Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Négyszázmilliós beruházás Beleden

Egy francia cég négyszázmillió forintos beruházással új üzemet épített Beled határában. Az aromaüzem hivatalosan pénteken kezdte meg a mqködést. Jelenleg is folyik a munkaerő-felvétel.
– Közép-Európában az első ilyen jellegq – közel négyszázmillió forintos beruházással készült – üzemünket nyitjuk meg – mondta Fabien Goulabert, a Beleden letelepedett aromaüzem cégvezetője. A pénteki avatón a francia vezető hangsúlyozta: több magyarországi város – többek közt Debrecen és Győr – környékének megtekintése után végül a rábaközi település mellett döntöttek.

Állateledelek aromái

– Nem a beledi önkormányzatot minősítve, de a letelepedés során lassan profik lettünk a magyar bürokráciában – tette hozzá Goulabert úr. A Beleden gyártott termékek az állateledelek aromáját alkotják, a Rábaközből látják el többek közt a magyar gyártókat, de exportálnak Bulgáriába, Ukrajnába, Csehországba és Lengyelországba is.

Húsz főre bővítenek

A beledi telepre jelenleg tíz dolgozót vettek fel, a cégvezető szerint jövőre közel húsz munkatársra bővítik a létszámot. Jobbára belediekre számítanak, ám a termelésirányítással a kapuvári Kovácsné Kiss Ildikót bízták meg. A megnyitón a francia cégvezető kijelentette: sok terméket kell eladniuk, hogy sok adót fizethessenek Belednek.

Nehéz munkaerőt találni

Tompáné Balogh Mária beledi polgármester boldogan jegyezte meg: az elmúlt évek gyárbezárásai után végre megnyitóra is sor került. – Több hasonló kisüzemre lenne szükségünk, a multik csak ideiglenes tartózkodási helynek tekintenének bennünket – tette hozzá. A megnyitó emelkedett szavaiba azonban némi üröm is vegyült, hiszen mind a franciák, mind a belediek megjegyezték: a környék munkanélkülisége ellenére is nehezen találnak munkaerőt az üzembe. Fabien Goulabert azonban bizakodóan tekint a jövőbe és ahogy kijelentette: Beleden hosszú távra terveznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkányméreg került az állateledelbe

Patkánymérget tartalmaznak azok az állateledelek, amelyek legalább 14 kutya és macska halálát… Tovább olvasom