Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Navracsics szerint kormányzati és gazdasági válság fenyeget

A március 9-i népszavazás óta a kormánykoalíció pártjai csak önmagukkal és egymással vannak elfoglalva, miközben szociális, kormányzati és gazdasági válság fenyeget - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.
Navracsics szerint hiteles politikusok kiszámítható, hosszú távú programjaira lenne szükség a válságból való kilábaláshoz, de ezt a szocialista kisebbségi kormány Gyurcsány Ferenc vezetésével nem fogja tudni megoldani.

Magyarországon 3 millió ember él a szegénységi küszöb alatt, és 1-1,5 millió ennek közelében, tehát a lakosság csaknem felét érinti a szociális válság - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Hozzátette: nem látszik a kiút ebből a helyzetből, a munkahelyteremtés nem halad, és a hivatalos adatok szerint körülbelül félmillió munkanélküli keres állást.

Navracsics Tibor szerint a kormányzati politika válságát mutatja, hogy a kormányzati programok nem valósulnak meg, illetve folyamatosan módosítják azokat, mint például a konvergenciaprogramot. A koalíciós pártoknak a huzakodás helyett a gazdasági válságból való kilábalással kellene foglalkoznia - fejtette ki az ellenzéki politikus. Utalt arra, hogy 2005-ben a kormány még 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel és 2,4 százalékos inflációval számolt 2008-ra. A várt mutatókat azóta is folyamatosan módosítják, a gazdasági növekedés üteme egyre csökken, az infláció pedig egyre nő. Az idén tavaszi adatok szerint 5,9 százalékos infláció és 2,4 százalékos gazdasági növekedés várható - tette hozzá.

A gazdasági válságból kiút lenne, és stabilitást jelentene, ha hiteles politikusok kiszámítható programokkal állnának elő. A Fidesz szerint azonban ezt egy szocialista kisebbségi kormány Gyurcsány Ferenc vezetésével nem fogja tudni megtenni - mondta Navracsics Tibor.

Azzal kapcsolatban, hogy csütörtökön nyújtják be az Országos Választási Bizottsághoz az Albert házaspár népszavazási kezdeményezéséhez összegyűlt aláírásokat az üzleti alapon működő, több biztosítós egészségbiztosítás ellen, Navracsics Tibor kérdésre válaszolva azt mondta: támogatják a kezdeményezést, de tiszteletben tartják, hogy nem a Fideszé. Az előrehozott választásokkal kapcsolatban úgy reagált: erre csekély a lehetőség. Nincs szó a párton belül a választási előkészületek felgyorsításáról, de lehet alapos indok erre.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. április 11. 09:39
    „Hogy, hogy fenyeget, már régóta az van! Csak egy töketlen ellenzék és egy úgy szintén nép nem képes elzavarni a nyakán élősködő kormányt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmentését kérte az egri kórház főigazgatója

Munkaviszonyának megszüntetését kérte az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház főigazgatója a megyei… Tovább olvasom