Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Negyedszer is Békejel az ország több pontján

A fővárosban négy helyszínen, az országban pedig Egerben és Selypen alkottak az emberek fáklyákkal békejelet. Az idei megmozdulással az atomsorompó egyezményben előírt teljes nukleáris leszerelés mellett áll ki a Humanista Mozgalom. A magyar kezdeményezésnek a világ sok országában akadt követője.
A Humanista Mozgalom negyedszer szervezte meg élő, fáklyás Békejel-mozgalmát Budapesten és vidéken. A mostani békejellel a mozgalom a nukleáris leszerelés mellett állt ki. A Humanista Mozgalom egyébként három évvel ezelőtt, az iraki háború elleni tiltakozás okán szervezte meg először a Békejelet.

Békejelet idén Budapesten a Hősök terén, a margitszigeti nagyréten, a Szent István téren illetve a Gellért-hegyen formáltak. Az országban még Egerben és Selypen szerveztek többszáz fős jeleket. Hazánk mellett hetven város csatlakozott, hogy a fáklyás békejellel hívják fel a figyelmet a háborúkra és az atommentes Európára.

„Az élő békejelek szektoraiban péntekig több mint 2300 ember foglalta le a helyét. Az erőszakos eseményekre nem visszavonulással válaszolunk, hanem még több erőszakmentességgel" – jelentette ki Szigeti Balázs, a Humanista Mozgalom és a Békejel szóvivője. Hozzátette: büszkék vagyunk arra, hogy ugyanezen a napon idén világszerte 70 városban pont budapesti mintára alkotnak élő békejeleket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom