Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Négy budapesti kórházban jelent meg a calici vírus

Már négy kórházban merült fel a calici vírus megjelenésének gyanúja – közölte az ÁNTSZ szóvivője. A kórokozó 74 megbetegedést okozott eddig a fővárosi Kútvölgyi kórházban.A fertőzés gyanúja ezen kívül a Jahn Ferenc Kórházban, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben, valamint a János Kórházban merült fel.
Az intézmények saját hatáskörükben döntöttek arról, hogy például a Fizioterápiás Intézetben teljes látogatási tilalmat rendeltek el, a Jahn Ferenc Kórházban részleges látogatási tilalom van, a János Kórházban még nem vezettek be korlátozást.

A vírus nagyon könnyen terjed, ezért fel kell hívni a figyelmet arra, hogy nagyon fontos betartani a személyes higiéniai előírásokat, mint például a gyakori kézmosást, főleg étkezés előtt.

Biztosan nem étel okozta a Kútvölgyiben a fertőzést - tette hozzá a főorvos, abból következtetve, hogy lassan és nem pedig robbanásszerűen jelentkezett a fertőzés. A betegellátásban és a gyógyításban egyébként nem történt fennakadás a megbetegedések miatt.

Meg kell előzni, hogy járvány alakulhasson ki, ezért a Kútvölgyi Kórházban egyelőre nem mehetnek látogatók a betegekhez, s azt remélik, hogy hétvégig sikerül „kilábalni" a fertőzésből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újfajta drog okozhatja a német euró-bankjegyek szétesését

A német rendőrség szerint egy újfajta kábítószer, illetve az azzal élők okozzák a németországi… Tovább olvasom