Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Negyvenhárom mázsa ponty a Zátonyi-Dunába

A tavaszias idő miatt a tavalyinál egy hónappal korábban, már március elején halat telepítettek Doborgazszigeten a Zátonyi-Dunába. Összesen 43 és fél mázsa egy és három kilogramm közötti súlyú ponty került a vízbe: fogási tilalom nincs, az engedéllyel rendelkező horgászok már tqzhetik a horgot a zsinór végére.
Tavaly a hosszabb tél okán csak április elején sikerült halat telepíteni a Zátonyi-Dunába. Akkor ötven mázsa került a vízbe.
Idén a tavasziasra fordult idő miatt már most szerettek volna a vízterület kezelői a horgászoknak kedvezni: tegnap a Zátonyi stranddal szemközti részen állították fel a csúszóhengert, s 43 és fél mázsa, egy és három kilogramm közötti súlyú ponty került a mellékágba. A horgászoknak nincs tilalmi idő a telepítést követően, így már az engedéllyel rendelkező pecások kifoghatják a most „beletett” halakat. Mától szigorú ellenőrzéseket ígér a telepítő mosonmagyar-

óvári horgászegyesület a szakaszon, hogy elriasszák a rapsicokat. A közeli híd alatt néhány éve felállított – s folyamatosan tisztított – halrács ezen a szakaszon tartja a halakat, nem engedi leúszni őket. A pontyokat a győri Előre Halászati Szövetkezet nagybajcsi telephelyéről hozták, s nemcsak a Zátonyi-Dunába, hanem Győrbe, a Duna-holtágba is telepítettek szintén 43 és fél mázsa pontyot. Geiszbühl Róbert, a telepítés egyik szervezője elmondta: a Zátonyi-Dunán nemcsak a társadalmi ellenőrök óvják a halakat a rapsicoktól, hanem – lehetőség esetén – a rendőrséggel is együttmqködnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint szemetes város Sopron?

Tovább olvasom