Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Műszaki végzettséggel lehet a legtöbbet keresni

Műszaki végzettséggel keresik a legtöbb dolgozót, de a pénzügyi szektorban kínálják a legjobb fizetéseket. A legkeresettebbek a segédmunkások, diplomás állások közül pedig a hatszor többet kereső képzett ügyintézőkből nagy a hiány.
A legkeresettebb szakképzettek között szerepel a varrónő, bruttó 83 ezer forintos átlagbérrel, a hegesztőknek fizet legtöbbet munkáltatójuk, havi 150 ezer forintot, de így is sok az üres állás. A legkeresettebb diplomás munkahelyek több mint háromszor magasabb bért kínálnak, hiány van légiutas-kísérőkből, gépészmérnökökből, és a magasan képzett ügyintézőkből is.

A legdrágább munkakörök közé tartozik - a szakképzettséget igénylő állások közül - a gépésztechnikus, ők átlagosan bruttó 270 ezer forintot kapnak. Országosan 162 üres vájár állás van, és forgácsolókból is közel ugyanennyi a hiány, előbbi 244 ezer, utóbbi 145 ezer forintos bért kaphat a munkájáért. Diplomásként a legtöbb fizetést a számviteli, pénzügyi részlegvezetők visznek haza, havi bruttó 434 ezer forinot átlagosan.

Jelenleg körülbelül 29 ezer be nem töltött álláshely van, a cégek munkaerőhiánya pedig a következő hetekben várhatóan folyamatosan emelkedik. Főleg az operátorok, a műszerészek, az eladók, a pékek, a cukrászok és hentesek iránt élénkülhet meg a kereslet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az őszi szépségre hangolás lépésről lépésre

Amíg a természetben az ősz az elmúlás, addig a kozmetikai szalonokban ez a bőr megújításának, a test… Tovább olvasom