Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Nem árultak el semmit az MTV-ostromról készült jelentésből

Nagyjából három percig tartott a rendőrség sajtótájékoztatója arról a vizsgálati jelentésről, amely az MTV-ostromról készült. A vizsgálatot vezető rendőrtiszt ugyanis közölte, a dokumentum tartalmáról semmit nem árulhat el.
Sajtótájékoztatót hívott össsze péntek kora délutánra a rendőrség, amelyen a meghívó szerint Ignácz István dandártábornok tart tájékoztatót arról a vizsgálatról, amely az MTV-ostrom kapcsán indult.

A sajtótájékoztató nem tartott tovább 2-3 percnél, és gyakorlatilag semmilyen érdemi információt nem közöltek. Ignácz csak annyit mondott, péntek délelőtt fejeződött be a vizsgálat, amelyben rajta kívül még két másik főkapitány és két külsős szakértő - egyikük a Rendőrtiszti Főiskoláról, a másik a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemről - is részt vett.

Azt kutatták, hogy szakszerű volt-e a rendőri fellépés, és azt, miként lehet elérni, hogy ilyen soha többet ne forduljon elő. Az MTV ostrománál 216 rendőr sérült meg, miután az erőszakos tiltakozók túlerőben voltak, és erősítés csak a hajnali órákban érkezett. Ignácz annyit árult még el, hogy 51 személyt hallgattak meg a vizsgálat során, amelynek megállapításait és az ennek nyomán hozott javaslatokat 101 oldalon összegezték.

A lényeget azonban, vagyis hogy mit tartalmaz a jelentés, Ignácz nem kívánta elárulni. Azt mondta, a dokumentum ugyan nyilvános, de megismerésének körülményeiről csak Bene László országos rendőrfőkapitány és Petrétei József rendészeti miniszter dönthet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogosak az Audi szempontjai?

Tovább olvasom