Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Navracsics: Gyurcsány Ferenc a gyűlölet karmestere

Navracsics Tibor szerint az MSZP székházában szombaton egy olyan országos listát állítanak össze, ahol a jól ismert szempárok mögött egy ember bújik meg: Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, "a gyűlölet karmestere".
A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szombaton a Nemzeti Fórum IV. országos gyűlésén, Budapesten, az Urániában úgy fogalmazott: "innen pár száz méterre, a Magyar Szocialista Párt székházában a múlt emberei a múlt listáját állítják össze". Azt a nyolcéves periódust kell majd lezárni, amely a múlt embereit végleg a múltba utalja, és így meg lehet nyitni végre a jövőt - jegyezte meg. "A mi dolgunk nem az, hogy az elmúlt nyolc év sérelmeit hánytorgassuk fel (...), hanem az, hogy tanuljunk az elmúlt nyolc év sérelmeiből, és összefogva, szövetségben megnyissuk a magyar politika új fejezetét" - jelentette ki, hangsúlyozva, hogy a választáson meg kell verni a múlt embereinek listáját. "Mi csak szövetségben vagyunk erősek" - mutatott rá.

Navracsics Tibor beszédében kifejtette: Magyarország rövid XXI. századi történelmében a decemberek a nemzetpolitika szempontjából mindig szomorú fordulatot hoztak. Nyolc évvel ezelőtt például karácsony táján tartották a szocialisták azt a sajtótájékoztatót, amely az első hivatalos "magyargyűlölő politikai kampány kezdetét jelentette", hiszen "23 millió románnak aposztrofálták az erdélyi magyarságot" - mondta. Öt évvel ezelőtt pedig - folytatta - megtörtént a második ilyen gyűlöletkampány, amikor "a határon túli magyarságtól nyíltan tagadták meg a közösséget szocialista és szabad demokrata politikusok". A frakcióvezető szerint mindkét évforduló mögött egyetlen ember húzódik meg: Gyurcsány Ferenc, "a gyűlölet karmestere, aki magyarellenes politikát folytatott".

A fórumon felolvasták Orbán Viktor nyílt levelét, amelyben a Fidesz elnöke többek között azt írta a gyűlésnek, hogy a Nemzeti Fórum "a velünk élő rendszerváltoztatás". Az országos gyűlésen beszédet mondott Széles Gábor nagyvállalkozó, az Echo Tv és a Magyar Hírlap tulajdonosa is. A monopóliumokkal és a médiával összefüggésben úgy fogalmazott, "megtapasztaltuk, mit jelent az, amikor a baloldal kezében van szinte minden". Véleménye szerint a baloldal tudatosan készül arra, hogy "ami eredményeket elértünk médiavonalon, azt is visszaszorítsák; megvannak erre a módszereik". Ezt pedig nem szabad megengedni, mert "ha nem figyelünk oda, pont kormányzati pozícióból fognak visszaszorítani" - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatástalanították az újbudai világháborús bombát

Összesen mintegy 500-600 embernek kellett elhagynia otthonát Tovább olvasom