Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Nagygyűlést tartanak az orvosok Budapesten

Több ezer orvost várnak mára a (régi) budapesti Sportcsarnokba, nagygyűlést szervez ugyanis az egészségügyi alapellátásban dolgozóknak a kamara. Sok helyen csak ügyelet vagy helyettesítő orvos lesz, de a szaktárca nem tart ellátási zavartól.
A rendezvény miatt sok helyen csak ügyelet lesz, vagy helyettesítő orvos. A háziorvosok, a házi gyermekorvosok és a fogorvosok így tiltakoznak a megszorítások ellen. A minisztérium szerint nem lesz zavar az orvosi ellátásban.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Háziorvosi Szekciójának vezetője a Nap-keltében elmondta: jelentősen, mintegy 30 ezer forinttal megkurtult a háziorvosok praxispénze, emellett a kártyapénz csökkenése is várható, miközben a járulékterhek nőttek, ezért mindenképp szükség a finanszírozási rendszer újragondolására. Kertai Aurél abban bízik, hogy a mai nagygyűlésen a kamara egy olyan felhatalmazást kap majd a kollégáktól, amellyel a kezében érdemben tárgyalhat majd a szaktárcával. A kamarai vezető abban bízik, a mintegy hat és félezer magyar háziorvos közül legalább háromezer eljön a rendezvényre, hogy követelje az orvosi praxisok finanszírozásának megváltoztatását.

Az egészségügyi szakember véleménye szerint jelenleg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által fizetett összeg még a béreket sem fedezi, az üzemeltetési költségekre így nem marad pénz. Kertai szerint a háziorvosoknak kifizetett pénz duplája kellene ahhoz, hogy a háziorvosok munkájának biztos anyagi fedezete legyen és a szolgáltatás működőképes maradjon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűrővizsgálat

Az Erzsébet-kórház emlőszűrő centruma (Sopron, Győri út 15.) mammográfiás szűrővizsgálatra várja… Tovább olvasom