Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Negyedszázad a nevelés szolgálatában

Szinte lehetetlen leírni a győri Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthon fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi hétnek az összes eseményét. Az épületet és környékét nagyrészt önerőből maguk a dolgozók csinosították. Festették, tapétázták, kifogyhatatlan ötleteikkel tették szebbé a megszépíthetetlennek tűnőt.
Játszótér: A jövedelemadó egyszázalékos felajánlásaiból épült.

Mit emelhetnénk ki annyi örömteli eseményből ? A közösen szerkesztett jubileumi kiadványt vagy a rövidfilmet ? A gyermekek napjára készített csodálatos tortát vagy az esti győrújbaráti diszkózást ? Vagy az 1 százalékból befolyt pénzből felépített játszóteret a fajátékokkal ?
Dorogi László, az Ifjúsági és Sportminisztérium szakreferense és Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés általános alelnöke nyitotta meg az ünnepséget és köszöntötte a résztvevőket. A 25 év történetének pillanatait az intézmény igazgatója, Borsfai László elevenítette fel.
Dr. Könczei György, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatójának és Hatos Gyula főiskolai docensnek gondolatébresztő előadásai után fiatal művészek közreműködése tette kellemesebbé az ünneplést. A gyerekek izgatottságától fűtött és maradandó élményt nyújtó műsora szerzett igazán bensőséges hangulatú perceket a közönségnek. Ezután kaptak igazi, megrázó ajándékokat a szülőktől: őszinte vallomásaikat kétségeikről, reményeikről. Így mindenki részese a jubileumnak. Kollégák, gyermekek, szülők és mindenki, akinek része volt abban, hogy megélhették ezt a 25 évet. Jó, hogy létezik ez az intézmény, azzal, hogy az oktatói-nevelői munkát Bárczi Gusztáv szellemében, a Victor Hugo által megfogalmazottak alapján végzik negyed évszázada, és végzik még hosszú évekig. „ Szép dolog kifaragni egy szobrot és életet adni neki, de még szebb kiformálni egy emberi lelket és megtölteni igazsággal. ”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A biogazdák lehetőségeiről

A Kapuvári Biogazdálkodók, Egészségvédők, Környezetkímélők Egyesülete május 9-én, csütörtökön… Tovább olvasom