Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Negyedmilliót vertek ki két italozó amerikai turistából

Nem engedtek el két amerikait egy pesti szórakozóhelyről, amíg ki nem fizettek egy majdnem negyedmilliós számlát - számol be a TV2 Tények honlapja.
Végül automatából kellett kivenniük a pénzt. Ez volt idén a harmadik hasonló eset Budapesten. A bárban, ahol a két fiatalembert nem engedték ki, a rendőrök fegyvereket is találtak, bár ezeket nem használták. Elég volt két ütés és a fenyegetés. És a bezárás, ami később a bíróságon akár emberrablásnak is minősülhet - olvasható a TV2 Tények honlapján.

A hetedik kerületben tért be egy éjszakai bárba a két amerikai turista, itt verték át és verték meg őket az ott dolgozók. Az italokért horribilis, 250 ezer forintos számlát kaptak, és mikor ezt nem akarták kifizetni, megverték őket, és addig fogva is tartották, amíg el nem mentek a kidóbókkal egy bankjegykiadóig, ahonnan pénzt kellett felvenniük, ebből fizették ki a számlát. A rendőrök emberrablás miatt indíottak eljárást, és két férfit őrizetbe vettek. Fegyvert is találtak a két férfinél, akiket emberrablással gyanúsítanak. De a rendőrség azt mondja, ezt nem használták.

A szórakozóhely hétfő délután is nyitva volt. A rendőrség azt mondta: kérték, a kerületi jegyzőt, hogy zárassa be a helyet. De ha ez meg is történik, akkor akár másnap egy másik cég nevében újra nyithatja ugyanaz a vállalkozó a szorakozóhelyet.

Milliókat költ a Turizmus Zrt. reklámokra. Egy ilyen eset tönkreteheti az egész éves reklámkampányt. Ez pedig idén már a harmadik. Svéd turistáktól egy másik bárban 445 ezer forintot kértek három sörért és két pohár borért még a nyáron. Azt helyet azóta bezárták.

Az amerikai követség feket listát vezet a magyar éttermekről. Az ide utazó amerikaiak figyelmét felhívják, hogy hova ne menjenek, mert pórul járhatnak.

Olvasóink írták

 • 10. Logaritmus 2008. december 02. 11:59
  „Ez durva, és szégyen. Na ez tipikusan az, amiért nem a kormány, az ellenzék, a mit tudom én ki a felelős hanem mi, hétköznapi emberek, vállalkozók és alkalmazottak. Mi dobjuk el a csikkeket a megállóban, mi hagyjuk gazosodni az árkot a házunk előtt, mi nem ültetünk virágokat a ház elé, mi bennünk győz a kapzsiság és mi nem szólunk ha ilyet látunk ... legalábbis sokszor igaz ez. :/”
 • 9. samu 2008. december 02. 10:49
  „Sohasem értettem minek jön ebbe a szemét országba bárki is, bárhonnét.

  Csak azt nem értem, hogy én mi a f.szt keresek még mindig itt?”
 • 8. nemecsekerno_007 2008. december 02. 10:29
  „Valszeg a "vállalkozónak" vannak politikai kapcsolatai, valószín?leg a kerületi önkormányzatnál van ismerôs, v. a zsebében van egy-két hivatalnok. Ilyenekre kell gondolni. Amúgy már az engedélyezéseket is meg kell kicsit kenni, hogy gyorsabb legyen az ügyintézés. Így m?ködik kishazánk. Csak olaszosan. Bár inkább magyaros, mert már olaszabbak vagyunk az olaszoknál. :)

  1. Tulajt feketére büntetni, APEH vagyonvizsgálat, nézzenek be még a s*ggébe is. Soha ne alapíthasson vállalkozást, ne kaphasson hitelt, még résztulajdonos se lehessen. (Ha nem tetszik, el lehet menni)
  2. "Kidobók" börtön, soha ne kaphasson munkát biztonsági ôrként.

  Ilyesmi. Persze ehhez be kéne tartatni a törvényket. Nyílván azoknak is akik hozzák :)

  Amúgy normális országban az ilyenek börtönben ülnének, a politikus cimbikkel egyetemben és a társadalom megvetésével szembesülnének mindenhol.

  Amikor idônként morális válságról beszélnek kishazánkaban akkor ilyenekre szoktak gondolni. :)”
 • 7. flexsnake 2008. december 02. 09:57
  „Legalább a cikk ne lenne tele hibákkal :D
  Azért érdekelne hogyan fog átminősűlni emberrablásra.Csak nem mert kisérgették őket?
  Ezeket a helyeket be kellene zárni, a tulajdonos pedig soha többet nem alapíthatna céget.Akik részt vettek benne azokat felvezetni egy munkavállalói listára, aki rajta van azt ne vegyék fel sehova.Mindjárt más lenne az egész ország...”
 • 6. nanemaaa 2008. december 02. 09:44
  „Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért nem lehet egy ilyen helyet bezáratni akár évekre, valamint, hogy miért nem lehet az ilyen vállalkozót egy életre eltiltani bármilyen vállalkozás alapításától. Miért adjuk alá a lovat, hogy akár másnap más cégnéven újra nyithat? Egy ilyen embernek egy fajta munkát tudok elképzelni a továbbiakban, a közmunkát.”
 • 5. KolompárRómeó 2008. december 02. 07:05
  „A gyereknek uj csizma kell, iden mar nyaralni is el kene menni, hat miert sajnaljak azt a kis penzt a joravalo vendeglatosoktol?”
 • 4. bespin 2008. december 01. 21:34
  „Felnégyelni a cikkben említett "vendéglátó vállalkozókat" és Ferihegy négy sarkára kibiggyeszteni a torzókat!
  Így jár mind, ha ilyet tesz.
  Az amcsik vízum és ujjlenyomat nélkül jöhetnek ???”
 • 3. lacipapa68 2008. december 01. 20:40
  „Úgy kell a bolond külföldieknek,ha nem volt eszük egy normális országba elmenni turistáskodni.Vagy ők még nem hallottak a "magyaros" vendéglátásról?”
 • 2. rvil 2008. december 01. 20:37
  „ilyenkor szégyenlem,hogy magyar vagyok!!!!az ilyen embereknek minimum pár év börtönt adnék.egy egész országot minősítettek tettükkel...”
 • 1. JungHeinrich 2008. december 01. 20:30
  „...gratulálok magyarország, ez vajon miért nem fordul elő normális országokban? Ez a mai magyar mentál csak kicsit szélsőséges formában vagy kicsiben vagy nagyban ,de a lehúzás miért olyan természetes ennél a kib@szott népnél?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a jövő évi adótörvényeket

Részben eltörlik a haláladóként emlegetett örökösödési illetéket, és 15 százalékos adót vetnek ki… Tovább olvasom