képviselő asszony idesapjának a nevére került... (Ez talán csalás előkészítése.)
  3.És akkor újfent a nyilvános, interneten elérhető vagyonnyilatkozatnál tartunk: a szóvivő állandó lakcíme az itt említett 13. kerületi lakás. Hogy is van ez?
  Ezek alapján elmondhatjuk, hogy úgy vettek fel dupla (2x18 milla költségtérítést), hogy sem lakásra, sem benzinre nem költöttek valójában. Na jó, Csillebérc azért a XII. kerületben van..., azaz a tényleges ráfordításuk négyszeresét vették fel, és ha a valós (pl. XIII. kerületi önkormányzati nyilvántartás) adatokat összefésüljük a vagyonnyilatkozattal (http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_lis?p_ckl=37), akkor még az is lehet, hogy (köz)okirathamisítás is fennforog.”
 • 2. achilleus 2009. július 11. 16:13
  „A fentieket ez a tudósítás követi a DM friss hírek rovatában. Nyakó!!!!! Ki a tolvaj?
  "2009.07.11. 16:01
  Vádemelési javaslattal zárta le a közelmúltban a Dombóvár volt szocialista polgármestere ellen indított nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) - erősítette meg a Magyar Nemzet információját a Tolna Megyei Főügyészség szóvivője szombaton az MTI-nek."”
 • 1. achilleus 2009. július 11. 16:02
  „Tokaj szőlővesszeje. Már megint Orbánnal kapcsolatban. Hányszor lehet ugyanabba a mocsárba süllyedni?
  Nyakó: Amit Te, kis senkiházi hazudozó, itt összehordasz eszenciája a primitív gyűlöletkeltésnek. Ugyanaz ezerszer, a leghülyébb választópolgárok agyának kitakarítására. Nyakó, te egy aljas szemét vagy, és tudod miért, mert lenézed és la saját szintedre lealacsonyítod az embereket.
  Az MSZP-t mint csaló-tolvaj-hazug pártot fel kell oszlatni, vagyonát szét kell államosítani, prominenseit büntetőeljárás alá vonni!, vagyonukat a megkárosítottaknak szétosztani. Ez a minimum ezek után.
  Egyébként jól mondta Orbán, beszorítva immár a legaljasabb módon támadnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százötven kacsa pusztult el egy tűzben

Szolnok - Kiégett egy Szászberek határában álló tanya két melléképülete, a tűzben százötven kacsa… Tovább olvasom