Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

MSZP: rosszabbul élünk, mint egy éve

Az MSZP szerint a kiskereskedelmi forgalom adatai jelzik, hogy "rosszabbul élünk, mint egy éve".
A Központi Statisztikai Hivatal szerdán hozta nyilvánosságra, hogy a kiskereskedelmi értékesítés volumene júniusban 0,5 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest.

A tavaly júniusival összevetve szintén 0,5 százalékkal csökkent a forgalom a májusi 0,7 százalékos növekedés után, az első félévben pedig lényegében stagnált, 0,2 százalékkal apadt az előző év azonos időszakához képest. Az MTI által megkérdezett szakértők szerint idén várhatóan stagnál majd a kiskereskedelmi forgalom, a háztartások fogyasztása nem tud hozzájárulni a gazdaság bővüléséhez.

Józsa István MSZP-s országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: júniusban annak ellenére csökkent 8 milliárd forinttal a kiskereskedelmi forgalom, hogy a kormányzati gazdaságpolitika a fogyasztás növelését tűzte célul. A politikus ezt az egykulcsos személyi jövedelemadó számlájára írta, és újólag annak megváltoztatását sürgette.

A gazdasági bizottság szocialista alelnöke megismételte, pártja azt szorgalmazza, hogy az állami kezelésbe vont magánnyugdíjvagyon fel nem használt részéből - becsléseik szerint nagyjából ezermilliárd forintból - hozzanak létre gazdaságfejlesztési alapot, amellyel a kis- és közepes vállalkozásokat támogathatnának, a működő tőke beáramlását segíthetnék, valamint az európai uniós forrásokhoz szükséges társfinanszírozást biztosíthatnák.

Ezzel összefüggésben Józsa István arra szólította fel a kormányt, hogy számoljon el az államosított magánnyugdíjvagyonnal, hozza nyilvánosságra, mennyit fordított abból az államadósság csökkentésére, és mennyi maradt belőle.

Olvasóink írták

 • 4. Örvájn 2011. augusztus 25. 23:59
  „Az a vicc az egészben hogy a fenti érdek szövetség baloldalinak aposztrofálja magát és nyíltan az adó emelés mellett érvel.”
 • 3. ferdzso 2011. augusztus 25. 18:03
  „"csergemerge", most nem rólad volt szó,(ha az "egész nemzetnek" érzed is magad), neked "elhisszük". Bár az elmúlt időszak történéseihez az Mszp.-nek is volt "némi köze", és a világválságnak is, de mondja bárki, mára a "szlogen" tényleg igaz lett! Azért "öröm", hogy van hozzászóló, akinek pénze annyira megugrott a kormányváltás után, hogy észre sem veszik az áremelkedéseket, és elégedetlenséget. Igaz, mint mindennek, így a "kétharmadnak" is van "magja", aki úgy képzelte, hogy a gazdag réteget gazdagabbá, a szülő anyákat "kirúghatóvá", a műszakpótlékokat elvehetővé, az özvegyi nyugdíjakat elvehetővé,... (és még sorolhatnám) kell tenni, mert ez nekünk jó!”
 • 2. Írástudatlan 2011. augusztus 25. 13:42
  „A fizikaimunkások már nagyon nagyon régóta éltek élnek és élni fognak rosszul!”
 • 1. csergemerge 2011. augusztus 25. 13:06
  „"MSZP: rosszabbul élünk, mint egy éve"

  Bizonyos szempontból lehet, és az MSZMP-tagjai szemszögéből pedig biztosan.

  De ha az egész országot és főleg ha az egész nemzetet nézzük: SOKKAL JOBBAN, MINT KÉT ÉVE!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann: nem változik az idei tanév rendje

A korábbi évekhez hasonlóan alakul a 2011/2012-es tanév rendje, szeptember 1-én 1 millió 648 ezer 900-an kezdik meg a tanévet. Tovább olvasom