Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nagyon vadon

Boog, a szelíd grizzly boldogan éli a kisvárosi sztárok mindennapi életét: este fellép a helyi természetrajz-show-ban, aztán nyugovóra tér gazdája és nevelője garázsában, ahol szívből etetik és szeretik. Állati ösztöneit mélyen eltemette, és semmiért sem cserélné el a civilizáció örömeit. Ám egyszer mégis megszólal a vadon szava: méghozzá fülsértően, hadarva és össze-vissza. Ugyanis egy félszarvú szarvastól ered, aki dilis fejébe vette, hogy megmenti a nagy mackót, és visszavezeti az erdőbe.
rendező: Roger Allers, Jill Culton, Anthony Stacchi

forgatókönyvíró: Steve Bencich, Ron J. Friedman
zeneszerző: Ramin Djawadi
vágó: Pam Ziegenhagen

szereplő(k):
Martin Lawrence (Boog hangja)
Ashton Kutcher (Elliot hangja)
Debra Messing (Beth hangja)
Billy Connolly (McSquizzy hangja)
Jon Favreau (Reilly hangja)
Jane Krakowski (Bobbie hangja)A film sztorija

Boognak, a grizzlinek pompásan megy a sora. Békésen éldegél a csendes Timberline-ben, a helyi erdőőr, Beth házában: a garázst birtokolja, amit Beth, aki kismackó korában örökbe fogadta, kényelmes kuckóvá alakított át a számára. Boog a városka állatshow-jának fő csillaga, otthon kedvenc műsorait nézi a tévében, este puha ágyikóban tér nyugovóra, kis játékmacijával, Dinkelmannal. Igen, Boog élete tökéletes - egészen addig, amíg meg nem jelenik Elliot.

Elliot, a nyiszlett, pergőnyelvű, törött agancsú kis szarvas eszméletlenül, és igencsak megtépázott állapotban érkezik a városba a tébolyult vadász, Shaw teherautójának motorházfedelére kötözve. Amikor magához tér, rábeszéli Boogot, hogy oldozza el. A mackó kötélnek áll, ám hamarosan a saját bőrén kell megtapasztalnia, hogy minden jó tett elnyeri méltó büntetését. Elliot ugyanis ráveszi, hogy nézze meg, milyen a garázsajtón túli világ. Boog Elliot oldalán belekóstol a nagybetűs életbe, és ez a kóstolgatás olyan súlyos következményekkel jár, hogy a párost visszatelepítik a vadonba.

Boog az erdőben ébred, távol kies garázsától, és rémülten döbben rá, hogy fogalma sincs, miképp juthatna haza.

Elliot felajánlja a pánikba esett mackónak, hogy hazavezeti, ha cserébe neki is szorít egy kis helyet kényelmes kuckójában. Az erdei élethez nem szokott, puhány Boog kénytelen-kelletlen rááll az alkura. Elliot persze ugyanúgy nem tudja, hol vannak, ráadásul épp kezdődik a vadászszezon, úgyhogy a két vándornak először a puszta életben maradásért is meg kell küzdenie. Viszontagságos utazás vár rájuk, teli kalandokkal és veszélyekkel, melyeken apró kezek - pontosabban mancsok - sokasága segíti át őket. És végül ezek a mancsok összefognak, hogy visszavágjanak a vadászoknak, s az erdőt ismét a béke és nyugalom szigetévé tegyék. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Vörös Adél

"A film természetesen minden korosztályhoz szól, de szerencsére nem úgy, hogy csak belterjes felnőtt-poénokkal próbálja fenntartani a türelmes szülők figyelmét, hanem épp ellenkezőleg: belőlünk is a gyereket hívja elő és azt a vágyat, hogy önfeledten nevetgéljünk néhány suta erőlakó mulatságos kalandjain. Igen, akármilyen közhelyesen hangzik is, annál igazabb: mulatságos kalandok és kedves szereplők láthatók itten most, semmi más. Utóbbira jócskán rásegítenek az alázatos színészhangok, név szerint Ashton Kutcher, mint szarvas és a Martin Lawrence mackó. Előbbire meg a pörgős cselekmény, a jól kitalált
helyzetkomikumok, azaz láncfűrészes hódok, borzszag ellen gázmaszkként használatos nyulak és makkdobáló agresszív mókuskák. "
A teljes cikk

mozinet.hu - Dercsényi Dávid

"Amitől ez a film erősebb lesz fajtársainál, az az az iróniától sem mentes humor, amivel mind az erdő lakóit, mind az oda látogató vadászokat, okkultista könyvelőket stb. bemutatja. Az animációs filmek amerikai üzenetfunkciója rosszabb esetben pusztán marketingcéllal, bárgyú történeti elemekkel (pl. Cápamese, Robotok), jobb esetben finoman szurkálódva, valódi problémákat feszegetve (pl. Rém rom) működik. "
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sánta bravúrjaival megmaradt a gyirmót esélye

Hazai pályán szenvedett kínos vereséget az ETO FC és az FC Sopron a Magyar Kupa tegnapi… Tovább olvasom