Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Negyvenezren látták a Gulácsy életmű-tárlatot

Négy hónap alatt összesen 40 ezren látták a budapesti KOGART Házban A varázsló kertje című Gulácsy kiállítást. Az életmű-tárlatot március 15-től július 27-ig nézhették meg a látogatók a budapesti KOGART Házban.
Utoljára több mint 40 évvel ezelőtt, 1966-ban rendeztek jelentős Gulácsy gyűjteményes kiállítást, akkor Székesfehérváron. Budapesten még a festőművész életében, 1922-ben állítottak össze egy, az egész életművet bemutató tárlatot.

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 13 köz- és 30 magángyűjteményből válogatta össze a tárlat anyagát. A képzőművészeti alkotások mellett eredeti fotókat, leveleket és egyéb tárgyi emlékeket is kiállítottak. A varázsló kertje című tárlaton 100 festményt és több mint 120 grafikát állítottak ki.

A Gulácsy életmű-tárlat után a KOGART Házban csütörtökön este friss diplomások festményeiből, grafikáiból és szobraiból nyílik kiállítás. A KOGART Házban ötödik éve megrendezett Friss Európa kiállítás-sorozat ezúttal az elmúlt négy évben bemutatott művészek alkotásaiból mutat be egy válogatást.

A látogató képet kaphat arról, hogy alakult a fiatal alkotók élete az egyetem óta. A FRISS több szinten tekinthető majd meg: az első emeleten a négy KOGART-díjas művész művei láthatók majd, a felső két szinten pedig csaknem negyven fiatal magyar alkotó tárlatát nézhetik meg az érdeklődők szeptember végéig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi rendőrök segítenek a Forma-1-en

Lengyel, román, szlovén, horvát és osztrák rendőrök is segítik a magyarok munkáját a 23. Forma-1-es… Tovább olvasom