Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Ne vásárolj élő nyuszit!

Az állatvédők óva intenek mindenkit attól, hogy gyermekét élő nyúllal lepje meg húsvétra.
Ne vásároljunk élő nyuszit, vagy kiscsibét a gyerekeknek húsvétra, de   ha mégis megtettük, és szabadulni akarunk tőle, kertes házba, vagy   állatvédő telepre adjuk - erre hívta fel a figyelmet ezúttal az Orpheus állatvédő egyesület. 

Az állatvédők évek óta minden húsvét előtt figyelmeztetik a gyerekes szülőket: jól gondolják meg a dolgot, mert az ilyen ajándékból többnyire állatkínzás lesz. Gondot okoz az állatka táplálása, de az is, hogy szőrével-tollával és főleg ürülékével összepiszkítja a lakást. Ezért többnyire kicsi ketrecbe zárják, ami már önmagában is állatkínzás. Érdemes azt is végiggondolni, hogy mi lesz a kis állattal, ha el akarunk utazni vakációra? Ki fog róla gondoskodni?  

Fontos, hogy tudatában legyünk: a megvásárolt és hazavitt állatért, jólétéért annak egész életén át felelősséget viselünk. Mindenki szégyelli magát, amikor az ünnepre megajándékozott gyerek távollétében titokban szélnek ereszti, vagy a szemetes tartályba dobja a nyuszit, a csibét, de vadasparknak sem öröm odaadni, ahol többnyire ragadozók menüjén szerepel aztán.  

Az élő állat ajándékozása ellen szól az is, hogy az állatkínzás ma már bűncselekménynek számít és szélsőséges esetben komoly büntetést von maga után - mutatott rá az Orpheus állatvédő egyesület közleménye, s nyomatékosan javasolta: a gyerekeket inkább plüssállatokkal vagy csokifigurákkal ajándékozzuk meg húsvétra.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert gyermeke? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom