Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Negyedik napja tart a vasutassztrájk

A MÁV Zrt. arra számít, hogy csütörtökön tovább csökken a sztrájkoló vasutasok száma. Szerda késő este és éjszaka a forgalomirányatók 5-7 százaléka, a MÁV-Startnál a kocsi- és jegyvizsgálók 20 százaléka nem vette fel a munkát - mondta csütörtök kora reggel a MÁV sajtófőnöke.
A vasúttársaság arra törekszik, hogy csütörtökön az eddiginél több elővárosi szerelvény közlekedjen, és könnyebben lehessen eljutni vonattal a nagyobb vidéki városokba.

Szerdán a személyvonatoknak már 40 százaléka közlekedett, egy nappal korábban még csak harmaduk járt. A teherszerelvények 80 százaléka indult el szerdán - mondta Kavalecz Imre.

Az utastájékoztatás javítása érdekében szerdán újabb 100 embert állítottak munkába országosan. A MÁV arra kéri a Szegedről utazókat, telefonon tájékozódjanak, mielőtt elindulnának - kiskundorozsmai állomás: 62/543-786, Szeged-Rókus állomás: 62/543-972, Szeged állomás: 06-1-516-12-12, vagy a MÁVDIREKT információs vonalát, a 06-40-49-49-49-es számon.

Eddig inkább az elővárosi vonatok közül indultak el szerelvények, igaz, körülbelül három óránként - ezt szeretnék csütörtökön egy-másfél órára csökkenteni. Emellett a távolsági összeköttetéseket kívánják mihamarabb helyreállítani: várhatóan Miskolcról és Debrecenből indítanak napközben 1-1 járatot.

Csütörtökön a reggel 7 órás műszakváltás után derül ki, hogy a munkába lépők segítségével milyen mértékben sikerül megszervezni a csütörtöki közlekedést - tette hozzá a sajtófőnök.

Pécsett nem javult a helyzet, szerda késő este és éjszaka 236 dolgozóból 36 sztrájkolt. Csütörtök reggel Pécsről elindult Budapestre a menetrend szerinti, 6:55-ös IC. A 7:10-es személyvonat is kifutott Sárbogárd felé. A tervek szerint lesz a következő órákban személyvonat Pécs-Sellye, Dombóvár-Bátaszék és Rétszilas-Bátaszék között is.

Valószínűleg kifut egy személyvonat Pécsről Barcsra is. Pécs és Komló között viszont továbbra sem közlekednek a vonatok, mert a kocsi- és jegyvizsgálók nem veszik fel a munkát. Debrecen éjszaka mindössze 1 vonat indult el Püspökladányba.

A VDSzSz helyi vezetője úgy tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy adataik szerint átlagosan 85 százalékos a sztrájk támogatottsága a térségben, a kocsi- és jegyvizsgálók egyáltalán nem dolgoznak sehol sem. A műhelyekben a munkatársak 80 százaléka sztrájkol. Pénztárosok mindössze 1-2 helyen dolgoznak.

Győrben az előzetes becslések szerint a nappali műszakban a dolgozók várhatóan fele felveszi a munkát. A GYSEV vonatai közlekednek, de a MÁV állomásait a sztrájk idején nem érintik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak egy befektető pályázik a pesti lovira

Csupán egyetlen befeketető pályázik a Nemzeti Lóverseny Kft-re és a Magyar Lóversenyfogadást… Tovább olvasom