Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Nagyon rosszak a tapasztalatok a közúti ellenőrzéseken

A közlekedési hatóság 2006. novemberi országos összehangolt ellenőrzései - a rendőrség és a határőrség együttműködésével - a közúti tehergépjárművekre vonatkozó közlekedésbiztonsági előírások, a vezetési- és pihenőidők, valamint a veszélyes áru szállítás feltételeinek betartására irányultak.
Horváth Zsolt Csaba, a Közlekedési Főfelügyelet főigazgatója elmondta: "A közúton közlekedők körében a szabálytalanságok száma nem mutat csökkenést, ezért a jövőben a közlekedés biztonságának javítása érdekében az ellenőrzések számának növekedésével kell számolni."

A közlekedési hatóság a novemberi közúti ellenőrzéseken öt és félezer tachográf korong vizsgálatát végezte el, amelyek 49 százaléka külföldi járművezetőtől származott. A belföldi gépkocsivezetők tachográf korongjainak 8 százaléka, a külföldi gépkocsivezetők korongjainak 6 százaléka szabálytalanságot regisztrált, ezért a közúti közlekedésben résztvevők és a gépkocsivezetők védelme érdekében 55 gépkocsivezetővel szemben - ebből 36 külföldi - kényszerpihentetést alkalmaztak.

Az ellenőrzött 72 db - 35 százalékban külföldi honosságú - veszélyes áru szállítását végző járműből 7 db esetében állapítottak meg szabálytalanságot. A szabályok megsértőivel szemben intézkedés történt.

Műszaki ellenőrzéseket 3400 jármű esetében - 39 százalékban külföldi honosságú - végzett a közlekedési hatóság. Az ellenőrzött belföldi járművek 9 százaléka és a külföldi járművek 6 százaléka nem felelt meg a műszaki előírásoknak. A tapasztalatok szerint a járművek műszaki állapota nem annyira az életkorukkal, mint az üzembentartó gondosságával van összefüggésben. Műszaki szabálytalanság miatt a határátkelőhelyeken 22 jármű visszafordítását kezdeményezték az együttműködő határőröknél.

Az ellenőrzések során 220 esetben kellett megtiltani a jármű közlekedését az észlelt hiba megszüntetéséig.

2006. december hónapban a Közlekedési Főfelügyelet ismételten országos összehangolt ellenőrzéseket tart a közúti közlekedés biztonságának javítása érdekében.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Önkormányzati párttá vált a Fidesz”

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom