Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

MSZP: Papcsák ne rágalmazzon

MSZP felkéri Papcsák Ferencet, hogy tartózkodjon a rágalmazástól és becsületsértéstől. A szocialisták hétfői közleményükben úgy ítélik meg, hogy a Fidesz-KDNP figyelemelterelésként foglalkozik Szűcs Erika visszafoglalkoztatásával.
Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos hétfőn azt mondta, több "súlyos problémát" is talált Szűcs Erika volt szociális és munkaügyi tárcavezető minisztériumi visszafoglalkoztatásával kapcsolatban. Ismertetése szerint a szerződések teljesítése "kétséges", a Szűcs Erikának kiutalt összeg pedig "jogilag alaptalan".

Papcsák Ferenc problémásnak tartja az a megbízási szerződést, amellyel a politikus visszafoglalkoztatta magát, ráadásul szerinte a teljesítése is "kétséges" e szerződésnek, amelyet a 2009 szeptembere és 2010 májusa közötti időszakra az Út a munkához program monitorozására, valamint sajtófigyelésre kötöttek Szűcs Erikával több millió forintos megbízási díjjal, miközben a minisztériumban több embert is alkalmaztak e két feladatra.

"Papcsák Ferenc, a Fidesz-KDNP kormány hivatalosan megválasztott lódítási főbiztosa ismét előállt egy +megdönthetetlen semmitmondással+, és közben úgy mellékesen ismét minden bizonyíték nélkül pocskondiázta Szűcs Erikát, a volt szociális és munkaügyi minisztert" - kommentálta az elhangzottakat az MSZP.

Felhívják Papcsák Ferenc figyelmét arra, hogy Szűcs Erika szerződésszerűen minden hónapban összegzést adott tevékenységéről, a szerződés lejártával 40 oldalas tanulmányt készített a munkájáról, mely "számtalan mellékletet tartalmazott". Ezek a minisztériumban fellelhetők, melyek megtekintéséért Papcsák úr bizalommal fordulhat a minisztérium illetékes osztályához - jegyzik meg.

Hozzáteszik: "mindezeken felül az MSZP felkéri Papcsák Ferencet és a Fidesz-KDNP kormányt, hogy hagyjon fel a hantázással, fantazmagóriákkal (hantazmagóriák) és ragaszkodjon a tényekhez, amikor megvádolnak valakit, illetve tartsák tiszteletben az illetékes hatóságok munkáját és ne kezdjenek prekoncepciókat gyártani nem létező ügyekben".

Az MSZP határozottan kiáll minden képviselője mellett, akiket bizonyítékok hiányában, alaptalanul vádolnak.

A Fidesz-KDNP úgy látszik, kénytelen ehhez a figyelemeltereléshez nyúlni, mert másként nem tudná eltakarni, mennyire alkalmatlan a kormányzásra, mennyi bűnt követett el az elmúlt 100 napban, hányszor lopta meg és verte át a saját nemzetét - értékeli az MSZP.

Olvasóink írták

 • 11. csak_pontosan 2010. szeptember 12. 17:52
  „achilleus 2010.09.07. 11:30 - "itt nem volt alkalmunk olvasni" - jellemző DM plitika!

  "bár keresték Szűcs Erika munkájának eredményét, olyat nem találtak az ,,Út a munkához" program kapcsán, amely önálló szellemi alkotásként értékelhető lenne"

  "A pdf dokumentumról azonban - mint elhangzott - igazolható, hogy később készült, mint amikorra dátumozták, ráadásul egy szociális minisztériumi dolgozó gépén írták."

  Akkor most mi a rágalom?? A hazugság kiderítése?”
 • 10. achilleus 2010. szeptember 07. 11:30
  „Felhívják Papcsák Ferenc figyelmét arra, hogy Szűcs Erika szerződésszerűen minden hónapban összegzést adott tevékenységéről, a szerződés lejártával 40 oldalas tanulmányt készített a munkájáról, mely "számtalan mellékletet tartalmazott".

  Tehát, amit az MSZP is elismer, Szűcs Erika egy 40 oldalas tanulmányért (a mellékletek nyilván az internetről letöltött eredeti cikkek) kapott 7 millió forintot. (Miközben a Minisztériumban ugyanilyen feladattal dolgozott "több" ember. Megsúgom az a "több", az 28 fő). Kicsit drága ez a műsor, nem? Amire viszont ez az MSZP-s reakció született, és itt nem volt alkalmunk olvasni, az ez:
  2010-09-06 11:35 - Szűcs Erika hétmilliót kapott a semmiért?

  Az eddigi vizsgálatok szerint, bár annak nevezték, nem volt miniszteri biztos Szűcs Erika a szociális tárcánál - közölte Papcsák Ferenc kormánybiztos. A Gyurcsány-kormány egykori szociális minisztere leköszönése után több mint hétmillió forintot kapott a tárcától, hogy miniszteri biztosként monitorozza a sajtóban az ,,Út a munkához" programot. Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos hétfőn az Országgyűlés szociális és családügyi bizottságában számolt be arról a vizsgálatról, amelyet Szűcs Erika tevékenységével kapcsolatosan végeztek. Elmondta, hogy annak idején, amikor a monitorozási munkára Szűcs Erika megbízást kapott, a szociális tárcánál huszonnyolcan végeztek főállásban sajtófigyelést és monitoringozást.

  Papcsák Ferenc szavaiból kiderült, hogy bár keresték Szűcs Erika munkájának eredményét, olyat nem találtak az ,,Út a munkához" program kapcsán, amely önálló szellemi alkotásként értékelhető lenne. Ennek ellenére Szűcs Erika teljesítését Székely Judit, a szociális tárca akkori szakállamtitkára igazolta, így kifizették neki a megbízási szerződésben szereplő összeget. A kormánybiztos felhívta a figyelmet, hogy Szűcs Erika a nyár közepén az MSZP honlapján közleményt és ahhoz kapcsolódóan egy pdf dokumentumot tett közzé ezzel a munkával összefüggésben. A pdf dokumentumról azonban - mint elhangzott - igazolható, hogy később készült, mint amikorra dátumozták, ráadásul egy szociális minisztériumi dolgozó gépén írták. Papcsák Ferenc álláspontja alapján Herczog László volt szociális minisztert politikai felelősség terheli, Székely Judit esetében - aki a teljesítéseket igazolta - pedig a jogi felelősség is felvethető."”
 • 9. cyt 2010. szeptember 07. 09:33
  „Én bizony megvárnám, hogy mi lesz a "papírra leírt" végeredmény; addig csak találgatni lehet, meg "maszatolni", meg hergelni másokat. Persze ilyen re is jó a média ....”
 • 8. zero 2010. szeptember 07. 08:28
  „Hajrá Papcsák”
 • 7. szilléri 2010. szeptember 07. 06:40
  „Becsületsértés ___ Ez jó, nagyon jó !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. dodó 2010. szeptember 06. 20:39
  „SZŰCS ERIKA SZÉP!!!”
 • 5. deszkás 2010. szeptember 06. 20:21
  „Lefagyott?”
 • 4. szatyi 2010. szeptember 06. 17:37
  „Papcsák = Keller ?”
 • 3. KolompárRómeó 2010. szeptember 06. 17:32
  „Szűcs Erika ugyanolyan buta, mint a lumpenmóni, csak mellé még agresszív és primitív is.”
 • 2. deszkás 2010. szeptember 06. 17:29
  „Vagy az Eclips üggyel?”
 • 1. deszkás 2010. szeptember 06. 17:27
  „Mé? Az olajszőkitéssel foglalkozzon?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbantották a műjégpályán talált aknákat

Felrobbantották azt a három világháborús aknát a tűzszerészek, amelyeket a Fővárosi Műjégpályán… Tovább olvasom