Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Náci propagandafilmet vetítettek nyilvánosan egy pincében

Közösség elleni izgatás miatt feljelentés tesz az SZDSZ a XIII. kerületi rendőrkapitányságon, mert többször is nyilvánosan vetítettek le egy újlipótvárosi társasház pincéjében egy betiltott náci propagandafilmet.
Szabadai Viktor, az SZDSZ fővárosi elnöke szerint bár többször is egyértelművé tették, hogy nem kérnek a neonácikból, ismét a XIII. kerületet vették célba, amikor egy itteni társasház pincéjében szerveztek többször is nyilvános vetítést a Jud Süss című náci propagandafilmmel. A vetítéseket egyébként az interneten szervezték, ezer forintos belépődíjért lehetett megnézni.

A liberális politikus emlékeztetett arra, hogy az újlipótvárosi önkormányzat tavaly ősszel hozott egy rendeletet, ami szerint olyanoknak nem adják ki az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokat, akik náci propagandára akarják használni.

Egy jelenet a Jud Süss című filmből
Egy jelenet a Jud Süss című filmből

Szabadai Viktor arra kérte a lakosságot, ők se biztosítsanak helyet hasonló rendezvényeknek. Szabadai Viktor egyúttal kíváncsi a kormány illetékesének véleményére is, illetve arra, mit tesznek azért, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. kond vezér 2008. július 25. 08:13
  „közösség eleni izgatás:D mondjuk az szdsztől nem vártam mást
  hát én a pl a saját pincében sőt az egész hazámban azt nézek amit akarok nem?
  röhej :D”
 • 37. tahószegedi 2008. július 18. 15:32
  „Kertesz, de kár, hogy te nem voltál köztük :-)”
 • 36. Henry Ford 2008. július 18. 10:04
  „Nos, akkor olvassuk Heller Ágnest a film alapjául szolgáló regényről:
  "Süss Oppenheimer magas, karcsú, szép férfi, elegánsan öltözködik. Amíg nem tudja valaki, hogy zsidó, hercegnek nézheti, jóval inkább, mint a durva arcú herceget. De ha megtudja, hogy zsidó, azonnal a zsidót és csakis a zsidót látja benne. Akkor az ô szemében Süss Oppenheimer alantas lesz, a gonosz megtestesítôje, maga Lucifer. A regény egyik fordulatában kiderül, hogy Jud Süss törvénytelen gyermek, egy német nemesember, hadvezér fia. És Süss Oppenheimer pontosan tudja, hogy amennyiben ezt nyilvánosságra hozná, mindenki más szemmel kezdene nézni rá. Többé nem látnák benne a zsidót. Úgy dönt, hogy nem él ezzel a lehetôséggel, megmarad zsidónak."

  Micsoda faji öntudat, ha csak egy kis szikrája lenne bennünk magyarokban csodákra lennénk képesek, ez az a bizonyos mustármag! A nyakunkra választott hatalmi elit a végrehajtója az el nemzetietlenítésnek. Végül csak egyetlen nép marad a zsidó és uralkodik a többi fölött.

  Ez nem szélsőjobboldali ideológia, ez a kiválasztott nép több ezer éves dogmája. Cionista megfogalmazásban: "A zsidó közösség több, mint egy nép a szó modern politikai jelentésében. Egy történelmi földi küldetés megbízottja, azt is mondhatnám, hogy a világmindenség megbízottja, amelyet alapítói, Noé és Ábrahám, Jákob és Mózes bíztak rá. Ez a küldetés alkotja létünk tudat alatti magját, lelkünk közös anyagát. Őseink alapvető elgondolása nem az volt, hogy egy törzset alapítsanak, de hogy egy világrendet, amely az emberiséget irányítja fejlődésében."

  Aki ennek a "fejlődésnek" az útjában áll az fasiszta. Sokkal alapvetőbb itt az ellentét, mint a mesterségesen konstruált jobb és baloldal között.”
 • 35. LIFE 2008. július 18. 09:21
  „22. hozzászólás Náci Filmünnep

  A jobboldalt így náciként általánosítani nem kellene, mint ahogy a baloldalt sem kommunistaként.

  Az viszont tény, hogy a jobboldal háta mögé bújó szélsőjobboldalt a nem nácibarát jobboldalnak kellene levakarnia, mégpedig nagyon határozottan magáról. Ahhoz viszont nincs sok kedvük, mert szavazatokat vesztenének. Hát itt van a kutya elásva.

  Ma a cigány, zsidó és homo kártya kijátszása folyik, mint a hatalom megszerzésének eszköze. Akik pedig ezekkel a kártyákkal játszanak, az mind "hamiskártyás" politikai kalandor.”
 • 34. Prehistoric 2008. július 18. 09:06
  „Sajnálom, aki nem érti Wass Albertet... legalább hallgasson, ne nagyon büszkélkedjen vele... Tudjátok, szadeszosok, a gyűlölet elvakít. Én olvastam Kertész Imrét is, de Wass Albertet is... A pince meg nyilvános hely? Nem is tudtam...”
 • 33. Henry Ford 2008. július 18. 08:46
  „Az, hogy mi értékes vagy értéktelen csak akkor tudom eldönteni, ha közvetlen tapasztalatom van róla. Nehogy már a "szabad" demokraták mondják meg, hogy mit nézzek, olvassak, viseljek, mondjak, gondoljak és írjak.
  Sötét korban élünk, csak azért nincs (itt) háború, mert az emberek és nemzetek, megnyomorítására más technológiát találtak ki és engedelmesen tűri a nép a kifosztását.
  Csalódni fognak azok, akik Orbánt fasisztázzák, Magyarországon is kétpárti diktatúra van, azonos célokat követő integrált hatalmi elit markában vagyunk.”
 • 32. weissmann 2008. július 18. 08:16
  „Náci Filmünnep 2008.07.17 20:45
  "- azok, akiknek az élete a saját tehetségtelenségük miatt kisiklott és rövidlátásuk miatt mindenért másokat (a főnököt, cigányokat, zsidókat, komcsikat, külföldieket, jómódú szomszédoka, stb.) hibáztatnak"

  Barom, vedd má észre, hogy az ilyen emberek Orbán Viktorrál, meg az állítólagos fasisztákkal riasztgathatók! Te is ilyen vagy, belepofázós, te akarod meghatározni, hogy ki mit viseljen, mit nézzen, diktatórikus kommenista gondolkodású vagy! Te a kinézet alapján ítélsz? Előítéletes vagy! Orbánviktorozol? Akkor ostoba vagy a gazenberek egyike vagy.
  Csináljátok csak, a Jobbik malmára hajtjátok a vizet!”
 • 31. AdamFromTheMoon 2008. július 18. 02:07
  „Hát most sikerült elérni hogy pár tucat helyett pár százezren nézzék meg a filmet.Szélsőjobbék köszönjék meg az ingyenreklámot. Vagy ez volt a cél? Látom már be is van linkelve.. Mi lesz a következő, bejelenti a kedves média hogy itt és itt lehet kapni a mein kampfot? Komolyan nem értem ami itt folyik.”
 • 30. lilik 2008. július 18. 01:12
  „27-es ! Én meg rólatok köcsögpártiak!”
 • 29. mi van?! 2008. július 18. 00:39
  „Na ezt még Magyarországon se reméltem volna. Sok mindent igen, de ezt nem. A turul betiltása - ma benne van a pakliban. A kuruc.info lekapcsolása is érett. Tomcat esetei miatt a szívatása úgy szintén. A tüntetők szétverése is belefér és még csomó más dolog is, vagyis már fel se veszem az ilyesmit. Rákosi korszak 2, azt kész.

  De hogy otthon, a pincében ne vetíthess azt, amit akarsz...háááát...szerintem még a kínai hatóságok is elcsodálkoznának rajta, lehet holnap tőlünk kérnek majd rendészeti és boszorkéányüldözési tanácsokat. Szavakat se találok rá. Ha valamit be akar tiltatni a Szadi, akkor minek jelenti ezt be? Jelentette volna föl az illetőt csöndben, és akkor senki se tudja meg, nincs fölháborodás. De így...kb. mintha a saját elmebajáról állított volna ki papírt önkezűleg Szabadai, de az egész pártja részére. Filmnézésért feljelenteni és ezzel büszkélkedni? Hát nem tudom...szerintem ez már olyasmi lehet, mint a Bukás című filmben Hitler halála előtt néhány nappal, mikor a végső örjöngés közepette az emberek egy része még bálokba járt, a Führer meg még embereket végeztetett ki árulásért a félig elfoglalt Berlinben. Kb. ilyen utolsó vaktában vagdalkozásokra telik már az SZDSZ-től is.

  Mindenesetre több mint gyomorforgató.”
 • 28. pederzoli 2008. július 17. 23:34
  „Aki keres,talál... http://video.google.com/videoplay?docid=6237839758505942123&hl=en -ez az. Igaz,hogy németül,angol felirattal.”
 • 27. kertesz 2008. július 17. 22:35
  „lilik!
  22-es pontosan rólad írt!”
 • 26. lilik 2008. július 17. 22:13
  „Olvcassátok el Wass Albert: Üzenet haza című versét! "”
 • 25. lilik 2008. július 17. 22:06
  „Te 22-es szarházi! A drogos pedofilplakátos buzeránspárti szdsz-es zsidóbérencek között rohadj meg,oda való vagy!”
 • 24. Tomkovács Kotkodács 2008. július 17. 20:48
  „Ha szórakozni akarok:
  - nem pincébe megyek nácik közé
  - 80 éves náci film helyett a Sex és New York mozi változatát nézem meg, szórakoztatóbb”
 • 23. Tomkovács Kotkodács 2008. július 17. 20:48
  „Ha szórakozni akarok:
  - nem pincébe megyek nácik közé
  - 80 éves náci film helyett a Sex és New York mozi változatát nézem meg, szórakoztatóbb”
 • 22. Náci Filmünnep 2008. július 17. 20:45
  „Mégis milyen ostoba emberek néznek náci játékfilmeket? Ja, tudom:
  - azok, akik trianon matricás kocsival járnak
  - azok, akik évente 1 tubus fogkrémet használnak el
  - azok, akik a Wass Albert - féle giccset szépirodalomnak tartják
  - azok, akik pártgyűléseken vastapsolnak (mindegy kinek)
  - azok, akik tarsolylemezes táskával járnak
  - azok, akik sámánnak hiszik magukat
  - azok, akik bűzlenek a villamoson mert mosdatlanok
  - azok, akiknek az élete a saját tehetségtelenségük miatt kisiklott és rövidlátásuk miatt mindenért másokat (a főnököt, cigányokat, zsidókat, komcsikat, külföldieket, jómódú szomszédoka, stb.) hibáztatnak

  Na, nekik egy ilyen náci játékfilm megtekintése örömet okoz, ők tapsolnak 2008-ban Goebbels agyatlan művének, nekik van merevedésük Hitlert látva.

  Igaza volt annak, aki azt mondta hogy már csak Orbán hiányzott ebből a díszes társaságból. Oda való ő is, a náci filmet néző JOBBOLDALIAK közé.”
 • 21. verescsillag 2008. július 17. 20:00
  „Inkább ettől kéne elhatárolódni patkánylyukas:
  "Megest csak csodát lát az ország: a Veres fiút feljelentette a bíró, mert az üvöltözött vele, és zengőn, hatalmasan rávágta a tárgyalóterem ajtaját. Azon a tárgyaláson történt ez, amelyet éppen a Veres fiú kezdeményezett, hogy kiköszörülje a nevén és becsületén esett csorbát. A tárcavezető fia magánvádlóként jelent meg a tárgyaláson, amelyet egy kereskedelmi tévé és egy napilap ellen indítottak becsületsértésért. A vád bizonyítása során azonban Veres Gábor több alkalommal is ellentmondásba keveredett. Akkor rohant ki a teremből, amikor erre már a bírónő is figyelmeztette. Gábor testvére hasonló módon cselekedett."
  Van folytatása is: Nem esik messze az alma a dáfától, és ez az apa helyettesíti Gyurcsányt a szabadsága alatt. Keress, Olvass!!”
 • 20. zimezum 2008. július 17. 19:30
  „Érdekes csürhe ez az szdsz v. mi a szar.
  Majd ők megmondják,hogy milyen filmet nézhetek , vagy hogy este kivel (fiú vagy lány ) bújjak ágyba.”
 • 19. weissmann 2008. július 17. 19:20
  „Tisztelt okos szegedi, Ön szándékosan hazudott, vagy az SZDSZ-es feljelentő megtévesztette, Ön a következőket állította:

  okos szegedi 2008.07.17 15:43
  "Aki akarja nézze meg, de a nyilvános vetítés azért törvénysértő mert a film jogait kezelő német alapítványtól ezek a "tisztességes" újnácik "elfelejtették" ekérni a jogokat, fizetni meg pláne. Úgyhogy ha ezek papolnak roma bűnözésről ne felejtsék el, hogy ők meg film vetítési jogát lopták el."

  Ezzel szemben:
  .
  "A filmet a Gede testvérek a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) székházában tervezték eredetileg bemutatni, de az MVSZ, majd utóbb az újpesti plébániatemplom is visszavonulót fújt. Úgy tudjuk, hogy a Westendben található Hilton már megkapta a terembért és az utolsó pillanatban lépett vissza. Végül a Gede testvérek tulajdonában lévő pince adott ottohnt a vetítésnek a Hegedűs Gyula utcában.
  Az ezt bejelentő közleményben a szervezet sajtószolgálata azt is tudatta, hogy a film magyarországi vetítésére a jogot a Gede testvérek Bt. birtokolja."

  A fentiek alapján az ön következtetései e szempontból dehonesztálóak és megalapozatlanok. A stílusából meg fogjon vissza, mert pofára eshet.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogos fiatal okozott tüzet egy textilraktárban

Feltehetően egy drogos fiatal okozott tüzet csütörtök délelőtt egy kőbányai textilraktárban… Tovább olvasom