Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

N. László, Mór és a postásgyilkosság

Szemtanúkkal próbálja felismertetni a rendőrség a postások elleni támadásokkal is meggyanúsított N. Lászlót; a felismertetések során volt, aki határozottan felismerte a gyanúsítottat, és volt, aki nem – közölte az NNI szóvivője kedden.
Van olyan szemtanú, aki határozottan felismerte, és van, aki nem ismerte fel a gyanúsítottat – mondta a felismertetéseket követően Horváczy Emese. Hozzátette: ez az eredmény megfelelt a várakozásoknak, mert nagyon sok idő telt el a bűncselekmények óta, és a tanúkban torzulhattak az emlékek. Horváczy Emese elmondta: N. Lászlót két postás elleni támadással gyanúsították meg. Az egyik a veszprémi postásgyilkosság, a másik egy 2003-ban elkövetett, győri kézbesítő elleni támadás, amelyben emberölési kísérlettel gyanúsítják a férfit, mivel ekkor fegyvere csődöt mondott.
A rendőrség korábban azt közölte: a veszprémi postásgyilkosság mellett további öt postás elleni támadással hozható összefüggésbe az akkor még ismeretlen elkövető.
Horváczy Emese ezzel kapcsolatban kedden azt mondta: valamennyi postás elleni támadás szemtanúi részt vesznek a felismertetésekben, akik korábban azt mondták: felismernék az elkövetőt, ha látnák. A nyomozók szerint a hat bűncselekmény láncolatot alkot, és azok egy elkövetőhöz köthetőek. Az első bűncselekményt 2002 februárjában követték el Tatabányán, akkor egy postai kézbesítőt egy láncokkal összekötött bottal, nuncsakuval támadtak meg. Az elkövető a sértett fejére több ütést mért, majd nyolcszázezer forintot zsákmányolt. Másfél évvel később, 2003. június 24-én Veszprémben a tettes több lövéssel megsebesített egy postai kézbesítőt, majd a nála lévő készpénzt eltulajdonította. A sértett két nappal később belehalt sérüléseibe. Az elkövető akkor 757 ezer forintot szerzett. Pár hónappal később, 2003 októberében Győrben támadott meg egy postást, és eltulajdonított tőle 600 ezer forintot. 2004. június 16-án egymillió fo rintot szerzett egy postástól Tatabányán. Szintén Tatabányán támadott meg egy kézbesítőt 2004 szeptemberében, tőle csaknem másfél millió forintot zsákmányolt. Csaknem ugyanennyit szerzett 2005 júniusában Győrben egy postástól. A rendőrség múlt héten jelentette be, hogy őrizetbe vették a veszprémi postásgyilkossággal „kapcsolatba hozható” férfit és társát. A két férfit, N. Lászlót és W. Róbertet a móri vérengzéssel kapcsolatban is meggyanúsították. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumi átszervezés

A csornai és kapuvári múzeumok szakemberei, muzeológusai a megyei döntés nyomán nem maradnak… Tovább olvasom