Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Nekiment Márki-Zay Péternek a Jobbik országgyűlési képviselője

Pénteki Facebook posztjában ment neki Márki-Zay Péternek a a Jobbik országgyűlési képviselője Varga-Damm Andrea, aki azt írta, hogy soha nem fog tudni megbízni benne.
"Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője teljesen váratlanul, és szokatlanul keményen támadta meg Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi politikust. Többek között azt írta pénteki posztjában, hogy soha nem fog tudni megbízni benne, amiért ismeretlen célokból rendszeresen külföldre utazik, és pártjával nem azért vannak, hogy színpadot ácsoljanak neki - írja az Origo.

Az ellenzék hónapok óta azt kommunikálja, mennyire egységes, bár az utóbbi időben komoly nézeteltérések alakultak ki közöttük, többek között Budapesten a főpolgármester-jelöltség miatt Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, DK és Momentum) és a Puzsér Róbert (Jobbik, LMP) vezette blokkok között. Pénteken egy egészen váratlan helyen ütötte fel a fejét a konfliktus.

A portál kiemeli, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester egy ideje, látványosan kilépve a városvezetői szerepköréből, megcélozta az országos politikát: Hadházy Ákos országgyűlési képviselővel például megalakította a Mindenki Magyarországa Mozgalmat. A helyi Fidesz többször is bírálta azért, hogy elhanyagolja a várost, és csak a személyes, országos politikai ambícióit tartja szem előtt. Most viszont nem tőlük, hanem meglepő módon a jobbikos Varga-Damm Andreától érkezett egy igen határozott ás kemény hangvételű kritika - talált rá az Origo. A Jobbik országgyűlési képviselője pénteki Facebook-posztjában azt írta:

Utoljára mondom el, hogy mindenki értse: soha nem fogok bízni olyan emberben, akiről nem tudom, miért ment el külföldre, nem tudom, hogy ott mit csinált, s nem tudom, miért jött haza. Egyúttal mi nem azért vagyunk, hogy másoknak színpadot ácsoljunk ahelyett, hogy az illető végezné azt a munkát, amivel a választók megbízták.

Varga-Damm posztja azért is furcsa, mert nemrég még kifejezetten jónak bizonyult pártja és Márki-Zay kapcsolata. Mint utóbb kiderült, a független színekben induló hódmezővásárhelyi politikus gyakorlatilag a Jobbik jelöltje volt - a többi ellenzéki párt támogatásával - a tavaly februári helyi időközi választáson. A választási eredményvárón ugyanis megjelent többek között Szabó Gábor jobbikos pártigazgató, valamint a jobbikos Iránytű Intézet néhány munkatársa, amiből azt a következtetést lehetett levonni, hogy ők koordinálták és irányították a politikus kampányát. Kérdés, hogy a mostani kritika mögött Varga-Damm önálló akciója húzódik meg, vagy amögött komolyabb politikai szándék van. Az mindenesetre biztos, hogy Márki-Zay Péter körül mostanában látványosan sokasodnak a botrányok, ami egyre több ellenzéki szereplőnek kellemetlen lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogató- és emlékközpontot alakítanak ki Hortobágyon

Látogató- és emlékközpontot alakítanak ki Hortobágyon
A kitelepítetteknek emléket állító új létesítményt várhatóan 2022-ben avatják fel. Tovább olvasom