Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Négy év börtönt kapott a száguldó mecseki motoros

Négy év letöltendő börtönre ítélte a pécsi városi bíróság azt a fiatalembert, aki tavaly nyáron frontálisan ütközött egy másik motorossal a Pécs közeli szerpentinen. A vétlen motoros azonnal meghalt.
A balesetet okozó motoros súlyos, életveszélyes, maradandó sérüléseket szenvedett. Még lábadozik, de a bíróság szerint el tudja látni magát, ezért le tudja tölteni büntetését. Az ítélet ellen a vádlott védője fellebbezett, ezért az nem jogerős.

Botra támaszkodva, segítséggel érkezett a tárgyalásra az a motoros, aki tavaly nyáron frontálisan ütközött egy másik motorossal. A fiatalember elismerte bűnösségét. Teljesen még nem épült fel, de a bíróság szerint el tudja látni önmagát, ezért letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A fiatalember 2007. június 10-én motorozott a Mecseken átvezető, Pécs-Komló közötti útszakaszon, amit a motor benzintankjára szerelt kézi videokamera is rögzített. A kanyargós szakaszon volt, hogy 160 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott és közben a záróvonalat átlépve előzgette az autókat. Az egyik jobbra ívelő kanyarban azonban kisodródott, és 107 kilométeres sebességgel összeütközött a vele szemben érkező motoros társával. Az orvos szakértő szerint a vétlen férfi olyan súlyos koponyatörés és tüdőzúzódást szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A fiatalember pedig súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a bal karja például kiszakadt. Azt a pécsi traumatológián varrták vissza. Emellett a bal lába is eltört. Ezt követően több hétig a szigetvári kórházban volt rehabilitáción. Az orvosok szerint kevés az esély arra, hogy a karja meggyógyuljon.

A fiatalember azt mondta, nem szándékosan okozta a balesetet, ezért súlyosnak tartja a büntetést, enyhítésért fellebbezett. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott védője fellebbezett, ezért az nem jogerős. A tárgyalás másodfokon a Baranya megyei bíróságon folytatódik.

Olvasóink írták

 • 8. yamaha1 2008. április 28. 15:43
  „Lehet,hogy kevés a 4 év nekünk de neki ebben az állapotban nagyon is sok.Ha ott maradt volna akkor talán márt a családja is félig meddig feldolgozta volna az eseményeket de igy látva nap mint nap a küzdelmet nagyon nehéz nekik.A lelki ismerete ugysem hadja nyugodni Ő márt ugysem motorozik köztünk.Neki legalább tudjuk miért fizett az állam rokant nyugíjat de vannak ebben az országban olyanok akik 67%-os "rokkantak" nem véletlen az idézőjel az ő pénzüket is mi fizetjük mellete meg Ausztriában fekete munkás és keres 1200-1500 EU-rot néha még többet is te meg itthon küzdesz a 80000-100000ezerért ha kapsz annyit, mert ha van 3 gyereked még dolgozni sem tudsz elmenni.”
 • 7. nomotoros 2008. április 27. 18:30
  „Kevés a 4 év. Legalább 24-et adnék. Igaz Ő is bűnhődik, mert megrokkant, de a kezelések a rokkant nyugdíj a társadalmat terhelik az Ő felelőtlensége miatt.”
 • 6. kötekedő 2008. április 27. 17:53
  „Mit is keresett a szembejövő motoros a belső sávban, mikor a külsőben kellett volna mennie, ugyanis ott nem közlekedett éppen senki, akit előzött volna. A KRESZ szerint ő is szabálytalan volt. Talán még most is élne.
  Ennek ellenére kevés a 4 év.”
 • 5. Alap 2008. április 27. 15:49
  „Ez már ítélet! Mégiscsak van igazság a földön. Így járjon mindegyik nagytudású motoros (vagy meghal, vagy börtönbe kerül). Remélem elkapják hátulról a börtönben, és soha többet még csak ülni sem lesz kedve. A leszakadt kezével majd símogathatja az izzadt testű füstös cellaársát. Legalább ennek már tönkrement az élete (hátha felköti magát). Remélem a haverjai tanulnak az esetből.”
 • 4. diazepam 2008. április 27. 11:04
  „Na most hol vannak a nagy motorosok, akik megvédik ezt a fasza gyereket? ez a motoros életérzés? megyek 150-el és filmezek, és én vagyok a fasza csávó?igaz megöltem egy embert...
  minden tiszteletem a "szelíd" motorosoké, akik közlekedni is tudnak, és tényleg élvezik a motorozást”
 • 3. Christy 2008. április 26. 21:48
  „Szerintem még a 4 év is nagyon kevés...sokkal többet érdemelne. Hiszen megölt egy ártatlan embert és egy életre tönkretett egy családot.”
 • 2. liq1fe 2008. április 26. 20:35
  „Megérdemli. Ilyet szól, nem szándékosan. Ja. Százötvennel mozgatott egy bazinagy fémdarabot egy szűk helyen, ahol emberek vannak. Mi a rákot gondolt?

  Legalább négy évig egyel kevesebb száguldó rakéta veszélyezteti az életemet. Ha kijön, miután megették reggelire a cigányok a börtönben, akkor talán meggondolja, hogy vajon megérte.”
 • 1. Szamos 2008. április 26. 20:28
  „Félig-meddig csak szándékosan okozta a balesetet, hisz nem kényszerítette senki se hogy szegje meg a KRESZ-szabályokat!
  Megérdemli az ítéletet,remélem jogerős is lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perújítást rendeltek el Kaiser ügyében

Elrendelte a perújítást Kaiser Ede ügyében a Fővárosi Ítélőtábla. Az újabb bizonyítékok alapján… Tovább olvasom