Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Négy százalékos reálkereset csökkenésre számítanak 2007-ben

A társadalomnak leginkább az fog fájni, hogy az elmúlt években megszokott reáljövedelem és nyugdíj növekedés forrásait a 2007-es költségvetés nem tartalmazza- mondta Szabó Lajos a parlament költségvetési bizottságának MSZP-s alelnöke.
A politikus annak kapcsán beszélt erről, hogy tegnap az Országgyűlés elfogadta a 2007-es büdzsét.

Az MSZP három célt szeretne elérni a költségvetéssel: rövidtávon csökkennie kell a költségvetési hiánynak, középtávon a reformok biztosításával el kell érni, hogy a hiány egyensúly közeli állapotba kerüljön, hosszútávon pedig jól kell lehívni és felhasználni az Európai Uniótól érkező támogatásokat- közölte Szabó Lajos. Hozzátette: ez a három cél szerintük megfelel a mai magyar valóság kihívásainak.

Az ellenzék „felzárkózás és perspektíva nélküli megszorító csomagnak" nevezte a költségvetést. Szabó Lajos úgy véli, hogy az ellenzék, sőt olykor még a kormánypárti képviselők számára is nehéz jó költségvetést készíteni, mert egyszerűen nem férhet bele minden a büdzsébe.

A jövő év nem lesz könnyű, de hazánknak szüksége van erre a költségvetésre, ahhoz, hogy 2008-ra fellélegezhessen az ország- tette hozzá a politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stílusos ünnepi üdvözlet

Tombáczné Szemerédi Zsuzsanna szegedi mesterfodrász egyéni karácsonyi kompozíciója a szakma… Tovább olvasom