Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

MSZP: Orbánt kellene büntetőjogi felelősségre vonni

Az MSZP szerint ha valakit büntetőjogi felelősségre kellene vonni, az a mostani kormányfő lehetne.
A párt az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében azt írja: Szijjártó Péter nyilatkozatából egyértelműen arra lehet következtetni, hogy "a miniszterelnök feltett szándéka a jelenlegi kormány hibáit és cselekvésképtelenségét, illetve eddigi intézkedéseinek sikertelenségét és eredménytelenségét másra, az előző kormányokra fogni". A szocialisták felszólították a miniszterelnök szóvivőjét, hogy "ne kísérletezzen a politikai és a jogi kategóriák összemosásával".

A közlemény szerint ha valakit büntetőjogi felelősségre kellene vonni, az a mostani kormányfő lehetne. Mint fogalmaztak: Orbán Viktor "tudatosan rombolja le az elmúlt 20 év elért vívmányait úgy, hogy közben súlyos terheket ró a legkiszolgáltatottabbakra, növeli a szegények és gazdagok közti különbséget, társadalmi feszültséget szít, miközben fokozatosan építi le a demokratikus intézményrendszereket annak érdekében, hogy senki, sehol és semmilyen körülmények között ne tudjon az ő elképzeléseinek és intézkedéseinek gátat szabni, hogy a Fidesz akaratát akadálymentesen keresztül tudja vinni bármilyen fórumon, bármilyen intézményen".

Mint írták, egy ország gazdaságpolitikájáról sehol a világon nem az igazságszolgáltatás mond ítéletet, hanem a választók. Úgy fogalmaztak: "csak remélni tudjuk, hogy marad még a demokrácia intézményrendszeréből annyi a következő választásokig, hogy a választók önálló akaratukból, szabadon, függetlenül és igazságos, arányos választási rendszerben maguk mondhassanak ítéletet a Fidesz-kormány tevékenységéről".

Szijjártó Péter csütörtökön újságíróknak jelentette be: a Fidesz kezdeményezni fogja, hogy a parlament alkotmányügyi, valamint számvevőszéki bizottsága vizsgálja meg, hogy a jelenlegi jogszabályi környezet lehetőséget ad-e az államadósság növelése esetében a jogi következmények és felelősség megállapítására. A fideszes politikus hozzátette: ha nem, kérni fogják, hogy a két testület gondoskodjon arról, hogy "a jövőben ez így legyen".

A 2002 és 2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló parlamenti albizottság a politikai mellett a jogi felelősség megállapítását is szükségesnek látja, az erről szóló jelentés elfogadása vasárnap történhet meg - jelezte az albizottság alelnöke.

Olvasóink írták

 • 5. rodnás 2011. augusztus 13. 17:21
  „Az MSZP-nek egy dolgot kellene csinálnia, ha jót szeretne tenni: elvonulnának Szibériába, a Cendes-óceán partjára!”
 • 4. sadap12 2011. július 28. 23:46
  „hát orbán tényleg megérdemelné......”
 • 3. babar 2011. július 28. 22:15
  „Fantasztikus ez az Orbán Viktór! Senki más nem dolgozik csakő. Tele van vele az ellenzéki politikusok nyilatkozata, csak ő gondolkozik, eszől, jogszabályt alkot. Szóval egy isten! Legalábbis az ellenfelei egy istent csinálnak belőle! Hehehe”
 • 2. achilleus 2011. július 28. 19:25
  „"egy ország gazdaságpolitikájáról sehol a világon nem az igazságszolgáltatás mond ítéletet, hanem a választók."

  Kivétel például Izland. http://hirszerzo.hu/profit/20100928_birosag_izland_miniszterelnok”
 • 1. tótkomlósi 2011. július 28. 18:24
  „A fidesz nem maga alatt vágja a fát, hanem a saját sírját ássa!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőhelikopter vitte el a motorosbaleset sérültjét

Egy román rendszámú motorkerékpár szenvedett balesetet csütörtök délután a 4202-es úton,… Tovább olvasom