Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

MTV-székház ostroma: csütörtökön ítélethirdetés

Tavaly decemberben már öt embert felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott a bíróság.
Hat vádlott ügyében csütörtökön ítéletet hirdetnek - közölte a Magyar Televízió (MTV) budapesti székházának három évvel ezelőtti ostroma miatt indult büntetőeljárás keddi tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság eljáró bírája.

Tavaly decemberben már öt embert felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott a bíróság közérdekű üzem működésének megzavarása és más bűncselekmények miatt. Azok a döntések jogerőre emelkedtek, mert a vád és a védelem egyaránt tudomásul vette az első fokú határozatot.

A keddi tárgyaláson másik hat vádlott ügyében zárult le a bizonyítási eljárás és hangzottak el a perbeszédek, az ő vonatkozásukban hirdet első fokú ítéletet a bíróság csütörtökön.

Az ügyész vádbeszéde szerint mind a hat vádlott esetében megállapítható a közérdekű üzem - ez esetben az MTV - működésének megzavarása, továbbá a vádlottak egy részénél a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, másoknál pedig a lopás.

A védők perbeszédükben vitatták, hogy az MTV közérdekű üzem, továbbá Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő őszödi beszédének nyilvánosságra kerülésére célozva arról beszéltek, hogy a vádbeli cselekmények idején a társadalmi normák a vádlottaktól függetlenül megkérdőjeleződtek.

Az összesen 40 vádlottból még csaknem 30 ügyében tovább folyik az első fokú büntetőper a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az MTV-székház ostroma miatt.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. apátfalvifaszagyerek 2009. szeptember 16. 19:01
  „Teljesen igazatok van abban, hogy a politikusok váltották ki az indulatokat. Ezt senki nem tagadhatja. De nem így kell reagálni rá. Vagy szerintetek helyes az, amikor a "felbőszült hazafi" egy éppen arra parkoló ártatlan civil autójának szélvédőjét töri be? Vagy felgyújt egy kirakatot, vagy egy másik autót? Abszurdum, hogy írogatjátok ide ezeket a kiváltó okokat. Ilyeneket megcsinálni vandalizmus, és nem hazafiság, nem lehet a felgyülemlett indulat számlájára írni a milliós károkat. A gumilövedékek miatt rinyálók meg azt nézzék meg, amikor az általuk megvetett rendőrök majdhogynem életveszélyben voltak, amikor a csürhe nekik rontott. Pedig a "sünök" se szeretik jobban a kormányt mint a jobboldal, csak nekik vannak kötelezettségeik is, a munkájuk révén. Akármilyen nehéz is ezt felfogni a "tisztességesen dolgozó" szélsőjobbnak. Vagy az ő munkahelyükön nincsenek kötelezettségek?? Persze a túlzott rendőri brutalitást elítélem az ártatlanok ellen, a vandálokat azonban lehet lőni egészen nyugodtan. :)”
 • 23. Sziszifusz 2009. szeptember 16. 12:32
  „Miért is voltak némelyek "izgalmi" állapotban? Mi váltotta ki az indulatokat?
  GYF és Kóka 2005 nyarán 4 milliárd dollárt (880 milliárd forint) vitt ki az államkasszából Indonéziába magánbefektetőként. Veress további 500 milliárdot rakott el! A 4 milliárd dollárt főleg magyar kivitelezésű vasútépítésbe fektette (egy bizonyos rétegen keresztül kimosva visszakerült a pénz egy része) a folyamatos kormányváltásokban és polgárháborúban élő Indonézia (soha sem kapjuk vissza)!
  A 2006 évi hamisított elszámolást elküldték ugyan az EU felé, de az nem fogadta el. Itthon Veress a választások előtt nem volt hajlandó nyílvánosságra hozni az évvégi hamisított elszámolást, ami nyílvánosságrahozatalát különben több rendelet is előírja, főleg választások előtt! A választásokat csalással nyerték meg, de tudták, hogy a lopás hamarosan kiderül! A rókalelkű GYF ezért találta ki az öszödi beszédet! A felfokozott hangulattal 2006 őszén komoly, 56-hoz hasonló mértékű "lázadás" kirobbantásában reménykedett, egy leverhető forradalmat várva, amire alaposan be is készültek hatalmas rendőri erők összevonásával (az azonosító nélküli rendőrök nem voltak mind rendőrök, ezért központi utasításra nem viselték). Nem véletlenül várakoztak a mellékutcákban, amíg bent a székházban veszélyben lévő, áldozatnak szánt rendőrök rettegtek! Az azonosítók eltávolítására az a Gergényi adta ki a parancsot, aki korábban Bács-Kiskun megyei Rfk.-ként résztvett Pintér maffiaügyleteiben ("Arany háromszög", olajszőkítés, gazolinlopások, maffia gyilkosságok)! Akkor csak min. 1 milliárddal fejte meg Pintér Flajszékat (Kakas).
  2006 októberében GYF elszámolta magát! Hiába volt a sok fizetett provokátor, a fotelforradalmár magyarság nem akart megmozdulni! A rendkívüli állapot kihirdetése nem jött össze (Alkotmány 19.§ (3) g-től), de cserébe az "álellenzék", némi juttatás fejében, eltekintett a költségvetési hiány túlzott forszírozásától, hisz pl. Szijjártó István (vasútépítési vállakozó, Petike apukája) 1997-óta kapja a milliárdos megrendeléseket (most legutóbb egy 8 milliárdost). Minden közös bizniszüket, terjedelmi okok miatt nem érdemes felsorolni!
  A forradalm kirobbantása és leverése nem jött össze, mert a bírkatürelmű nép ezt a békát is lenyelte! A 2004. 04. 12-i Izraelellel kötött "menekültügyi" megegyezést 2007 februárjában újra kellet tárgyalni! Azóta az MSZP-s szavazók jelentős részét átterelték a FIDESZ-hez (öröm volt nézni a házról-házra járó, 70 éves, FIDESZ-nek kopogtatócédulát gyűjtő, korábban vér MSZP-s öregasszonyokat az EP választások előtt). Természetesen némi kormányzati és álellenzéki segítséggel a Jobbikhoz is tereltek embereket, mert miből lehetne polgárháborút összehozni ilyen passzív lakosság mellett a választások előtt?
  A rendkívüli állapot kihírdetése, az Alkotmányos jogok felfüggesztése és a Parlament feloszlatása közös érdeke parlementi, "velejéig becsületes" pártjainknak!”
 • 22. THK 2009. szeptember 16. 11:11
  „#13,
  világos, tehát ezek a jóravaló, békés hazafiak semmit nem tettek volna, de ha egyszer már olyan kedvesen kínálták azt a koktélt, muszáj volt fölhasználniuk - így mindjárt más!”
 • 21. turulvedo 2009. szeptember 16. 10:27
  „gyerekek ne szoljanak már bele! legyen vmi limit.”
 • 20. turulvedo 2009. szeptember 16. 10:26
  „azt vizsgáljuk ki miért is lett a tvostrom?mert a szoclibsik elcsalták a választásokat. ergo : jogszerü volt a tiltakozas!”
 • 19. turulvedo 2009. szeptember 16. 10:24
  „moderálva személyeskedő”
 • 18. dblaci 2009. szeptember 16. 10:24
  „Szabadságot Budaházynak, és a többi politikai elítéltnek!

  <moderálva durva>”
 • 17. apátfalvifaszagyerek 2009. szeptember 16. 10:13
  „9. trainman A te szüleid sem tehetnek róla, hogy "nemzeti radikális" lettél, aki úgy látszik pártolja a vandalizmust és a civilek cuccainak megrongálását.... <moderálva>”
 • 16. turulvedo 2009. szeptember 16. 09:59
  „xrayban,25,ha valami nem tetszik el is lehet ám menni!fönököd a teri néni megmondta. !”
 • 15. Sziszifusz 2009. szeptember 16. 08:53
  „Ez a kérdés is megoldódott (mármint az, hogy ne legyen állami tulajdon a z MTV székház)!
  Ezért kit kellene bíróság elé állítani?

  "Herdálás
  A tévészékház helyzete eddig teljesen abszurd és elszomorító módon alakult. A Szabadság téri székházat az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. 2006-ban adta el [2] 4,5 milliárd forintért egy kanadai tulajdonosú beruházó cégnek, a Palace 17. Kft.-nek, aki luxuslakásokat épít majd benne. Az ÁPV már az eladáskor 1,5 milliárdot bukott az üzleten, hiszen a tévétől 6 milliárdért vette meg. Mivel az eladáskor még nem volt új tévészékház, az MTV már két év óta arra kényszerül, hogy visszabérelje a Szabadság téri ingatlant, az Index informátora szerint nagyjából évi kétmilliárd forintért. Ez két év alatt 4 milliárd, tehát a kanadai tulaj szinte ingyen szerezte meg a város egyik legjobb helyén álló, impozáns épületet. A televízió pedig az ingatlaneladásból bejött pénzének a kétharmadát már a bérlésre költötte.

  Az új székház sem lesz a tévé tulajdona, hanem a szerződés szerint havi 993 ezer euróért, azaz havi 276 millió forintért bérli majd a Milleniumi Média Kft.-től 18 éven keresztül. Az MTV így egy évben 3,3 milliárd forintot fordít majd csak az ingatlanra. A megállapodás szerint a 18 év leteltével az MTV eldöntheti, hogy megveszi-e az épületegyüttest, kiköltözik vagy további húsz évre bérbe veszi.

  A Milleneumi Média Kft.-t a televízió székházának felépítésére 2001-ben az ÁPV Rt. alapította 4,6 milliárd forint törzstőkével. A tulajdonjog később a Kincstári Vagyoni Igazgatósághoz került, de 2004 szeptemberétől a Magyar Állam szerepelt tulajdonosként, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság csak képviselte azt. Nyílt értékesítési pályázaton az akkori Wallis Ingatlan Zrt. 2006 decemberében vásárolta meg."”
 • 14. xray25 2009. szeptember 16. 08:39
  „Az lett volna a legmegfelelőbb büntetés , ha azt a kárt, amit okoztak, közmunkásként le dolgoztatták volna velük ott az MTV székházánál, ( bár el tudom képzelni, milyen remek munkaerőt képviselnek, mert gondolom, ha dolgozni kell, nem tülekednek ennyire.. :)és akkor eltünik az a nagy magyarságtudatuk:).”
 • 13. turulvedo 2009. szeptember 16. 07:43
  „apatfalvi GYEREK,most rátapintottal a lényegre,csak tudsz valamit:sztem is politikusok állhatnak az akcio hátterében!”
 • 12. turulvedo 2009. szeptember 16. 07:42
  „logaritmus,remélem arrol is hallottál: az akcio közben megjelent egy idegen auto és molotovokat osztogatott! A hazafiaknak nem volt!Tehát egyértelmü a hatalom csinálta,lásd a másik utcában üldögéltek a beöltözött doidsünök. mire is vártak?logar,meddig nyomod még ezt a süket öszödi dumát??”
 • 11. Logaritmus 2009. szeptember 16. 01:19
  „Sem az egyeni nyomor, sem a politikusok attrakcioja nem erdekel. Egy ceg/maganszemely tulajdonaba betorni, gyujtogatni, rendort bantalmazni buncselekmeny. Nincs megelhetesi rombolas es eroszakos tuntetes sem.”
 • 10. harcsabajusz 2009. szeptember 16. 00:53
  „Hello!
  Remélem mindegyik MTV ostromló izomagyú jó pár évre bekerül az öt megilletö zárkába, a Csillagban. Mellékbüntetésként pedig megtérítik a MTV kárát - egy köbányában dolgozva amíg a zsozsó össze nem jön.”
 • 9. Gingko 2009. szeptember 16. 00:05
  „Görényi és irányítója, Turcsány mikor kerül bíróság elé?”
 • 8. trainman 2009. szeptember 15. 22:13
  „10. hozzászólás apátfalvifaszagyerek 2009.09.15. 21:37

  Igen, végül is igazad van.
  A szüleid nem tehetnek róla, vagy talán csak részben, hogy te ilyen lettél.
  A lényeg az, hogy nem fáj.”
 • 7. apátfalvifaszagyerek 2009. szeptember 15. 21:37
  „A politikusok bűnei nem mentesíthetik a randalírozó vandál állatokat, és kész.”
 • 6. trainman 2009. szeptember 15. 20:56
  „Emlékezzünk!

  http://www.youtube.com/watch?v=A_dpB4mHemY&feature=PlayList&p=20D472DA36287EA1&playnext=1&playnext_from=PL&index=4”
 • 5. turulvedo 2009. szeptember 15. 19:15
  „logaritmus te vagy nevetséges. milliokat lehet lopni igaz???”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embercsempész bukott le a Záhonynál

Lebukott egy embercsempész a záhonyi határállomáson; a 34 éves ukrán nő ellen, aki egyik… Tovább olvasom