Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Navracsicsnak rosszul esett Fábry kritikája

Az ellenzéknek forradalmi állapotban kellene leledzenie. Mivel nem leledzik, Fábry Sándor szerint "elégtelent" érdemel.
"Miért nem történik már valami? Történhet-e egyáltalán alkotmányos keretek között bármi is?" - ezt a kérdést tette föl Rákay Philip a Hír TV Péntek 8 című műsorában a vendégnek, Navracsics Tibornak, a Fidesz frakcióvezetőjének - számol be a Népszabadság Online .

Az apropó egy interjú volt, amit Fábry Sándor humorista adott a Magyar Nemzetnek. Abban ugyanis egyebek mellett ez áll: "a ma regnáló politikai elit sikeresen rángatta magával az ellenzéket is. (...) A bizonytalanok, és ez a többség, azt veszik le a nagypolitikai csatározásokból, hogy hazudnak ezek is, azok is. Ezt már elérték. Csakhogy, amint a közember nem élhet a permanens közéleti izgalom állapotában, az ellenzéknek az elmúlt hat év alapján ez kutya kötelessége volna. Ez a hat esztendő ugyanis messze túllépte a demokrácia határait" - mondta Fábry, hozzátéve: "Ha arra gondolok, hogy mindennek az ellenzék hat év alatt alig tudott gátat vetni, elégtelenen kívül más osztályzatot az ő indexébe sem tudok bejegyezni."

Rákay, aki Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese társaságában vezette a műsort, elismerte, hogy ez csak egy ismert értelmiségi személy véleménye, hozzátette viszont: "nagyon sokan mondják ezt az országban, sokaknak ez a véleménye".

- Nekem ez nagyon fáj - így reagált Navracsics Tibor az "elégtelenre", megjegyezte viszont: nem azt mondja, hogy kiválót alkottak, nyilván rengeteg hiba volt. Főleg, ha valaki onnan közelíti meg a dolgot, hogy miért nem buktatták már meg a kormányt. Navracsics a parlamenti matematikára hivatkozott, arra, hogy a Fidesznek és a KDNP-nek a parlamentben nincs többsége. - Ha nem hiszünk abban, hogy a konfliktusokat értelmes dolog vita útján megvívni, akkor csak egy másik út marad, a fegyveres ellenállás vagy a fegyveres küzdelem. Az pedig tragédia lenne Magyarország számára - mondta.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Örvájn 2009. január 07. 21:22
  „Igen, ha jól emlékszem 1998 tavaszán sorban álltak szegény posta bankos ügyfelek a pénzükért, aminek nyoma veszet (a bank elnökével együtt). Kormányfői megbízatásához mellékelve milliárdos bonuszt csatolt (bank konszolidáció) a távozó ,,szakértői" kabinet a hivatalba lépő miniszterelnöknek. Azt hiszem ez esetben is mármint a Horn kabinet regnálása alatt folytatni lehetne a sort Tocsik ügy, villaépítések, eszetlen privatizáció (lásd: Mezőhegyesi cukorgyár), mellette megszorítások, tandíj, stb. stb. Természetesen nem mondom, hogy jobb közép kurzus prominensei nem hibáztak, de mindenkép szerencsés, reményteljesebb időszaka volt a 1998 és a 2002 esztendők közötti időszak az ország polgárainak.”
 • 28. nanemaaa 2009. január 07. 18:01
  „Sajnos mindkét fele így volt....s méginkább sajnos az általad felvázolt harmadik fele is igaz. ;)”
 • 27. achilleus 2009. január 07. 12:49
  „nanemaaa 2009.01.07. 09:27 "Akkor miért nem emlékszel arra, hogy 1998-ban a választások után Viktor azt mondta, üresen kapták a kasszát, a komcsik mindent kiürítettek. Majd a tényleges átadás után közölte, hogy az előzetes elképzeléseik ellenére a kincstár tele van, s jó állapotban a gazdaság."

  Akár így volt, akár nem (a második fele így volt), 2010-ben erre nem sok esély van. /Már 2006-ban sem lett volna így./”
 • 26. nanemaaa 2009. január 07. 09:27
  „24. Micsoda szelektív memória! Vagy csak "rövidtávú"? Akkor miért nem emlékszel arra, hogy 1998-ban a választások után Viktor azt mondta, üresen kapták a kasszát, a komcsik mindent kiürítettek. Majd a tényleges átadás után közölte, hogy az előzetes elképzeléseik ellenére a kincstár tele van, s jó állapotban a gazdaság. És arra miért nem emlékszel, hogy a választási csalás kiabálása 2002-ben jött divatba, pont akkor, amikor a választás lebonyolítója a fideszes kormány kellett hogy legyen, hiszen az a mindenkori kormány feladata. És akkor ezt senki nem vette észre, hogy a fidesz saját magát vádolja csalással, pedig nem történt más, mint az, hogy túl nagy volt a mellény, mert az előzetes felmérések nagy arányú győzelmet ígértek.
  Félre ne értsd, nem akarok senkit felmagasztalni, s senki felett pálcát törni. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy emberek hogyan lehetnek annyira elfogultak, hogy míg az egyik oldalról minden nyilvánvaló hazugságot elhisznek, addig a másik oldalról meg olyan érzékenyek. Olvass bele a világsajtóba, netán némi szakirodalmat, vagy történelemkönyvet. A politika soha és sehol nem volt, van, lesz a lovagiasság, a becsületesség és tisztesség szinonímája.”
 • 25. achilleus 2009. január 07. 09:23
  „Örvájn: Én sem értem.
  Mellesleg egyik balos sem a cikk utolsó mondatai gondolkodott el: "Ha nem hiszünk abban, hogy a konfliktusokat értelmes dolog vita útján megvívni, akkor csak egy másik út marad, a fegyveres ellenállás vagy a fegyveres küzdelem. Az pedig tragédia lenne Magyarország számára." Pedig ebben lenne a lényeg. Miközben egy vacak kordonbontáson még mindig maszturbálnak.”
 • 24. Örvájn 2009. január 06. 22:33
  „Olvasva a sok hozzászólást megdöbbentő, hogy hat év minden szempontból sikertelen, kudarckormányzás után, ahol szóban (nincs könnyebb) mindig dübörgött a gazdaság - igaz pénzügyi manipulációk sorra kellet, hogy ezt elhitessék - mindig nagy volt a jólét, és még reggelig írhatnám a szociálisan érzékeny utód párt kedvelt és sokat ismételt lózungjait. Szóval ilyen teljesítmény után megdöbbentő még mindig akad olyan olvasó, aki úgy érzi, hogy az ellenzéket kell hibáztatni. Nem tudom, ha olyan rossz volt az Orbán kormány teljesítménye, akkor mért féltek annyira 2002 tavaszán a választási eredménytől (emlékszem a remény vesztett Kovács L. úrra az első fordulóban nyilatkozott urna záráskor) v. Medgyesi P. frissen megválasztott miniszterelnök parlamentben elmondott beszédében az ország gazdasági állapotát jónak minősítette. Hasonló nyilatkozatra következő kormányfőnek bárki is legyen az nem lesz lehetősége. Ja és ha nem ők, mármint az ellenzék akkor ki vegye át a stafétát a Jobbik, vagy a Munkáspárt v. Magyarok nyilai baráti kör esetleg ugyanez Che Guevara-val fémjelezve. Merthogy nekik nem szabad folytatni az tuti.”
 • 23. achilleus 2009. január 06. 20:04
  „22-es kiegészítése: Rendben! Ebben a témakörben megtalálják a jobbklikk.hu-n:
  "A széljegyzet széljegyzete
  Lánczi Tamás | 2009. január 4. | Napi abszurd
  Mottó: Idenézhetsz, odanézhetsz, irthatod az ellenséget.
  Szovjet csasztuska a ´40-es évekből
  Orbán interjút adott az MTI-nek. Mit csinál a NOL? Lehozza? Idézi? Cikket ír belőle? Egyiket sem. Kedve szerint szemezget az interjúból, és amolyan pravdás stílusban pedáns véleményeket fűz hozzá. Zárójelben. Név nélkül. Bár a "cikk" kommentelhető, a szorgos médiamunkások nem bíztak olvasóik ideológiai képzettségében és megadták a vezérfonalat a fikázáshoz. (Néhány hozzászóló még így is eltévesztette az irányt és a progresszív baloldal nagyobb dicsőségére, cigányorbánozik egyet.) Azok számára, akik lusták megnyitni a linket, néhány szemelvény a NOL kommentjeiből: (...)"

  Hát nem kísértetiesen hasonló a szituáció. Egyívású bolsevikok!”
 • 22. achilleus 2009. január 06. 19:48
  „Nicsak! Ez egy Délmagyar által jegyzett cikk!! Na idefigyeljenek!
  Melyik műsorban hangzott el a Fábry kijelentésével kapcsolatos kérdés Navracsicshoz? A HírTV Péntek 8 műsorában.
  Annak nincs linkje? Van, ez: http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7272
  Ezt miért nem tették be? Miért a Népszabadság online-t? Nehogy valaki könnyen megnézze a teljes riportot??
  Önök etikátlanul jártak el!!
  Ennek a cikknek a linkje ez:
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/navracsicsnak_rosszul_esett_fabry_kritikaja/2083053/
  Ezt csak azért írtam ide, hogyha véletlenül Navracsics nem olvasná a Délmagyart, könnyen rátaláljon, mert ezt a hozzászólást felrakom a blogjára, jobbklikk.hu.
  Egyébként remélem Fábry is olvassa!”
 • 21. Tamas42 2009. január 06. 19:31
  „"Szeretem" Fábryt a maganodján,de most egy kicsit túllőt a célon.Könnyü neki forradalmi helyzetről beszélni abban a műsorban amiben 1,5-2.millát keres.Ennyi jövedelem melett 4 elemivel is lehet pofázni.
  Tessék türelemmel várni a törvényesség keretein belül.Tessenek eljönni szavazni akkor amikor kell! Tessenek az X-et odarakni ahoová kell.Tessenek nem felülni a gazember komcsiknak /lásd 2oo2-2oo6.kettősállampolgárság stb/
  Majd ha mindannyiunk elmegyünk akkor amikor kell akkor megbuktatjuk ezt a kamposorru komcsi fattyut.”
 • 20. Mátrix 2009. január 06. 18:02
  „Ja, Navrasics kicsit elgondolkodott Fábry véleményén, ő maguknak egy jó oszályzatot adott volna.
  Az ellenzék legfőbb érdeme hogy el tudta hárítani hogy az egészségügy finanszírozása amerikai mintára a bankokhoz kerüljön míg egyik fő célja volt hogy újraválasztások legyenek ezt nem sikerült elérnie.
  Jó osztályzatot semmiképp nem kaphat szerintem egy 2-es vagy max 3-ast kaphatna. A Fábry elégtelenje túl kemény.

  Megbeszélték azt is az interjúban hogy egyszerű szavazó úgy gondolja hogy mindegy melyik párt van kormányon mindegyik csak lopcsalhazudik, és ezért elfordulnak az emberek a politikától. Valójában a mérték a kérdés. Nincs teljesen jó nincs teljesen rossz. Mennyire jó, vagy mennyire rossz egy párt a kormányban erre kellene koncentrálni...
  Egyébként érdemes úgy godolkodni hogy ami van az felszínre kerül ami nincs az nem és azután pedig meg lehet nézni milyen balhé került felszínre a bal oldalról és milyen került felszínre a jobb oldalról, lehet összehasonlítani. Meg azt is hogy ki mit ud teljesíteni. Jobb oldali kormánynál EU-s csatlakozó elso hely volt, míg baloldali kormánynál utolsó hely.

  Szerintem az öszödi beszéd úgy értelmezhetö leginkább hogy gyurcsányék becsapták a szavazókat. Mondhatni palira/hülyére vették azokat aki rá szavazott, vagyis a nagy többség hülye volt. (és sok az is maradt)”
 • 19. nanemaaa 2009. január 06. 16:46
  „A Rózsa és Robin (by PannonGSM) után jön Nemecsek és Robin! :)
  Meg kell, hogy mondjam, ez az utóbbi jobban tetszik.
  .... és közben csak abban bízom, hogy egyre többen lesznek, akik nem hagyják magukat... és inkább a saját eszüket használják. Persze akinek van, az könnyebben teszi. :)”
 • 18. robinhood46 2009. január 06. 16:26
  „Kedves Comet,
  Az öszödi bveszéd kedvéért érdemes lenne megtanulni magyarul. Ha egy alapos olvasás után is a hazugság jut eszébe, akkor mélyebb tanulmányokat kell folytatni. a hiba nem a szövegben van. Én sosem értettem, hogy Gy. F. miért nem kért egy közös értelmezéses olvasást a képernyőn, ahol mondatról mondatra meg lehetett volna vizsgálni a szöveget. Igen kritikus az írás! Az írás M.o.-szól, ha elolvassa, megtudja, hogy ki és mikor hazudott. Persze Gy. F. is. De mások mennyivel többet. Tán nézze meg, h. a Fidesz mit és mennyit igért az elmúlt választáskort. Meg lehet dönteni idő előtt a kormányt, de akkor ez a folyamat már többet nem korrigálható. A demokrácia: a választás elismerése. A választás után jönnek majd a O.V. takarodj , O.V. nem legitim, ezek csalók, rablók. Ez lesz M.O. sorsa?
  A probléma az lesz, hogy a Fidesz sem tudja majd kezelni az általa létrehozott csőcseléket. Üdv. Robin”
 • 17. nanemaaa 2009. január 06. 16:19
  „nemecsek!
  Ha ez kampámybeszéd volt, akkor azt mondom: "ezeket hallottuk már ezerszer".
  De mivel ismeretlenről az emnber először hajlamosabb csak jót feltételezni, így megkérdem: "Milyen néven fogsz a választásokon indulni?" mert egy szavazód már lesz. ;)

  Igazából azt szeretném, ha mielőbb tudatára ébredne a nemzet. Orbánék korábban azt mondták, hogy itt csak forradalommmal lehetne rendet csinálni. Az utóbbi időkben nem mondják, pedig mostanra pláne igazzá vált. És ami a legjobb az egészben, hogy egy forradalom remélhetőleg őket is eltörölné a föld felszínéről. Talán akkor eljöhetne a becsületes politizálás ideje. Sajna ez így elég utópisztikusan hangzik.”
 • 16. N.P. 2009. január 06. 15:54
  „nemecsekerno_007

  Amit írtál az nagyon jó - csak utópia. A társadalom minden rétegéről el tudom képzelni az önmérsékletet, az áldozatvállalás csak a politikusokról nem.”
 • 15. studyfy 2009. január 06. 15:45
  „14. Ennek a felét az Alkotmánybiróság visszadobná, 1/3-át az ellenzék nem szavazná meg. Egy párat népszavazással törölnének. A maradék pár intézkedéssel meg mire mész? Sajnos , így működik a parlamentáris demokráciánk.”
 • 14. nemecsekerno_007 2009. január 06. 14:43
  „Még valami. Az van, hogy mindenkinek áldozatot kellene hoznia.

  - Versenyszféra: egy kicsivel többet kéne dolgozni, cserébe csökkenne az adóteher
  - Tanár: Az elvégzett munka után kapna pénzt. Nem kell nyáron dolgozni, de akkor bér sem jár. Cserébe le kellene venni a vállukról az adminisztrációs terheket, több fizetést kaphatnának, jobban felszerelni az iskolákat. Aki hátrányos helyzet?eket tanít, az kapjon legtöbb fizetést. Ja és a politikát kizárni az iskolából.
  - Orvos, növér: Elvégzett munka minôsége alapján kapják a bért. A hiányszakmákban több bért adnék. Az orvos- és nôvérképzést tanulmányi-szerzôdéses rendszerben kéne csinálni. Bárki mehet külföldre, amint kifizette a tanulmányaira fordított összeget. Cserébe jobb fizetést adnék, jobb munkakörülményeket etc... Ja és a kevesebb járulék miatt, több maradna náluk is.
  - Köztisztviselô: 13. havi fizetésbôl mozgóbért csinálnék, amit a munka minôsége alapján kellene kiosztani. Minôsgellenôrzési rendszer bevezetése. Cserébe az adócsökkentés folytán náluk is több maradna, megmaradna a munkájuk.
  - Nyugdíjas: Aki a minimálbér 1,5-szeresénél több nyugdíjat kap, ne kapjon 13. havit. Nyugdíjak bruttósítása, ha valamelyik majom politikus ezzel a gumicsonttal akarna játszani, akkor ne tudjon. Ingyen utazást törölném. Cserébe szociális gondozói hálózat jobb kiépítése és a bruttósított nyugdíj miatt tôlük is kevesebb adót vonnának. (Pont fordítva lenne mint most, a nyuggernek is az lenne az érdeke, hogy alacsonyan maradjanak az adók)
  - Politika: Parlament létszámának, önkormányzatok számának felezése, költségtérítés csak számlára, visszahívhatóak legyenek. Megyei, regionális párhuzamok megszíntetése. Pártfinanszírozás átalakítása. (Pl.: pártot csak SZJA 1%-ból lehessen támogatni :) És ezt még itt sorolhatnám. Cserébe a drága elitünknek 10-15 év múlva nem kellene szögesdróttal elkeríteniük a luxus lakóparkjukat ahol laknak.
  - MÁV, BKV magánkézbe.

  Röviden ennyi, de van még sok ötletem. Sajnos Mo-on a többség ellenérdekelt, ezért sem meri ezt senki se felvállalni. Így fogunk beledögleni ebbe. Paradox helyzet. :(

  Na jöhet az anyázás :)”
 • 13. studyfy 2009. január 06. 14:14
  „Orbán Kérinél, a szűk körű megbeszélésen elszólta magát: nem is akartak választást nyerni 2006-ban. Amit utána csináltak és csinálnak most is, csak műbalhé, felelőtlen politizálás. Ugyanúgy mint a most feltett 1300 kérdés. Gyerekes viselkedés.”
 • 12. keletaru 2009. január 06. 13:27
  „Ja ja ja ja ja ajaj ajaj . Úgyan már mindenki tudja s mégsem meri senki ! Nekem az tetszik már Afrikai országokkal hasonlítanak össze minket , s nem szól senki . addig itt nem lessz semmi változás amig " apáról fiúra " szálnak ezek a székek . Sajna mi meg amilyen össze tartók vagyunk lent meg érdemeljük sorsunk . Üdv Kuci Ez csak egy magán vélemény nem kell vele egyet érteni”
 • 11. seleron 2009. január 06. 11:59
  „nanemaaa veled teljesen egyetértek

  Gondolkozok hogy ezek után érdemes e mé irnom. Tényleg egyik kutya másik eb. Ha a következő választásokat megnyeri a fidesz akkor ugyan ez lesz pepitába. Mert eddig is ez volt 1990 óta. csak Viktor uramtól kicsit furcsa hogy két választást elbukott ( ha jól számolom) és még mindig ő akar lenni a nagyvezír. Nem furcsa ez egy kicsit?”
 • 10. Gazficko 2009. január 06. 11:55
  „Kedves nemecsekerno_007 !!!

  Hozzászólásoddal egyet értek,hogy egy humorista mondta azt amit sokan gondolnak.

  Viszont kiváncsi lennék HOFI véleményére, ha még élne. A 80-as években készült videón elhangozzat közül -szerintem- van még néhány ami a mai helyzetre ráillik”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliós bírság a romákat kizáró szórakozóhelynek

Félmillió forintos büntetést szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság egy fővárosi szórakozóhelyre,… Tovább olvasom