Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Nagy arányú adócsökkentést ígér Orbán

Lesz 2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés, ha a Fidesz kerül kormányra - jelentette ki Orbán Viktor, az ellenzéki párt elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este.

A politikus arra nem válaszolt, hogy hány százalékos lesz a csökkentés. Mint mondta, ez attól függ, hogy hány "csontvázat találunk a szekrényben". Konkrét számokat akkor lehet majd tudni, ha ismerik a magyar gazdaságnak a választások utáni pontos állapotát - tette hozzá.

Hangsúlyozta azonban: minél nagyobb bajban van az ország, annál inkább adót kell csökkenteni.

Az időnként éles hangvételű műsorvezetői felvetések, kérdések egyikére válaszolva Orbán Viktor közölte: a Fidesznek nincsenek olyan nevű ellenfelei, hogy MSZP és Jobbik. Az ő ellenfeleiket úgy hívják, hogy szegénység, munkanélküliség, eladósodottság, a közrend felbomlása, anarchia, erőszak, hivatallal való visszaélés - sorolta, hozzátéve: ha e szavakból az emberek ráismernek egy-egy pártra, arról nem ő tehet.

Az esetleges kétharmados parlamenti többséggel összefüggésben azt ajánlotta kérdezőjének, ne tegyen erre nagy téteket. Ismét kijelentette: olyan kormányban nem vállal szerepet, amelyben akár MSZP-s, akár jobbikos van.

A pártelnök úgy vélekedett, a benyújtott költségvetésben nincs semmi, ami a jövőt szolgálná. A büdzsé szerinte blöff, hazugság, mert mintegy 1.300 milliárd forinttal több a hiány, mint amennyit a jövő évre tervezett költségvetés bevall.

Orbán Viktor kérdésre válaszolva azt mondta, azért nem hisz a hitelminősítő intézeteknek, mert "felnőtt ember". "Ha ki akarom alakítani a költségvetésről a véleményemet, akkor nekem nem hinnem kell valakinek, a szocialistáknak vagy a hitelminősítőknek. Én saját magamban bízom" - fogalmazott.

A költségvetés-alkotással kapcsolatban kijelentette: szerinte a hároméves büdzsé az ideális. A folytatásban azonban arra a kérdésre nem adott egyértelmű választ, hogy ő szeretné-e megvalósítani a hároméves költségvetést.

A negyvenperces interjúban hosszan beszélgettek a Fidesz azon tervéről, hogy tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtene. A műsorvezető felvetésére, hogy az évente százezer új munkahely létrehozásának ötlete pillanatnyilag olyan, hogy arra "Obama elnök vagy Merkel kancellár is megnyalná mind a tíz ujját", Orbán Viktor azt mondta: "én már csináltam ilyet".

Molnár Oszkár fideszes parlamenti képviselő, edelényi polgármester országos visszhangot kiválót kijelentéseivel kapcsolatban a Fidesz-elnök kifejtette: ez egy olyan beszédmód, amelyet nem lehet elfogadni. Ilyen állításokat tenni káros, veszélyes, bizonytalanságot kelthet az emberekben - jegyezte meg. Arra, hogy Molnár Oszkár képviselőjelölt lesz-e, azt mondta, ha az edelényi fideszesek és szövetségeseik javaslata eljut hozzá, majd akkor meg fogják beszélni.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e a Fidesznek miniszterelnökhelyettes-jelöltje, Orbán Viktor úgy válaszolt, ez nem egy lényeges kérdés, hanem csak kampánykérdés.

Olvasóink írták

 • 10. papus3 2010. január 08. 21:24
  „Milyen tíz évben gondolkodik Viktor?20 év alatt egyszer volt 4 évig kormányon.Talán a következő 4 évet ki sem húzza!Neki is áll a zászló:előre hozott választást.Akkor a nép akarata lesz,nem az ellenzéké!”
 • 9. Power 2009. november 11. 14:24
  „A sötét ATV-nél egyszerre minden kivilágosodott.”
 • 8. dodó 2009. november 11. 12:46
  „I. (Likud) Viktor Magyarország örökös szájkarate bajnoka.”
 • 7. Írástudatlan-Tdi. 2009. november 11. 10:36
  „Viktor már megint hülyeségeket beszélsz! Ki fog hinni neked te szerencsétlen! Mikor hatalmom vóltál épp úgy csaltál loptál hazudtál azzal a hülye Torgyánnal együtt mint a Szoci gyílkosok. És mekkora a te vagyonod is wazze! Most se mered a seggét sem szagúlni a Szociknak csak fröcsögsz egyfólytában sok hülyeséget! Miért nem teszel valamit a gyakórlatban is ellenük mint ajobbik? Na látod ezért is vesztessz nagyon sok szavazót mert csak dumálsz és várod a szavazásokat. De hidd el nagyot koppansz majd mert ha még meg is nyered a szavazásokat bizony kisebbségben fogtok maradni.Feljövőben van egy új párt aminek a neve jobbik! És bizony sok sok kiábrándúlt kisember ő rájuk fog szavazni.Azokat is az ellenségeidnek tekinted.De ki tudja hogy nem e rályuk leszel majd útalva a jövőben? Ebben az országban csak is a jobbik és szövetségeseik mernek gyakórlatban is szembeszegűlni ezzel a korrupt bürokratikus úgy nevezett kórmánnyal! De én még azon sem lennék meglepődve ha a jobbok nyerné meg a választásokat!”
 • 6. achilleus 2009. november 11. 09:30
  „"Az ő ellenfeleiket úgy hívják, hogy szegénység, munkanélküliség, eladósodottság, a közrend felbomlása, anarchia, erőszak, hivatallal való visszaélés"

  Nagyjából az én "ellenségeim" is ezek. Na meg a hülyeség.”
 • 5. KolompárRómeó 2009. november 11. 08:58
  „Egy finggal festett tojás volt Viktor szövege.

  Az előttem szólóknak csak annyit írnék, hogy a hazudozás teljesen pártfüggetlen, ebben is teljesen egyenrangú felek az elftársak minden pártban.”
 • 4. horvathi 2009. november 11. 00:19
  „Az interjúban volt egy, a szegedieknek nagyon visszásan tetsző gondolat is.

  Kálmán Olga elvtársnőnek a Molnár Oszkárra (Edelény polgármestere) vonatkozó szemétkedő kérdésére Orbán elvtárs - egyébként nagyon helyesen - azt mondta, hogy a Fidesz egy demokratikus párt, ahol a helyi országgyűlési jelöltek kiválasztása helyi szinten történik, abba az országos vgezetésnek nincs beleszólása.

  Ha viszont ehhez hozzágondoljuk, hogy a szegedi 3-as választókerületben éppen az országos Fidesz vezetés nyomására fogják elindítani B. Nagy Lászlót, a helyiek kézzel-lébó való tiltakozása ellenére is, akkor különösen visszatetsző volt ez az orbáni mondat.”
 • 3. lidocain 2009. november 10. 23:00
  „továbbá ha a fidesz kerül hatalomra a kerités is kolbászból lesz és igény szerint kapucsinó vagy kávé folyik a csapból. továbbá minen nyitott ablakon berepül egy sültgalamb. de a csukva hagyott ablakok újraüvegezését nem vállalják.

  u.i.: vigyázz viktor az igérgetésre más is rá... már!! és a nép igencsak a türelme végső határán van!...és nagyon elege van a hazudozásból!”
 • 2. bo 2009. november 10. 22:16
  „Szájkarate! Így kell hülyíteni a népet. Mindent csak ad- ad, csak az a kérdés: miből!?”
 • 1. pocokkaa 2009. november 10. 21:16
  „Már megint a populizmus. Szerintem rá fognak cseszni, ha túl sok "ha mi kerülünk hatalomra" mondat hangzik el....

  Nem baj, Viktor, egyre többen nem hisznek neked. Csak így tovább!!! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rácsapta az ablakot a rabló kezére

Fegyverrel akart kirabolni egy újságos pavilont egy 35 év körüli férfi kedden a győri Ady… Tovább olvasom