Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Munkahelyi szex-csapdák

A munka nem csupán a lehetőségek tárházát jelenti a társkeresésre, de sok veszélyes csapdát is rejt.

A munkahely mindig is elsődleges színtere volt a szerelmi kapcsolatok szövődésének. Ez nem is csoda, hiszen napjaink jelentős részét a munkahelyen, vagy a munkával összefüggő különböző helyszíneken - üzleti találkozók, konferenciák, stb. - töltjük.

Az utóbbi 10-15 évben azonban jelentősen megváltoztak a kapcsolatteremtés módszerei, motivációi, értékrendjei. Így ma már a munkakapcsolat nem csupán a lehetőségek tárháza a társkeresésére, hanem sokkal több veszélyes csapdát is rejt.

A karrierépítés lázas izgalmában sokan nem is gondolnak még tartósabb szerelmi kapcsolat kialakításra. Egészséges ösztöneik kielégítésére elegendőnek látszik egy-egy flört, vagy alkalmi, hosszabb-rövidebb ideig tartó szexuális kapcsolat kialakítása. Érettebb korban pedig - főleg ha valakinek az állandó kapcsolata szürkülni látszik - feltör a vágy új élmények, új izgalmak kipróbálására. Nem csupán a férfiaknál van "kapuzárási pánik".  Ám azonban, ahogy régen se, ma sem lehet igazán partnerünk diszkréciójára számítani, titokban tartani és intézni az ilyen kapcsolatokat. Inkább előbb, mint utóbb kiderül, ki-kivel fut együtt, s milyen az ágyban.

Ma már talán nem lesz belőle olyan erkölcsi botrány, mint néhány évtizede, amikor a főnök "elcsábította" titkárnőjét, de:

 - a túl gyakori partnerváltogatás miatt könnyen rásütik a "szívtipró", vagy a "könnyűvérű" bélyeget az illetőre, s persze ennek híre is elterjed. Így, amikor végre úgy tűnik, hogy az egyik fél valóban komolyan érdeklődik valaki iránt, már nehezebben, vagy egyáltalán nem veszik komolyan

- egyre kevésbé nézik (ismét) jó szemmel a munkahelyen belüli, vagy pláne a partner cég munkatársával létrejövő szerelmi kapcsolatokat. Nem is csak erkölcsi okokból, hanem üzleti titkok és érdekek, összejátszás lehetősége miatt. Így könnyen az állásába kerülhet valakinek, ha fény derül kapcsolatára, pláne, ha ezt gyakran teszi.

- különösen igaz ez a főnök-beosztott viszony megítélésére. Bár nálunk még nem épült be annyira a jogrendszerbe, mint Amerikában, de a vélt, vagy valós "zaklatás" bonyodalmait a felsővezetés, vagy a tulajdonosok jobbnak látják elkerülni. Így egy ilyen viszony, nem csupán a beosztott, hanem a főnök állásába is kerülhet.

- sokan vallják a "nyitott házasság" elvét, ám csak kevesen gondolják valójában komolyan. Így ha házas partnerrel, legyen az férfi, vagy nő kezdünk ki, még ma is komoly bonyodalmakra, esetenként tragédiákra is számíthatunk.

- azt sem árt figyelembe venni, hogy manapság sokkal gyakoribbak az érdek alapú kapcsolat kialakítások, mindkét nem részéről. Míg régebben ezt általában csak a hölgyekre sütötték rá, addig ma már egyre több példa akad az "erősebbik" nem képviselői körében is. A karrierért, anyagi előnyökért sokan könnyen levetik korábbi erkölcsi gátlásaikat.

A szerelem sok mindent legyőz. Így egy valóban komolyan alakuló munkahelyi kapcsolatnál nem árt már jó előre ezekre a veszélyekre is gondolni, s kikerülni azokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Ászok-vereség

Teke Szuperliga, férfi

BKV Előre–S. Ászok 8:0 (3426–3164). Harmadik… Tovább olvasom