Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Navracsics: rövid időnk van rá, de bizonyíthatunk

A politikus ezt az m1 Ma reggel című műsorában az uniós pénzügyminiszterek tegnapi döntésével kapcsolatban mondta.
Navracsics Tibor szerint viszonylag rövid ideje van Magyarországnak, hogy lépjen a kohéziós pénzek ügyében, "az alatt viszont bizonyíthatunk", és a kormány elérheti, hogy ne fagyasszanak be uniós támogatásokat.

"Tudomásul kell vennünk, hogy 2004. május 1. óta, amióta Magyarország belépett az Európai Unióba, azok a konvergenciatervekben foglalt célkitűzések, amelyeket a mindenkori magyar kormány annak idején megállapított, soha nem teljesültek. Úgy látom, hogy ebben a mostani lépésben egy kicsit benne vannak az elmúlt, lassan tíz év (...) mulasztásai is és az elvesztett hitele is az előző kormányoknak" - jelentette ki a miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán az m1 Ma reggel című műsorában az uniós pénzügyminiszterek előző napi döntésével kapcsolatban.

Mint mondta, most rendelkezésre áll egy viszonylag rövid idő, "ami alatt viszont bizonyíthatunk", és a kabinet elérheti, hogy ne függesszék fel a támogatások folyósítását.

Brüsszelben kedden jelentették be: az uniós országok pénzügyminiszterei jóváhagyták a Magyarországot megillető kohéziós források részleges felfüggesztését a következő évre, de egyben úgy döntöttek, hogy ha Magyarország megteszi a szükséges kiigazító lépéseket, az intézkedést már idén júniusban haladéktalanul hatályon kívül helyezik.

Navracsics Tibor szólt a Magyarországgal szemben zajló kötelezettségszegési eljárásokról is, közölve: az adatvédelmi hatóság függetlenségével kapcsolatban azokat a változtatási javaslatokat terjesztette múlt héten a Ház elé, amelyekben a korábbi tárgyalásokon megegyezésre jutottak az Európai Bizottsággal. A megszűnt adatvédelmi ombudsmani mandátum és a létrejött, új adatvédelmi hivatal viszonyának kérdésében azonban még vita van a testülettel - jelezte -, csakúgy, mint a bírák nyugdíjazásáról. A tárcavezető ugyanakkor reméli, sikerül megoldani ezeket a kérdéseket is.

A Velencei Bizottságnak a magyar igazságügyi átalakítással kapcsolatos vizsgálódásairól Navracsics Tibor azt mondta: még nem kapták meg a hivatalos véleményt, de úgy véli, több olyan ponton is lesz lehetőség előrelépésre, törvénymódosításra, amely a kormánynak nem jelent koncepcionális váltást.

Olvasóink írták

 • 4. zoolii 2012. március 14. 12:17
  „Csak a spanyolok rájöttek arra, amire a mi elfuserált napóleununk nem: bolhaként nem kéne megpróbálni tökönrúgni az elefántot...!”
 • 3. papika56 2012. március 14. 12:17
  „T.1.
  remélem igazad lesz.
  T.2.
  Lehet,hogy a Sanyol mutatók nem jobbak a mieninknél : Csak ugye orbán arrogáns, pökhendi szílusát SEHOL NEM szeretik ! Meg azokat a törvényeket sem díjjazzák --ami az EU s törvényekkel --ellentétes ! 3 X bóvli ország mire számít ? Nem követelőzni, ordibálva osztani az észt az EU ban ,mint ahogy orbán teszi. 2004 óta elfogyott a türelem. Most ígérgetnek fűt-fát ,de szerintem tele a hócipőjük orbán és bandájával.
  A Spanyolok még így is fényévekre vannak tőlünk. Ott a minbér pl. 340 000.-ft Átlagfizu meg 800 ezer ft körül van.
  Meg lehet ,hogy az ottani miniszter nem ajtóstol tör be az EU s ajtón.
  KULTÚRÁLTA N !”
 • 2. igazságkereső 2012. március 14. 10:06
  „Feltéve, ha ezt az Európa Bizottság és az Európa Parlament engedi! Itt a bizonyíték, hogy semmi nem számít, hiszen Spanyolország mutatói sokkal, de sokkal rosszabbak és még is Magyarország kohéziós lapjait függesztették fel! Meg is tett mindent ennek érdekében Gurmai Zita, Tabajdi Csaba, a (kócos aszony -Slotától kölcsönözve a jelző! ) volt külügyminiszter asszony Göncz Kinga és a többi "névtelen hős"! Ez az gyerekek, így kell ezt csinálni, majd csak eltűnik Magyarország a térképről, most már csak azt lenne jó megtudni az "MSZP-SZDSZ-es sündisznóállásból",hogy miért lenne ez jó nekik?!!”
 • 1. zoolii 2012. március 14. 09:23
  „Tibikém! Viktorodnak van rövid ideje. Nem a bizonyításra, mert azt már megtette (sajnos!), hanem a kormányzásotokból!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját rakománya zúzta halálra a sofőrt az M1-esen

Balesetben meghalt egy román kamion vezetője szerda reggel az M1-es autópálya 40-es kilométerénél,… Tovább olvasom