Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Négy emberre is rátámadtak a kóbor kutyák Velencén

Le kellett lőni két kóbor kutyát szerdán a Fejér megyei Velencén, mert négy emberre is rátámadtak.
A nagytestű, agresszív állatok - egy kaukázusi juhász és egy bobtail - egy kerékpárosnak, egy motorosnak, egy rendőrnek és egy gyalogosnak is nekimentek. A kutyákat később az egyenruhások megtalálták, de újra támadtak, ezért kellett őket lelőni.

A kaukázusi juhászkutya először egy kerékpáros bal lábába harapott bele, amikor a férfi biciklire akart ülni. Az állat és a vele lévő másik kutya ezután egy segédmotorral közeledő nőre támadt, lerántották a motorról, a nőnek eltört az orrcsontja. A nő és a férfi segítségére siető autósok dudálása elriasztotta a kutyákat, elszaladtak. A két sérültet kórházba vitték, a férfit "csak" megfigyelésre. A rendőrök közben értesítették a gyepmestert, és azonnal a kutyák után indultak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök a helyi csónakkikötő parkolójában látták meg az ebeket. Az egyik kutya rátámadt az egyik járőrre, aki gázspray-vel védte magát, de az állat végül beleharapott a hüvelykujjába. Az ebet ezután több lövéssel kénytelen volt lelőni. A másik kutya elszaladt.

A keresésére induló törzszászlós a közelben látta meg a bobtail-t, és úgy döntött, hogy a kocsiban megvárja a gyepmestert. A kutya azonban közben megindult egy arra járó idős nő felé. A rendőr ekkor a kutya útjába állt, hogy megakadályozzon még egy támadást, de az állat nekirontott, így azt is le kellett lőni.

A rendőrök közben megtalálták a bobtail gazdáját, a másik kutya tulajdonosát még keresik.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított eljárást az ügyben. A rendőrök szemtanúk jelentkezését várják, és kérik, hogy jelentkezzen az is, akit esetleg szintén megtámadtak a kutyák.

Olvasóink írták

  • 1. 49. 2008. április 24. 13:44
    „Mindkettő fajta kiváló őrző-védő. Nem biztos, hogy kóbor ebek, talán csak emberi hanyagság miatt kerültek az utcára.
    Ha nálunk is működne az állattörvény, akkor ezt a két kutyát az első támadás után altató lövedékkel kellett volna kilőni, nem pedig a harmadik után élessel. A két rendőr miért nem várta meg a gyepmestert? Miért nem használták mindjárt a gázspray-t?
    Nekem is volt kutyám, és gázspray-m is, legálisan vásároltam, ami sokkal gyengébb hatású, mint amilyen a rendőröké. Ennek a spray hatására minden kutyát jobb belátásra tudtam bírni, ugyanis a kutyák szaglása sokkal érzékenyebb, mint az emberé. A legagresszívebb is (pit bull és nápolyi masztiff keverék) a második nyomás után olyan kába lett, hogy lefeküdt kijózanodni, mi meg el tudtunk menni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencen sérültek meg az M7-esen történt balesetben

Kilenc ember sérült meg csütörtökön hajnali öt órakor, mikor egy román kisbusz és egy magyar kamion… Tovább olvasom