Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Négyszáz milliós felújítás a tatabányai kórházban

Hatmilliárd forintos fejlesztés első ütemeként 400 millió forintos beruházással megkezdődött a tatabányai Szent Borbála Kórház régi, H épületének felújítása.
Lőke János a tatabányai kórház főigazgatója az MTI-nek pénteken elmondta: az átalakítás során a 35 éves, komfort nélküli kórtermekből 2-5 ágyas szobákat hoznak létre, hozzájuk tartozó fürdővel. Az osztályok igényei szerint kórtermet vagy kezelőhelyiséget alakítanak ki a korábbi szintenkénti fürdők és mosdók helyén. 

A 3300 négyzetméteres épület tartószerkezete érintetlen marad, de megújul a gépészet, a szellőző-, víz- és csatornarendszer, új padlót kap minden helyiség, valamint az áramellátást is a kor műszaki követelményeihez igazítják. 

A Modern városok program keretén belül elvégzett beruházás egy hatmilliárd forintos fejlesztés első üteme. A továbbiakban három év alatt egy új kórházi szárny épül, és ide költöztetik a most külön telephelyen működő Gőzfürdőt, valamint a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórház mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációs osztályait - tette hozzá a főigazgató. 

Az elmúlt években több mint 10 milliárd forintnyi uniós forrást fordítottak a Szent Borbála Kórház fejlesztésére - emlékeztetett Lőke János. 

Az intézmény 5600 négyzetméteres új központi épülete 2015-ben készült el egy 5,8 milliárd forintos beruházás részeként, majd a következő két évben sürgősségi ellátásra 1,2 milliárd, műszerfejlesztésre 1,2 milliárd forintot fordítottak. 

Az intézmény fekvőbetegosztályain 2017-ben 32 ezer embert gyógyítottak, a járóbeteg-ellátást csaknem 65 ezer ember vette igénybe. A 876 ágyas intézményben 180 orvos és 735 egészségügyi szakdolgozó gyógyít. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszt a Balatonnál: 12 strand kapott öt csillagot - mutatjuk a listát

Teszt a Balatonnál: 12 strand kapott öt csillagot - mutatjuk a listát
Civilek tesztelték a legnépszerűbb hazai vízpart fürdőhelyeit. Tovább olvasom