Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Műszaki hiba miatt szünetelt a forgalom négy magyar-ukrán határállomáson

Műszaki hiba miatt csaknem egy órán át szünetelt a forgalom négy magyar-ukrán határállomáson péntek délelőtt; az UA- Reporter.com ukrán honlap állítása szerint hackertámadás érte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számítástechnikai rendszerét, amit a NAV illetékese határozottan cáfolt az MTI megkeresésére.
Kupecz József, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal észak-alföldi regionális főigazgatóságának sajtóreferense elmondta: a NAV számítógépes rendszere hibásodott meg, hackertámadásról azonban nincs tudomása. Az informatikai rendszert újra kellett indítani, s egy negyedórányi szünet után mind a négy határállomáson megindulhatott a forgalom.

Hangsúlyozta: ha hackertámadás történt volna, akkor annak következményeit 15 perc alatt aligha lehetett volna helyrehozni.

Az MTI-t péntek délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Fedor Rita tájékoztatta arról, hogy meghibásodott a NAV informatikai rendszere, ezért Záhony és Csap, Tiszabecs és Tiszaújlak, Barabás és Mezőkaszony, valamint Beregsurány és Asztély között rövid ideig szünetelt a be-és kiléptetés. A főhadnagy hozzátette, hogy a szünet miatt sehol sem alakult ki torlódás az átkelőhelyeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt Pál nem titkolta el lakóingatlanból származó bevételeit

Kiss Norbert szerint nem igaz, hogy Schmitt Pál lemondott államfő eltitkolta volna a fele részben… Tovább olvasom